Hirdetés

Én vagyok Groot ajánló - a Marvel kis hőse Baby Yoda nyomdokaiba lép

|

Egy kiszámíthatóan cuki, tanulságos és vicces minisorozat, amelynek hőse úgy tűnik, felveszi a kesztyűt minden idők kedvenc Star Wars karakterével.

Hirdetés

A Marvel-univerzum egyik legkedveltebb karaktere, mindenki kedvenc mini fája saját sorozatot kapott, amely a Disney+ újdonságai között augusztus 10-től látható. Az epizódok extrém rövidek, mindössze 5 percesek, de a tiszta játékidő néha alig tesz ki 4 percet.

Az öt egymástól független történet alaptémája mindvégig könnyed marad, Groot táncra perdülésétől kezdve a fürdésen át, a testén kihajtott levelekkel való mókázásig. De részesei lehetünk annak is, ahogy kis hősünk megteszi az első lépéseit (vagyis Baby Grootból totyogó Groottá változik), talál egy parányi idegen fajt, vagy épp elkészíti az Őrzők családi portréját.

Hirdetés

Minden epizód saját címmel lett ellátva, ami nem teszi egyértelművé, hogy van-e konkrét sorrend, ami szerint tanácsos lenne megnézni őket, de vélhetően a "Groot első lépései" című epizód lehet az első rész, a többi pedig tetszés szerint nézhető.

Ahogy az imádni való Baby Yoda a The Mandalorian főszereplőit maga mögé utasítva minden idők leghelyesebb Star Wars karakterévé vált, úgy a Marvel most Baby Grootnak engedett teret, hogy ez a kis lény megmutassa a rajongóknak, miként boldogul az élet különböző területein. Ennek köszönhetően láthatjuk, Baby Groot hogyan ismerkedik meg sok, számunkra talán hétköznapi, ám számára misztikusnak tűnő tárggyal és jelenséggel, amelyeknek hála folyton abszurd helyzetbe keveredik.

Baby Groot lénye tiszta és gyermeki, ehhez mérten kíváncsi, türelmetlen, makacs, csintalan, de alapvetően bohókás és nagyon szerethető. A történetében feltűnő idegen lények is helyesek, viccesek és kellőképpen eredetiek ahhoz, hogy passzoljanak a főhősünkhöz.

Baby Groot sok szempontból hasonlít Baby Yodára, aki a csínytevései ellenére csak még inkább az emberek szívéhez nőtt, hisz legalább annyira cuki a külleme, sokatmondó a tekintete és kellőképpen önfejű a jelleme. Bár Baby Groot nem sokat mond (hiszen egyetlen mondatot tud csak ismételgetni, amit kissé héliumos verzióban, Vin Diesel hangján hallunk tőle), ám azt roppant szellemesen teszi. De nem ő az egyetlen sztár ebben az animációs filmben: James Gunn, a rendező egy okosórának, míg Bradley Cooper újfent Mordálynak kölcsönözi a hangját - az ilyen momentumok pedig csak még helyesebbé teszik a filmet. 

Kirsten Lepore (aki a sorozat rendezője és egyben vezető forgatókönyvírója volt) ötletességét mutatja, hogy az epizódok eseményei voltaképp egy mondatban elmondhatóak, mégis kibontva számtalan mókás pillanattal örvendeztetnek meg minket. Példának okáért ott a fürdőzős jelenet, amely során Baby Groot talál egy pocsolyát. Nem is szimpla esőtócsa ez, inkább tömény sár az egész. Az a fajta sártócsa, amit a kisgyerekek többnyire megigézve, a szülők meg elborzadva bámulnak. Mert a kicsik bele akarnak mászni, hogy sarazzanak, vizezzenek, fröcsköljenek, nyakig mocskosak legyenek, a szülők pedig épp ennek elkerülése végett menekülnének. Nos, Baby Groot ezúttal megmutatja, miért is jó egy ilyen sártócsa... és azt kell mondjuk, jól csinálja! Kimaxolja a lehetőséget, de úgy, hogy az ember felnőttként is felröhög a képernyő előtt. 

Mivel az epizódok fotorealisztikus animációval készültek, ráadásul roppant szellemesek és eseménydúsak, a sorozat valószínűleg minden korosztálynak tetszeni fog. A poénok jók, a látványvilág nagyon szép, Baby Groot pedig egy édes, és őszintén szerethető karakter.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


A hírek szerint Baby Groot története hamarosan újabb epizódokkal bővül, így a bébifa csodálói hamarosan újabb film-csemegéket kaphatnak, addig azonban érdemes  alaposabban megismerkedni ezzel a kicsi, de annál több bonyodalomba keveredő lénnyel!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.