Hirdetés

Kibeszélő: A nyár, amikor megszépültem

|

Mesés tengerparti tini-románc egy igazán szórakoztató háttértörténettel.

Hirdetés

Az Amazon Prime legújabb sikersorozata Jenny Han (Magyarországon is kapható) bestseller trilógiája alapján készült, és bár nálunk most kezd csak igazán sikeres lenni a történet, a sorozat hivatalos Twitter oldalán már be is jelentették, hogy a csatorna nemcsak hogy berendelte a történet 2. évadát, de már meg is kezdődtek a forgatások. 

A sorozat és az írónő mostanra hatalmas rajongótábort tudhat maga mögött, ami nem is csoda, hiszen a paradicsomi környezetben játszódó történet karakterei nagyon szerethetőek, a köréjük szőtt eseményszálak pedig kellőképpen izgalmasak és érzelmesek ahhoz, hogy nagyjából minden romantikus regény- és filmrajongó valamelyik karakterbe bizton belehabarodjon és türelmetlenül várja a függővéggel lezárt évad folytatását.

Hirdetés

A történet a 16 éves "Belly" Conklin (Lola Tung) (Isabelle) Cousinsban töltött legszebb nyarát meséli el. Már a kezdő képsorok is mesébe illően szépek: végtelenbe nyúló, luxus nyaralókkal teli tengerparti sétány, égszínkék ég, tajtékot vető hullámok, homokos föveny, lágyan lengedező parti szellő és egy lélegzetelállító villa, amelyben évtizedek óta két család minden nyáron együtt nyaral.

Belly a film narrátora is egyben, így az első pár perc a helyszín bemutatásával és fel-felvillanó visszaemlékezésekkel telik. Innen tudjuk meg, hogy a lány amióta csak él, minden júniusban ide érkezik a családjával, hogy édesanyja Laurel Park (Jackie Chung) legjobb barátnőjének tengerparti házában nyaraljon az iskolakezdésig. Ő és bátyja, Steven (Sean Kaufman) testvéri viszonyt ápolnak Susannah Fisher (Rachel Blanchard) fiaival, Conraddal (Christopher Briney) és Jeremiah-val (Gavin Casalegno). A négy gyerek együtt strandol, együtt játszik, fogócskázik, nevet, az évek során gyakorlatilag együtt nőnek fel - van ebben valami varázsos, ahogy a kajla kicsikből helyes tinédzserek lesznek, akik idővel egész másképp néznek egymásra.

Belly, amióta csak az eszét tudja, szerelmes Conradba, de tisztában van vele, hogy a fiú testvéreként tekint rá. Ezen a nyáron azonban valami megváltozik, és ezt a lány is érzi. Hogy miért? Mert Belly már nem az a fogszabályzós, béna szemüveget és gyerekes ruhákat viselő kislány, aki volt, hanem egy nőies "kis nő", aki életében először reménykedni kezd, hogy a fiú ezen a nyáron talán felfigyel majd rá.

Belly-t, barátnője, Taylor is bátorítja, hogy higgyen magában, hiszen mostanra nőies teste, szép arca és gyöngyfogsora lett, de Belly kishitű, ráadásul nincs semmilyen szerelmi tapasztalata. A várva várt utazás napja azonban hamar eljön, ő pedig extázisban indul útnak, hisz jól tudja, ez lehet az a nyár, amikor Conrad is észreveszi majd, hogy ő igenis "megszépült".

A Fisher-testvérek tekintete igencsak beszédes, amikor a baráti család érkezésére kiszaladnak a tinik elé. Nagy az öröm, a bolondozás, csattannak a poénok, de a néző látja, hogy megtörténik, amire Belly annyira vágyik. Másként néznek rá - de vajon ez azt jelenti, amit gondolunk, vagy csak annyit, hogy konstatálják magukban a változást?

Conrad valamiért nagyon zárkózott, és úgy tűnik, szívesebben van egyedül, mint a vidám kis csapattal, és a bolondozáshoz sincs kedve, ráadásul nem sokkal Bellyék érkezése után egy tengerparti tábortüzes bulin megismerkedik Nicole-lal (Summer Madison), akivel aznap este össze is jön. A folyton viccelődő Jeremiah mindenkivel flörtöl, úgy tűnik, nincs olyan lány és fiú a Földön, aki ne kellene neki. Belly le van sújtva. Hiába látja, hogy a fiúk rajta felejtik a tekintetüket, mindkét Fisher-fiú a maga életét éli, rá legfeljebb csinos kishúgukként tekintenek. Ekkor azonban megismerkedik Cameronnal (David Iacono), aki heves udvarlásba kezd, Belly pedig elámul: életében először valaki nőként néz rá, rajong érte és elárasztja a figyelmességével. Elcsattan az első csók és a lány még jobban kivirul - amire most már Conrad és Jeremiah is felfigyel, sőt, féltékenyek lesznek.

A fiúk anyja beíratja Belly-t a környékbeli elit fiatalok bemutatkozó báljára. Susannah saját lányaként szereti a tinit, ezért gyönyörű báli ruhát, tiarát, kalapokat és csinos kiskosztümöt vesz Belly-nek, majd táncórára viszi és összeismerteti a többi fiatal lánnyal. Ily módon egy picit megéli a lányos anyukák legmeghatározóbb pillanatait, és úgy tűnik, mindez igencsak nagy örömmel tölti el. Nem úgy a fiúkat, akik görbe szemmel nézik, hogy vadóc kishúguk előttük válik habos ruhákba öltözött tündérlánnyá. Hogy ki lesz Belly kísérője, még kérdés, mert a bátyja más lánnyal megy, a Fisher-fiúk pedig hallani sem akarnak a puccos rendezvényről és a szmoking-viselésről.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


A viharfelhők azonban egyre gyülekeznek: Conrad barátnője szintén elsőbálozó, ám nem is sejti, hogy Belly az ő pasijába szerelmes, amióta csak él. Conrad egyre jobban vágyódik Belly után, aki azonban Cammel jár, ám Conradról álmodozik, miközben Jeremiah is egyre inkább Belly után ácsingózik. Ez nem is szerelmi háromszög, inkább négyszög, és akkor még ott van a szülők szövevényes élete. Susannah ugyanis sokat füvezik és titkolózik, ráadásul a férjével is fura a kapcsolata. Laurel, aki íróként dolgozik, másfél éve vált el, de meghívja a tengerparti házba a volt férjét és annak új nőjét, ám kibukik, amikor azok megérkeznek. A sors azonban neki is lapot oszt, amikor megismerkedik Clevelanddel (Alfredo Narciso), a neves íróval. Belly bátyja összejön egy dúsgazdag lánnyal, de hatalmas a kettejük közötti társadalmi árok. Az események egyre bonyodalmasabbá válnak, de úgy tűnik, senki sem mer őszinte lenni a másikkal.

A forgatókönyv nagyon színes, fordulatos, érzelmes, a rendezői munka (Erica Dunton, Jeff Chan, Jesse Peretz) pedig nagyon szépen megmutatja a tini románcok minden napsütötte és életbevágóan fontos apró részletét: az első (jelentéssel bíró) pillantásokat, az első félszeg mosolyt, és az első mozdulatot, amikor egy tini keze a másiké után nyúl, az első félszeg csókot, az első ölelést, az ábrándozást a másikról és a féltékenységet, amely ebben a korban szinte összeroppantja az embert. A színészek imádni való játékot nyújtanak, itt nincs gyenge alakítás, mindenki nagyon szerethető és a történet szerint életre keltett karakterek is kellőképpen színesek, érdekesek. 

A Belly-t alakító Lola Tung tiszta lényével beragyogja az egész sorozatot, a néző pedig az első pillanattól kezdve szurkolni kezd neki, hiszen valóban, ez a "rút kiskacsa" erre a nyárra valóban "gyönyörű hattyúvá érik", ráadásul őszinte, kedves és tiszta szívéből vágyik a fiúra, akit kiskora óta csodál - miért ne érdemelné meg akkor a szerelmet? De az csak nem akar összejönni, Belly pedig sok buta döntést hoz. Miért is ne hozna? Tinédzser, nem ismeri a lélek rejtelmeit, nem ismeri a saját vonzerejét, fogalma sincs arról, hogyan működnek a férfiak. Christopher Briney és Gavin Casalegno nem csak nagyon helyesek, mindketten őrült jól játszanak, ráadásul megvan a szikra, megvan a kémia, ami igazán ütőssé teszi a főhősnőt alakító Tunggal való kapcsolatukat. Nem véletlen, hogy a sorozat rajongótábora máris kétfelé oszlott (Team Conrad - Team Jeremiah), akik azért szorítanak, hogy a második évadban az ő kedvenceik szerelmével folytatódjon a történet.

Ezer éve nem vagyok már tini, de imádtam ezt a sorozatot, és nagyon várom a következő évadot. Olyan ez a történet, mint egy könnyed nyári olvasmány, amiben szívesen belebújna az olvasó (esetünkben a néző), hogy néhány hétre,hónapra vagy évre ott felejtődjön a szereplők között. Hisz ki ne akarna egy ilyen gyönyörű helyen minden nyáron három hónapon át vakációzni? Ilyen jólétben, ilyen jó hangulatban, ilyen imádni való társaságban élni? A YA filmek rajongóinak, a romantika szerelmeseinek kötelező darab, de jó eséllyel a tinik (és az anyukáik) szeretni fogják ezt a sorozatot. Férfiaknak nem ajánlanám, nekik unalmas és nyálas lenne, azt hiszem (a férjem kommentjei alapján).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.