Hirdetés

Ezeket nézzük a következő években: Marvel

|

Bejelentések, előzetesek, új információk. Igazi hírdömping volt a Disney legújabb prezentációján.

Hirdetés

Ma hajnalban zajlott a Disney saját befektetőinek tartott prezentációja, a Disney Investor Day esemény, amely során a stúdió és a különböző divíziók fejesei rengeteg új információt árultak el a Star Wars, a Pixar, a Marvel és a streaming szolgáltatásaik jelenéről, de főleg a jövőjéről. Ebben a cikkben most a Marvel bejelentésekkel fogunk foglalkozni, amiből bőven kijutott a rajongóknak. Vágjunk is bele!

Hirdetés

WandaVision

Kezdésnek rögtön Skarlát Boszorkány és Vízió egyedinek ígérkező szériáját dobták be, amihez egy minden eddiginél elborultabb előzetest kaptunk. A cég pedig újfent megerősítette a premiert, mely január 15-én esedékes a Disney+ kínálatában:

A Sólyom és a Tél katonája

Akciódús előzeteset kaptunk a sorban második Marvel-sorozathoz, amely eredetileg idén augusztusban indította volna útjára a Disney+ képregényes vonalát, de a koronavírus miatt halasztásra került. Most végre kiderült az is, hogy pontosan mikor debütál: 2021 márciusában:

Loki

Az egyik legjobban várt jövőbeli Disney+-os sorozat kétség kívül a Csínytevés Istenéé, amelyhez végre megérkezett az első előzetes. Ez alapján pedig egy igen kalandos történet vár majd ránk 2021 májusában, amikor is a tervek szerint debütál majd a streaming szolgáltatón:

What if...?

Végre előzetest kapott az alternatív történeteket feldolgozó animációs Marvel-széria is, amelyben a jól ismert Marvel-szuperhősök egy-egy alternatív világbéli változatai kapják a főszerepeket. Lesz itt Peggy Carter, mint Britannia kapitány, zombi Amerika Kapitány, és még megannyi érdekesség. A premier még nem ismert.

Ms. Marvel

Egy rövid betekintést kaphattunk Kamala Khan saját szériájába is, amelyben Imani Vellani alakítja majd a címszereplőt. 

Ezek lettek volna a mozgóképes bemutatók, ám itt még messze nem ért véget az este. Rengeteg új cím is bejelentésre került, valamint a már korábban beharangozott sorozatokról is szó esett.

Secret Invasion

Samuel L. Jackson és Ben Mendelsohn visszatérnek az azonos címen futó képregényt alapul vevő sorozatban, melyben Fury és Talos párosának a földi társadalom szinte minden rétegébe beszivárgó ellenséges skrullokkal kell felvenniük a küzdelmet.

Armor Wars 

A Marvel-képregények egy másik klasszikus története is érkezik majd sorozat formájában a Disney+-ra, ahol Tony Stark legsötétebb rémálma válik valóra: vagyis az általa megálmodott Vasember-technológia illetéktelen kezekbe kerül, ezzel sodorva veszélybe az egész világot. A sorozat főszerepében visszatér Hadigép, azaz Don Cheadle.

I Am Groot

Saját sorozatot kap a Disney+-ra mindenki kedvenc A galaxis őrzői tagja, Kicsi Groot. Ebben egy csokornyi rövidfilm formájában egy sor nem mindennapi kalandba keveredik majd a karakter, amelyben a tervek szerint további ismert karakterek is feltűnnének majd. 

Ironheart

Egy régóta pletykált cím is bejelentésre került az Ironheart képében. A Marvel egyik legnépszerűbb tinihőséről szóló sorozat története szerint a 15 éves Riri Williams elkészítette saját Vasember-páncélját, melynek alapjait egy korábban kiselejtezett darab adta. Miután a fiatal lány visszafejtette a Tony Stark által megalkotott szupermodern protézisben rejlő technológiát, a Polgárháború eseményei után úgy döntött, hogy Stark előtt tisztelegve maga vinné tovább Vasember örökségét. A címszereplőt Dominique Thorne fogja magára ölteni, Kevin Feige elmondása szerint pedig a karakterrel később a Marvel Moziverzum filmjeiben is találkozhatunk majd.

Ezek mellett pár szó esett még a Hawkeye, a Moon Knight és a She-Hulk sorozatokról is. Előbbihez végre hivatalosan is megerősítésre került, hogy Hailee Stenifeld lesz Kate Bishop, a Moon Knightról csak annyit tudtunk meg, hogy továbbra is készül, a She-Hulkhoz viszont hivatalosan is leleplezték a szereplőket. Mint kiderült, tényleg Tatiana Maslany játssza majd Bruce Banner unokahúgát, Jennifer Walterst, a szériában pedig feltűnik majd Mark Ruffalo, mint Hulk, valamint visszatér Tim Roth személyében Förtelem is, akit a 2008-as A hihetetlen Hulk óta nem láthattunk.

Most pedig jöjjenek a filmek, hiszen ezekről is esett jó néhány szó.

  • Kezdésnek jött a Fekete Özvegy, amiről megerősítésre került, hogy 2021. május 7-én debütál a mozikban, vagyis nem kap Disney+-os megjelenést, ahogyan azt sok helyen pletykálták.
  • Új premierdátumot kapott az eredetileg idén novemberben debütáló Örökkévalók (Eternals), ami így 2021. november 5-én érkezik a mozikba
  • A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájáról kiderült, hogy a napokban ért véget a forgatása, a premierje pedig 2021. július 9-én lesz.
  • Szó esett a Doctor Strange In The Multiverse of Madness-ről is. Mint kiderült, a filmet szoros kapcsolat fűzi majd nem csak a WandaVision-höz, de a következő Pókemberhez is. A rendezésért Sam Raimi felel majd, a filmben pedig feltűnik Benedict Cumberbatch mellett Elizabeth Olsen Skarlát Boszorkánya, valamint az első részből visszatér Benedict Wong (Wong), Rachel McAdams (Christine Palmer) és Chiwetel Ejiofor (Mordo). Újoncként csatlakozott a szereplőgárdához Xochitl Gomez, aki az idősíkok közötti utazásra képes America Chavezt fogja megtestesíteni.
  • Hivatalossá vált, hogy a Thor: Love and Thunderben valóban Christian Bale lesz a főgonosz, aki Gorr, a Mészárost fogja alakítani, aki a képregényekben sportot űz abból, hogy minél több istent öljön meg. 

  • Megtudtuk, hogy a Marvel Kapitány 2. részét valóban Nia DaCosta rendezi majd, főszerepben természetesen visszatér Brie Larson, mellé viszont csatlakozik majd Ms. Marvel is, azaz Iman Vellani, valamint Teyonah Parris, aki Monica Rambeau felnőtt változata lesz (akivel egyébként a WandaVisionben is találkozhatunk majd). 
  • Címet kapott a Hangya 3. része is, innentől kezdve tehát az Ant-Man and The Wasp: Quantumania néven kell rá hivatkozni. Emellett az is kiderült, hogy a rendezést ismét Peyton Reed vállalja el, főszerepben visszatér Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas és Michelle Pfeiffer, melléjük pedig csatlakozik Kathryn Newton, mint Scott Lang lánya, Cassie, valamint Jonathan Majors, aki az időutazó főgonoszt, Kang, a hódítót alakítja majd.

  • A Fekete Párduc 2. átcsúszott 2022. július 8-ára, Kevin Feige pedig megerősítette a filmmel kapcsolatos egyik legégetőbb kérdést, hogy az elhunyt Chadewick Boseman T'Challáját nem fogják más színésszel eljátszatni, helyette azonban más fontos szereplőkre helyezik majd a hangsúlyt az első filmből.
  • Bár A galaxis őrőzi 3. részére még várnunk kell, ez nem jelenti azt, hogy sokáig kell nélkülöznünk a csapatot. James Gunn ugyanis A galaxis őrzői vol. 3 forgatásán egy igazán különleges projektet is tető alá hoz a stábbal, méghozzá egy karácsonyi különkiadás képében. A Gunn által írt és rendezett különkiadás 2022-ben érkezhet a Disney+-ra.

  • A végére pedig jöjjön a legnagyobb bejelentés: a stúdió hivatalosan is bejelentette, hogy készül az új Fantasztikus Négyes film, a rendezésért pedig Jon Watts, a Pókember: Hazatérés és Idegenben filmek szerzője felel majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.