Hirdetés

Ismerd meg a hét mesterlövészt!

|

A hét mesterlövész újra pisztolyt ránt, de kik is alkotják Antoine Fuqua westernjének stábját? Bemutatjuk a szereplőket.

Hirdetés

Azt szinte mindenki tudja, hogy a most mozikba kerülő A hét mesterlövész az 1960-as azonos című western klasszikus remakeje lesz, amiben többek között olyan sztárok szerepeltek, mint Yul Brynner, Steve McQueen és Charles Bronson. Azt azonban kevesebben tudják, hogy az eredeti filmet Akira Kurosawa 1954-es drámája, A hét szamuráj inspirálta. Ahogyan John Sturges rendező annak idején cowboyokra és banditákra cserélte a barangoló szamurájokat, úgy próbált most Fuqua is változtatni a felálláson.

Hirdetés

De hogyan is néz ki ez a felállás? Nos, ha csak egy kicsit is odafigyeltél a marketing kampányra, akkor annyit már leszűrhettél, hogy Denzel Washington és Chris Pratt vezetik a csapatot, ami őket is beleértve hét vadnyugati fegyverforgatót, késdobálót és íjászt számlál, akiket egy kis város felbérel, hogy védjék meg őket a csúnya rablóktól. Viszont az előzetesek csupán a felszínt kapargatták és nem igazán tudhattuk meg, hogy kik is ezek az emberek és milyen képességekkel rendelkeznek. Ha úgy tervezed, hogy a hétvége folyamán beülsz a filmre, akkor ez a kis karakter útmutató talán segít, hogy jobban átlásd a helyzetet.

Denzel Washington, mint Sam Chisolm

Ahhoz, hogy megértsük miben lesz más Fuqua verziója az eredeti alkotástól nem kell túl messzire mennünk, elég ha megnézzük a film főszereplőjét: Denzel Washingtont. Színészi kapacitását nem igazán kell ecsetelnem, Washington éppúgy lesz a csapat vezetője, mint Takashi Shimura ronin karaktere Kambei Shimada, és Yul Brynner fegyverforgatója, Chris Adams volt.

A karakterét Sam Chisolm-nak hívják és egy felesküdött tiszthelyettes a Kansas állami Wichita-ból. Egyfajta fejvadász, aki folyton a rosszfiúk nyomában van. Chisolm teljesen újszerű vezetője a hét mesterlövésznek, de nem ő az egyetlen, aki más lesz a megszokottól.

Chris Pratt, mint Josh Faraday

Chris Pratt a kiváló humora miatt vált ismertté a Városfejlesztési osztályban, majd az egész világ megismerte, mikor olyan blockbuster-ekben kapott szerepet, mint a Galaxis Őrzői és a Jurassic World. A hét mesterlövészben Chisolm jobbkezét, Josh Faraday alakítja, egy olyan karaktert, aki egyrészt szerencsejátékos, nőcsábász, szélhámos és nem utolsó sorban kiválóan céloz. Leginkább Daisuke Katō hűséges Shichirōji-jának és Toshiro Mifune vicces Kikuchiyo-jának keverékeként tudjuk leírni.

Pratt szerint Faraday kissé olyan, mint egy róka. Egy trükkös figura, aki szeret kártyázni, italozni és nőzni, de halálos is egyben, ha tűzharcra kerül sor. Egy interjú során Fuqua elmesélte, hogyan esett Pratt-re a választás a szerepet illetően:

"A legnehezebb dolog az volt, hogy megtaláljuk a megfelelő embert Steve McQueen [eredeti] szerepére, mert ő volt a világ leglazább fickója. Megtudtam, hogy Chris szereti a westernt és elkezdtünk róla beszélgetni. Eközben más szerepek is érdekelték. Aztán pár napra rá felhívott és elkezdte énekelni az "Oh Shenandoah"-t a telefonban. Akkor azt mondtam 'Ő az. Ő Steve McQueen'."

Ethan Hawke, mint Goodnight Robicheaux

Ethan Hawke-al egy újabb veteránnal bővül A hét mesterlövész stábja. A színész egy Goodnight Robicheaux nevezetű Szövetséges lövészt alakít, akinek megvan a saját keresztje. Ezzel a karakterrel még tovább húzódik az éles határ a kortárs mű és előzményei között, hiszen Robicheaux egy sokkal meggyötörtebb figura lesz az eddig látottaknál, de így is egy igazi őstehetség a lövöldözésben, ezért is akarja Chisolm és Faraday annyira beszervezni a csapatukba.

A színész leginkább Christopher Walken karakteréhez A szarvasvadászból tudta hasonlítani Robicheaux-ot. Washington-hoz hasonlóan, Hawke is dolgozott már Fuqua-val korábban, ráadásul mindenkit megelőzve, ő írt alá elsőként a filmre, amikor zöld utat kapott a projekt.

Vincent D'Onofrio, mint Jack Horne

És ha már veteránokról volt szó, akkor Vincent D'Onofrio mellett sem mehetünk el, aki egy nyomolvasó bőrében mutathatja meg tudományát. Jack Horne Istenbe vetett hite megingathatatlan, de ez nem tartja vissza a tomahawk forgató vadászt, hogy ne szakítson be egy-két koponyát a baltájával, ha arra kerül a sor. Horne sokéves nyomolvasói tapasztalata nagy hasznára lesz a hetes számára, ha meg kell találniuk valakit.

D'Onofrio így jellemezte a karakterét, akit eleinte kétkedve fogadnak a társai:

"Azért csatlakozom a csapathoz, mert két fickó kirabolt a hegyekben és ellopták azt a kevés cuccom is, amim volt. A karakterem egy olyan fickónak tűnik, akinek valaha volt egy rendes élete, de az évek alatt megérdesedett."

Byung-hun Lee, mint Billy Rocks

Ebben a western öltözékben alig felismerhető, de bizony a koreai sztár, Byung-hun Lee is erősíti a stábot és annak diverzitását. Ahogyan Horne inkább a tomahawk-ot preferálja, úgy rajong Lee bérgyilkosa, Billy Rocks a késekért. Van itt egy szép visszakacsintás az 1960-as film híres pisztoly kontra kés jelenetére, ami bizonyítja Lee karakterének tehetségét, de egy tűzpárbajban nem biztos, hogy egy szúrófegyver a legjobb választás. Szerencsére Billy Rocks a puskákat is ügyesen kezeli.

Manuel Garcia-Rulfo, mint Vasquez

Manuel Garcia-Rulfo talán ismerős lehet az Alkonyattól pirkadatik TV sorozatból, de az sem baj, ha még sosem hallottál róla, hiszen A hét mesterlövészben mindenképpen megismered. A színész egy Vasquez nevű mexikói törvényen kívülit alakít, aki régóta menekül már a hatóságok elől mikor Chisolm és bandája rátalál. Garcia-Rulfo így beszélt karakteréről:

"Vasquez imádja a tűzharcot. Világ életében bandita, rabló és bűnöző volt. Most már hónapok óta menekül a törvény elől."

Martin Sensmeier, mint Red Harvest

Fuqua hetesét Martin Sensmeier teszi egésszé, akinek indián vér csörgedezik az ereiben. A színész felbukkant már a Salem című sorozatban, idén pedig az HBO Westworld-jében fogjuk látni. A hét mesterlövészben egy Red Harvest nevű komancsot alakít, aki kezdetben a csapat másik hat tagjának nyomában van, ám Chisolm-nak köszönhetően hamarosan őt is meggyőzik a csatlakozásról.

Sensmeier-nek nem ment olyan egyszerűen a szerep megszerzése, mint néhány más társának. Több meghallgatáson is részt kellett vennie, de a kitartása meghozta gyümölcsét, hiszen nem csupán eljátszhatta a karaktert, hanem még arra is lehetősége volt, hogy Fuqua-val együtt formálja meg Red Harvest személyiségét.

Antoine Fuqua rendező azon munkálkodott, hogy változatos stábot rakjon össze. Segítettem neki megalkotni a karaktert. Rengeteg szabad teret adott számomra, hogy a magam ízlésére formáljam Red Harvest-et. Elmondta a saját elképzelését, aztán hagyta, hogy úgy adjam át azokat, ahogy jónak láttam.

Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen szerepet játszhatok. Sokat tettem azért, hogy itt lehessek. Egy nagyszerű ökörhajcsár, Scotty Augare -aki Blackfeet-et alakítja- tanított meg nyereg nélkül lovagolni, ő a Farkasokkal táncolón is dolgozott. Napi két órát lovagoltam vele és nagyon komolyan vettem.

Az apám azt mondta, hogy a történetmeséléssel tiszteletben tartom a hagyományainkat, ezért nem vehetem félvállról.

Forrás: Collider

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.