Hirdetés

Egy messzi-messzi galaxisban - Rejtett filmes poénok 3. rész

|

E.T., James Bond és Néma Bob elsőre nehezen tűnnek összehozhatónak, de a Star Wars univerzumában semmi sem lehetetlen.

Hirdetés

Bár George Lucas első nagyjátékfilmje, a THX 1138 kritikailag felemás fogadtatásban részesült, és csúfosan alulteljesített a mozipénztáraknál, a direktor érthető módon előszeretettel emlékszik vissza a karrierjét elindító sci-fire.

Nem csoda hát, hogy több ízben is utalás történik rá a Star Wars epizódjaiban. A magukat birodalmiaknak álcázó Han-Luke duó azt hazudja, hogy a 1138-as cellába kísérik Chewbaccát, és a Baljós árnyakban Jar Jar Binks egy ezt a sorozatszámot viselő droiddal harcol. Míg az Az ébredő Erőben egy rohamosztagost hívnak így.

A legapróbb nüanszokra is ügyelők egy másik, ehhez hasonló gegen is vigyoroghatnak egyet. Leia az Egy új reményben a 2187-es jelzésű tömlöcben várja, hogy mi lesz a sorsa - nem véletlen hát, hogy Finn azonosítója FN-2187.

Hirdetés

Természetesen más alkotásokra is kikacsintottak hébe-hóba a látványtervezők. A Baljós árnyakban a 2001: Űrodüsszeia egyik EVA-járművének roncsát fedezhetjük fel Watto ócskavas-telepén, és az is kiderül, hogy E.T. fajának ruhát elvi alapon nem viselő képviselői a galaktikus szenátus tagjai. A nagy versenyen a közönséget ajánlott vizslatni. A tömegtől kissé elkülönülve egy India Jones-ra hajazó figurát vehetünk észre, és a Solo: Egy Star Wars történetben az Az elveszett frigyláda fosztogatóinak aranyszobrocskája tiszteleg Ford karrierének másik fénypontja előtt.

A széria népszerűségét az is ékesen illusztrálja, hogy hírességek, vagy éppen alkalmasint kékvérű uralkodó-jelöltek is szívesen tűnnek fel benne egy-egy cameo erejéig, és a legkevésbé sem bánják, hogy gyakorlatilag felismerhetetlenek.

Harry és Vilmos hercegek Tom Hardy oldalán egy kivágott, ám a DVD, illetve a Blu-ray lemezeken kiadott verziókban elérhető jelenetben statisztáltak fegyveresekként az Az utolsó Jedikben. Az Az ébredő Erőben pedig Daniel Craig tűnt fel, mint a Rey-t eloldozó pribék.

De Kevin Smith is valóra válthatta gyermekkori álmát azzal, hogy a hetedik felvonásban a hangját kölcsönözte egy, az ellenséget kiszúró, és társait figyelmeztető katonának. Majd a Skywalker-saga fináléjában egy robot mellett sétálva szúrható ki pár másodperc erejéig.

Végül a Baljós árnyak stáblistáját is kár kihagynia annak, aki kuncogna egyet, mivel ennek tanúbizonysága szerint a speciális effektekkel, és egy bábú segítségével életre keltett Jabba önmagát alakította.

Ezzel zárjuk is a listánkat. Ha ti is ismertek ilyen, vagy ehhez hasonló, jól eldugott érdekességeket, ne legyetek restek, osszátok meg velünk őket!

A képek forrása a Reddit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.