Hirdetés

Gigászi Évértékelő 2012 – TomPowell

|

Eltelt egy újabb év, és a világvége is elmaradt, én pedig minden eddiginél sűrűbb mozis évet zártam, úgyhogy elérkezett az ideje, hogy kiértékeljem azt.

Hirdetés

Először is számokban: 86 alkalommal látogattam meg a mozikat az elmúlt évben, 76 filmet tekintettem meg (vagyis jó pár filmből dupláztam is), az oldal hasábjain pedig 52 alkalommal írtam róluk kritikát. Ha ezen filmek minőségére kellene kitérnem, akkor már kénytelen vagyok elhagyni a számokat. Sok helyütt olvasom, hogy 2012 meglepően szürke év volt (minőségileg), én ezt azonban vitatnám. Lehet, hogy sokan a műfaji sokszínűség okán nem egy filmtől többet vártak, mint ami – ebben mondjuk a minden eddiginél agresszívabb reklámkampányok is közrejátszhattak, és nem egytől forradalmat reméltek. Pedig szerény véleményem szerint az egyik legerősebb esztendő volt a mozgókép kultúra történetében, amihez fogható várhatóan csak a 2015-ös lesz, elég ha csak olyan jövendőbeli nagy mozikra gondolunk, mint a nézők kegyeiért összecsapó két szuperhős alakulat (Bosszúállók 2, Igazság Ligája) vagy a várva várt visszatérést egy messzi-messzi galaxisba (Star Wars VII.). De a jövő helyett most a múlt kiértékelésén van a hangsúly, éppen ezért nemcsak az év általam legjobb filmjeire térek ki, hanem legjobb és legrosszabb pillanataira (utóbbiból kevéshez volt szerencsém) éppúgy, mint a kiemelkedő színészi játékokra, valamint filmes pillanatokra. (Figyelem! Az alábbi listák a Magyarországon 2012. január 1. és december 31. között mozis forgalmazásba került filmekre vonatkoznak.)

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.