Hirdetés

Cormac McCarthy: Átkelés

|

A Magvető Kiadó novemberi ajánlata közt a Határvidék-trilógia második kötete.

Hirdetés

A nagy sikert arató Vadlovakhoz hasonlóan a Határvidék trilógia második részében is az Egyesült államok délnyugati államaiba, illetve Mexikó kegyetlen tájaira kalauzolja el az olvasót Cormac McCarthy. A második világháború idején játszódó történet egy testvérpárról, a tizenhat éves Billy Parham-ról és öccséről, Boyd-ról, pontosabban kalandjaikról és megpróbáltatásaikról szól. Billy megszállottan üldözi azt a Mexikóból átkóborolt nőstény farkast, ami a jószágaik közt folyamatosan portyázik. Ám miután elkapja a vemhes állatot úgy dönt, nem öli meg, hanem átviszi a határon és ott szabadon engedi. Az út tragikusan végződik, s visszatérve élete teljesen megváltozik. Billy később még egyszer visszatér Mexikóba, ám ekkor már öccsével együtt vág neki a szomszédos országnak.

Cormac McCarthy  lélegzetelállító óriás-mondataival, a western-regények hagyományából táplálkozva, Melville, Hemingway és Faulkner nyomdokain járva tárja elénk újabb letaglózó, pokoli látomását egy vad és megszelídíthetetlen vidékről, és a benne élő – e vidékkel és egymással is szüntelen küzdelemben álló – emberekről. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.