Hirdetés

Kibeszélő: A kukkolók

|

Perverzió vagy kíváncsiság másokat szeretkezés közben meglesni?

Hirdetés

Az Amazon Prime erotikus thrillere kellőképpen forró és idegfeszítő ahhoz, hogy időt szánjunk rá, noha a film lassan indul be, és az első negyedóra alapján azt is gondolhatnánk, lassú is marad. A történet napjainkban, New Yorkban játszódik. Az egyik toronyház kiadó lakásába fiatal pár költözik: Pippa (Sydney Sweeney) és szerelme, a rémes (!) orgánumú és a lányhoz semmilyen szinten nem illő Thomas (Justice Smith). A szereplők között az égvilágon semmi kémia nincs, bár a forgatókönyv alapján szerelmesek egymásba. Smith szinte nézhetetlen, olyan borzalmas mind a játéka, mind a hangja, de szerencsére ő nem sokat szerepel, így nem szabad miatta feladni, mert a későbbiekben szépen felpörögnek az események.

Hirdetés

Thomas az új lakásban nézelődve észreveszi, hogy a velük szemközti toronyházban, az egyik lakásban egy fiatal pár szexel az asztalon. Dülledt szemmel, majd távcsővel nézi őket, noha Pippa többször is rászól, hagyja már abba. Thomas azonban ettől kezdve megszállottan lesi a szexelő "szomszédokat", akik minden pózban, minden helyiségben üzekednek. Függönyök alig vannak, se náluk, se a többi lakásban nincs takarás, noha így mindenki átlát a másik "gyomrába".

Akárhogy is, Thomas kukkolási szenvedélye a barátnőjére, Pippára is ráragad, bár a lány már nem a kilesett aktusra, hanem a szemközti pasira van rágerjedve. Thomassal ellentétben ugyanis a szomszéd szép, kigyúrt testű, szőke, jóképű és gazdag. Sőt, sikeres fotós, akihez topmodellek járnak, akiket egytől-egyig - a kukkolók legnagyobb örömére - a lakás minden pontján megfektet. Thomas nem veszi észre, hogy Pippa már szex közben a szomszédot akarja magában érezni, nem őt, bár lehet, Thomas is gondolatban a kilesett nőkkel van együtt. Perverz hobbijuk azonban közös, így egyikük sem bántja a másikat ezért, sőt, egy fondorlatos trükkel lézerrel bemérik a szomszédok lakását, hogy ne csak lássák, de hallják is őket, ha már egész nap őket lesik.

A film első harmadában ez a kukkolás épp sokká kezd válni, amikor Pippa egy véletlen folytán megismerkedik a szexelő pár női tagjával. A feleség olyan kedves, olyan jóravaló, hogy Pippa elszégyelli magát, amiért ily módon rátelepedett mások életére és ilyen gyalázatos módon figyeli őket a pasijával, ám titkát érthető okokból nem árulhatja el....

A film bővelkedik az erotikus jelenetekben, ráadásul a készítők ügyeltek rá, hogy kizárólag jó testű nőket és férfiakat mutassanak meg a nézőknek, méghozzá jó hosszan. Az ember a képernyő előtt ülve ösztönösen elszégyelli magát, hiszen nem csak Pippa és Thomas, de voltaképp mi is kukkolunk, ha ezt a filmet választjuk, nem? Vagy nem vagyunk kukkolók, mert mi csak egy filmet nézünk, de ha ilyen helyzetbe kerülnénk, tutifix, hogy vennénk egy függönyt? Vagy nem? Akárhogy is, a ma embere időről időre szeret szexet/pornót nézni, itt pedig ezt a szereplők és a nézők is megtehetik. De vajon hová vezet ez a történet? Lehet-e büntetlenül mások szexuális életében tobzódni?

Az ártatlan tekintetű Sydney Sweeney tökéletesen hozza a karakterét, a fiatal, átlagos külleműnek tűnő, de pucéron playmate-alakú lányt, akiről tudjuk, ártó szándékkal soha, semmi rosszat nem tenne. De akkor miért kukkol? Mert a perverz pasiját követi? Mert boldogtalan? Mert titokban beleszeret a szép "szembeszomszédba"? Úgy tűnik, Pippa maga sem tudja a választ, csak azt, hogy bármi áron, de lesnie kell ezeket. Smith a kritikusok szerint jó alakítást nyújtott, számomra azonban a játéka rémes volt, az orgánuma pedig kifejezetten zavaró. A közöttük lévő erotika olyan béna (Thomas miatt), hogy annál egy kiadós mosogatás vagy egy kőzetüledékekről szóló kínai dokumentumfilm is izgalmasabb. Viszont amint Smith kikerül a képből, a film lebilincselővé válik, ezért érdemes kivárni, vagy pisilni/enni/inni/aludni/telefonálni menni, amíg ő szerepel.

A karakterek szépen kidolgozottak és a cselekedeteik egyáltalán nem kiszámíthatóak. A párbeszédek, a vágások, az események egyre gyorsuló lüktetése beszippantja a nézőt. Egyre jobban izgulunk, mi lesz, mit hoz a nem várt ismeretség, és vajon elég lesz-e ahhoz, hogy Pippa kukkolásának határt szabjon. Vajon a feltámadó lelkiismeret vagy a vad szex iránti vonzalom az erősebb egy fásult kapcsolatban élő, kiéhezett nőnek? Bűn-e gondolatban mások életét élni? Erkölcstelen-e más pasiját kívánni?

A film valahol társadalomkritika is, hiszen az emberek kukkolva élik le az életüket: hol valóságshowkba, hol mások közösségi oldalaiba lesünk be, anélkül hogy felvállalnánk a kíváncsiságunkat. Ha az emberek tehetnék, ennél többre is vetemednének és a kamerák nélküli pillanatokba is belesnének. A Kukkolók Pippa és Thomas karakterén át ezt is a néző arcába vágja, ahogy azt is, hogy mindezt nem lehet következmények nélkül csinálni... A békés kukkolás ily módon megdöbbentő, majd véres és sokkoló fordulatokat ölt, majd a film záró képkockái KO-t adnak a nézőnek.

A színészi játék kitűnő: Sydney Sweeney és a helyes szomszéd srácot alakító Ben Hardy remek alakítást nyújt, de szerethető az Arit játszó Katharine King So is, aki tökéletesen megtestesíti azokat a fiatal nőket, akik a párjuk miatt feladják a karrierjüket és aztán legyen bármilyen rémes is a házasságuk, mindent elnéznek a férjüknek. A rendezői székben ülő Michael Mohan nagyon jó érzékkel csalogatja be a nézőket a távcső lencséje mögé, ahonnan a film utolsó kockájáig nem is ereszt minket. A párbeszédek, poénok, a drámai és magasztos pillanatok erősek, jó arányban, jó ritmusban váltják egymást a vágyódós, ijesztő, erotikus és súlyosabb jelenetek. A karakterek mind szerethetők, mivel látjuk az elfuserált életüket, amelyet a maguk módján igyekeznek túlélni. Így, ismerve a motivációjukat, semmi sem furcsa, legfeljebb borzongató, hiszen sejtjük, semmi jó nem származik majd belőlük. És akkor elárulom, ezen a ponton fényévekre járunk a valóságtól!

Hogy kinek ajánlom a filmet? Az erotikus filmek és a thrillerek szerelmeseinek. Akik izgalmasnak találják a kukkolást és imádnak titkokra bukkanni. Akik szeretik az arcátlanul pimasz, ám annál tehetségesebb fiatal színészeket és a durva csattanókat - amit ez esetben meg is kapunk a film végén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.