Hirdetés

Ismertető: Da Vinci démonai

|

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt a Starz hivatalosan bejelentette, hogy a Da Vinci démonai 3. évada októberben érkezik (végre) és egyben a sorozat befejező szezonja is lesz. Ez egy elég szomorú hír, még akkor is, ha túl sok nézővel nem büszkélhedhet, pedig egyértelműen minőségi sorozatról van szó. A hangulata és a stílusa magával ragadó, azonnal képes beszippantani az embert. A Da Vinci démonai egy kosztümös dráma fantasy elemekkel, és enyhe kalandfilmes beütéssel. A történet a fiatal Da Vinci (Tom Riley) életébe nyújt betekintést, amikor még Firenzében élt és alkotott, már ha sikerült valamit befejeznie mielőtt megunta volna. Itt ismerhetjük meg nem csak a mestert (pontosabban itt még éppen, hogy félig tanítvány), de az igen fura legjobb barátját Zoroastert (röviden Zo - Gregg Chillin), a fiatal Niccolo Machiavellit (még csak Da Vinci segédje - Eros Vlahos), a Medici családot, az akkori pápát (IV. Sixtus - James Faulkner), hű szolgáját Girolamo Riariót (Blake Ritson) és Lucrezia Donatit (Laura Haddock). Akkor lépünk be az eseményekbe, amikor Lorenzo Medici (Elliot Cowan), a Medici ház és bank feje kicsit összerúgja a port a pápával, ekkor győzi meg Da Vinci, aki épp Lorenzo szeretőjéről fest egy portrét, hogy szüksége van a segítségére, hisz az ő fegyverei nélkül Firenze védtelen lenne a pápai sereggel szemben, akinek az élén Riario gróf áll. Ettől a ponttól kezdve beindulnak az események, és izgalmakból nem lesz hiány; árulás, cselszövés, szerelem, minden adott egy ízig-vérig kosztümös sorozathoz.

Da Vincis Demons 2013
A sorozatot az a David S. Goyer vitte, akinek az egy évados FlashForward - A jövő emlékei vagy az új Constantinet köszönhetjük. Néha nagyon megszaladt a keze, igazán elboroult dolgokhoz lesz szerencséje a nézőknek. Emellett figyelemmel követhetünk egy művészt feltalálót zsenit, aki különleges elméje mellett egyszerű ember is. Ugyanúgy kínozza, hogy soha nem ismerhette meg az anyját, vagy hogy házasságon kívüli gyerek, akit az apja mélységesen megvet. Az emberek nem ismerik el a tehetségét, csak egy hóbortos művésznek tartják, miközben az elméje olyan összefüggéseket lát, amikről másoknak még csak elképzelésük sincs. Leonardo Da Vinci bőven a saját kora előtt járt, és a sorozat ennek az árnyoldalait mutatja be.
Da Vincis Demons 2013
A helyszínek olyanok, mint amilyennek a reneszánsz olasz városokat elképzeljük. Magában a fényképezésben nincsen semmi különleges, de az animációk, amik segítenek bemutatni, hogy mi is zajlik pontosan Da Vinci fejében ötletesek és szépek. (Emmy jelölést is kapott értük a sorozat.) Gyönyörű helyekre utaznak a szereplők, bár az állandó helyszínekre, mint Firenze vagy a Vatikán, sem lehet panasz. Mindezt Bear McCreary (The Walking Dead, Black Sails, Outlander) zenéjére, akinek a jellegzetes intrót is köszönhetjük. A misztikum folyamatosan jelen van, kicsit olyan, mintha az akkori ember szemével követhetnénk az eseményeket. Ennek ellenére ez nem egy tökéletes korrajz, bőven vannak benne ferdítések és puszta fikciók, de ezek teszik kerekké a sztorit. Da Vinci küldetésének érzi, hogy egyre többet tudjon meg a világról, és így folyamatosan az igazság és hazugság, valamint vallás és logika között vergődik. https://www.youtube.com/watch?v=vgg9nnALFGA
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.