Hirdetés

Ismertető: Igaz történet

|

Hirdetés

Az igazságot tartjuk a világ egyik legfontosabb dolgának, de nincs tökéletes ember, ezért gyakran találhatjuk azon magunkat, hogy eltitkoljuk a valóságot, sőt akár hazudunk is. Mindez talán éppen a megfelelési kényszernek tudható be, hiszen van, hogy az igazság túlontúl egyszerű és unalmas az emberek számára, de olyan helyzet is akad, ahol pedig túl szörnyű ahhoz, hogy a világ elé tárjuk, és nem csak másokat, de önmagunkat is becsapjuk az elferdítésével. Az Igaz történet is ezt a témakört járja körbe, két egymástól teljesen idegen, ám mégis elképesztően hasonló karakter interakciója során. Az egyikük egy kegyvesztett újságíró, Michael Finkel (Jonah Hill), aki az igazság elferdítése miatt veszítette el munkáját. A másik egy olyan férfi, akit a családja meggyilkolásával vádolnak és habár a bizonyítékok egyértelműen rá mutatnak, ő tagad minden vádat. Christian Longo (James Franco), merthogy így hívják az állítólagos gyilkost, Finkel nevét használja mielőtt elfogják a hatóságok, ez pedig a valódi újságíró figyelmét is felkelti, így felkeresi Longot a börtönben. Társalgásuk meglepően alakul, kiderül, hogy a vádlott nagy rajongója az írónak és felajánlja neki, hogy megírhatja a történetét, ha cserébe tanít neki egy-két dolgot az újságírásról. Finkel természetesen kapva kap az ajánlaton, hiszen jó ideje vár már egy ilyen lehetőségre, ezzel pedig elkezd kibontakozni kettejük története.

JonahHillJamesFrancoTrueStory2
Nagyon érdekes végig követni a kapcsolatuk fejlődését, a párbeszédek, a levelezések mind-mind egy baráti viszonyt sugallnak, ám egyértelmű, hogy mindkettejüknek megvannak a maguk titkai, ezzel pedig tisztában is vannak. Habár Hill és Franco hallatán elsősorban a vígjátékaik jutnak eszünkbe, azért láthattuk már őket drámákban is, és meg merem kockáztatni, hogy az Igaz történetbéli alakításuk az egyik legjobb, amit ebben a műfajban eddig produkáltak. Izgalmas látni a kettejük közti dinamikát, nézőként pedig leginkább Jonah Hill karakterével tudunk azonosulni, aki szép lassan egyre emberibbnek látja Longot, és kezdi elhinni róla, hogy ártatlan. Viszont semmi sem az, aminek látszik. Longo hazugságaival nem csupán a bíróságot, de Finkelt is megkísérli manipulálni, amit az újságíró túl későn vesz észre, így majdnem rosszabbul jön ki az esetből, mint ahogyan belekeveredett. Annyi biztos, hogy lelkileg már nem lesz ugyanaz az ember, Longo hazugságai között nem tudja eldönteni, hogy mi az, ami igaz és mi az, ami nem, ez pedig talán egész életében nem hagyja nyugodni igazán.
true-story-1
Az Igaz történet két elme pszichológiai csatájáról szól, akik látszólag próbálják megismerni egymást, eközben viszont burkoltan igyekszenek a másik fejébe látni és a saját hasznukra fordítani a megszerzett tudást. A cselekmény fordulatai, a feszültség és Hill és Franco játéka miatt csak ajánlani tudom ezt a filmet, ami a közepes értékelések ellenére képes meglepően érdekfeszítő maradni egészen a legvégéig. https://www.youtube.com/watch?v=Y_NiP_bqlns
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.