Hirdetés

Három különleges képregényes sorozat, amit idén várunk

|

Kicsit félrerakva a már megszokott Marvel és a DC felhozatalt, összeszedtünk számotokra három képregényes ínyenc falatot, amik már idén a Netflix, az Amazon és az HBO felhozatalába kerülnek.

Hirdetés

Visszatérő sorozatokkal számtalan formában találkozhatunk Marvel és DC fronton egyaránt, igazából a cikk felét elvinné, ha megpróbálnám mindet felsorolni és pár szép, vagy épp kevésbé szalonképes jelzővel illetni (esküszöm próbáltam, törölnöm is kellett az egészet). Ezúttal viszont három olyan vadonatúj, kevésbé a mainstream vonalba beleillő sorozatajánlóval készültünk számotokra, melyek még az idén bemutatkoznak. 

Hirdetés

The Umbrella Academy (Netflix, február 15.)

Az egykori (de fáj ezt leírni…) My Chemical Romance együttes frontembere, Gerard Way 2008-ban a képregényes világban elismert Eisner-díjat kapott akkori művéért, a The Umbrella Academy-ért. A képregényt a Dark Horse Comics (Hellboy, Sin City) adta ki és több, mint tíz évvel később a Netflixen láthatjuk a történet adaptációját, egész pontosan február 15-én. A showrunner Steve Blackman, aki többek között a Fargo 2. évadában ténykedett a WGA által is elismert íróként.

A történet szerint 1989-ben (a sorozat legalábbis ebben változik, a képregényben '77-ben kezdünk) misztikus módon 43 olyan gyerek születik, kiknek teljesen ismeretlen, hétköznapi édesanyjaik korábban semmiféle jelét nem mutatták a terhességnek. Közülük hetet örökbe fogad egy milliomos iparmágnás, Sir Reginald Hargreeves, aki a gyerekeket az általa alapított Umbrella Academy berkein belül a világ megmentésére készíti fel. A probléma, hogy a különleges képességekkel megáldott kiscsalád tinédzserkorba lépve eléggé diszfunkcionálissá válik és feloszlanak. Évekkel később, a hat életben maradt, már harmincas éveiben járó "csodagyereket" újra összehozza nevelőapjuk halálhíre és közelgő temetése. Az alapvetően sem rózsás helyzetet és az apjuk halála körüli nyomozást az sem könnyíti, hogy egy globális, katasztrofális incidens is közeledik, amit csakis ők tudnak megakadályozni.

Van itt minden, apuka körüli titokzatos krimi szál, szupererők, rendkívül egyedi és különleges karakterek, no meg persze apokalipszis. Bevallom őszintén, engem a legutóbbi előzetessel, valamint persze a főszereplő Ellen Page-dzsel is alaposan megvettek, úgyhogy fel lehet készülni a netflixes darára.

The Boys (Amazon, 2019)

Noha pontos premierdátumunk még nincs, de Garth Ennis ponyva képregénye mindenképp felkeltette az érdeklődésünket a férfi eddigi munkáját (Preacher, Punisher) elnézve. A showrunner a Supernatural megalkotója, Eric Kripke, no meg persze executive-ként képviselteti magát az a Seth Rogen és Evan Goldberg páros is, akiknek az előző pár évben jó pár baromságát viszontláthattuk a képernyőkön. Elmondásuk alapján a show még a Preacheren is túltesz szabadszájúságban és erőszakban, a premissza pedig ezt duplán is aláhúzza.

Az alapfelállás szerint egy olyan világban élünk, ahol a szuperhősök eléggé keményen visszaélnek és kihasználják a celeb státuszukat, no meg persze a köznép szeretetét. Annak érdekében, hogy "tudják, hol a helyük", létrehozzák a szintén szupererőkkel felvértezett  "The Boys" ("A fiúk") öttagú társulatot, kiknek tagjai nyers erővel és még nyersebb szavakkal törik le (és nem feltétlenül csak képletesen…) a korrupt szuperhősök arcát.

A főszereplő Karl Urban vezeti a The Boys csapatát, míg a szuperhősök élére a Banshee-ből ismerős Antony Starr került, úgyhogy már a karizmatikus szerepválasztás kapcsán is sejthetjük, mire is számíthatunk a srácok kapcsán.

Watchmen (HBO, 2019)

The world will look up and shout: save us. And I'll whisper: no.

Alan Moore zseniális története jegyzi azt a kort, mikor a képregények igazán felnőttek. A Watchmen óriási népszerűségnek örvend a mai napig, olyannyira, hogy a Times "Legjobb angol nyelvű regény 1923 óta" top 100-as listájára is felfért. A 2009-es filmet is sokan a kedvenc képregényes filmjeik között tartják számon.

Nem kis fába vágja hát a fejszéjét Damon Lindelof (The Leftovers, Prometheus, Start Trek: Sötétségben), aki szintúgy ezzel a történettel nőtt fel. Elmondása alapján az új sorozat nem rebootolni, hanem folytatni fogja a Watchmen képregény (és film) történéseit. Ahogyan az eredeti is valós politikai helyzetet dolgozott fel (Nixon elnöksége, az USA-Szovjetunió ellentét és a hidegháború), úgy Lindelof itt is hasonlóakat ígér: legyen szó Trumpról vagy Putinról, könnyedén szembe találhatjuk magunkat valós személyekkel akár kifacsart, akár teljesen korhű ábrázolásban.

Óriási titkolózás vette körül eddig a projektet, pusztán néhány kép és apró bevágás került fel a hivatalos oldalakra. Mindenesetre Jeremy Irons neve már biztos az idős Ozymandias-ként, illetve a szóban forgó villanásokból egy Rorschach koppintóval is várhatóan össze fogunk találkozni. Csak lennénk már ott.

(Egyébként kis érdekesség így a végére: Lindelof egy terjedelmes, zseniálisan megírt levélben nyugtatta meg az eredeti mű rajongóit, hogy hogyan fog az alapanyaghoz nyúlni és mit jelent számára, és a benne élő kisgyerek számára ez a széria. A nyílt levelet az író instagram oldalán találjátok, érdemes elolvasni.)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.