Hirdetés

Kibeszélő: Aranyélet - 1. évad 2. rész

|

Hirdetés

Kibeszélő rovatunk folytatódik, és ezúttal ugyan nem valamelyik nagy fanbase-t magáénak tudható szuperhősös sorozattal, hanem az HBO új, saját gyártású sorozatáról, amely valóban megérdemli a figyelmet. Az Aranyélet ütős kezdést tudhat magáénak és nem kevésbé gyenge a második epizód sem, de a többit már SPOILERESEN folytassuk.

Aranyélet 03
Az előző rész forgatókönyvét jegyző Tasnádi István után ezt az epizódot a nagyszerű Utóélet író-rendezője, Zomborácz Virág körmölte, ugyanakkor jelentős különbség nem érezhető, kivéve talán a végén egy jelenetet, ami valóban parádésra sikeredett, de erről később. A fonalat az első részből kissé kilógó autósüldözés utóhatásánál vesszük fel, amitől természetesen Márk bepánikolt, de nem annyira, hogy a mellette vérző fejű Gyukától (Kovács Lehel) ne vegye el a táskányi pénzt. A felütés érdekes mozzanata, hogy miután megpróbálja otthon elrejteni a zsákmányt, sérüléseit biciklibalesetnek igyekszik álcázni, ezért az udvaron látványosan igyekszik összetörni a bringáját, a minél hitelesebb történet kedvéért, azonban a szomszéd úr (Lukács Sándor) teljes természetességgel szemléli az eseményeket. Ennek a későbbiekben még biztosan lesz valamilyen funkciója.
Aranyélet 01
A pilot kétségtelenül legnagyobb és egyben legkegyetlenebb fordulata az volt, amikor kiderült, hogy a Mirával lebeszélt randevú valójában a család kutyájáért szervezett mentőexpedíció, akit a fiú azon nyomban el is vitt, ezáltal szembesítette a lányt az őt körülölelő hazugságáradattal. Azonban ahogy az lenni szokott, ennek az iskolában is híre megy és egy tesi órán az egyik osztálytársnő azonnal megvádolja, amikor nem találja a telefonját. Ez pedig szép fokozatosan ellenállást vált ki a lányból, aki a nagyapja temetését követően borul ki igazán és veti bele magát a Pesti éjszakába. A tinik ennél kevesebbért is lázadtak már, de itt mégis jogosnak érzi az ember, aminek még csúnya vége lehet.
Aranyélet 04
Természetesen a félresikerült akciónak nem csak Márk itta meg a levét, hanem Endre is, akit nem sokkal az incidens után fel is keres a villájában egy rendőr (ez gyanúsan gyorsan ment), miközben éppen pókerezik a haverjaival (Papp János orgánumát hallgatni mindig öröm). A nyomozó gyorsan nyilvánvalóvá teszi, hogy őt sem ejtették a fejére. Márk érezhetően sokkos állapotba került, amit rapszövegírással próbál levezetni, majd felspanolva a múltkor meghiúsult hummeres klipet leforgatni, amire most az autó tulajának könnyedén oda is tudja adni a pénzt, aki azonban zsebre vágja az előleget. Ez az egyébként is frusztrált fiúban iszonyatos  indulatokat gerjeszt és kétségtelenül érdekes lett volna látni, hogy bosszúja siker esetén hogyan törte volna darabjaira az amúgy is illúziókba kapaszkodó család életét, de aztán Endre bá még időben közbelép. Egy elhagyatott raktárépületben szembesíti is Gyukával, aki Márk legnagyobb meglepetésére életben van, és a fiú a pénzzel kapcsolatban természetesen mindent tagad. Nehéz eldönteni, hogy Endre tisztában van a fiú hazugságával és más tervei vannak vele, vagy a családi ismertség okán elfogult, és azért engedi el.
Aranyélet 05
Azért szülői fronton sincs éppenséggel minden rendben. Judit nehezen akarja elhinni, hogy Attila jó útra akar térni, továbbra is a már megszokott kényelmes életvitel miatt. A nyitóképsorokban látható tortától egyébként is összefut a nyál az ember szájában és az ehhez hasonló luxusról érthető, hogy nem kíván lemondani. Emellett a fametszési akciójának az árát is Attila fizeti meg, aminek révén magából is hülyét csinál. Viszont a temetésen megismerjük a jóképű, sikeres öccsét, Tibort (Lengyel Tamás), aki külföldről tért most haza és méginkább nyilvánvalóvá teszi Attila frusztrációját, de az új, becsületes élet kulcsát egyelőre benne látja.  Az epizód azonban leglazább, akár a Született feleségekbe is beillő pillanatát Janka nyerte meg, aki igyekszik - önmagához mérten - normálisan viselkedni és a fa incidenst követően jópofizni a szomszéd asszony Klárival (Vándor Éva), aki a heves kirohanását követően összeesik, szomszédja pedig a lehető leggyorsabban siet a segítségére.
Aranyélet 02
Személy szerint valamivel még jobban is tetszett ez az epizód, mint az előző, talán azért is, mert itt nem volt egy a közegből látványosan kilógó autós hajsza, ami viszont - ahogy az események is mutatják - nem volt funkció nélküli. Habár a szereplőkkel továbbra sem könnyű együtt érezni, ugyanakkor drukkolunk is nekik - pláne Attila állásinterjúit látva - és izgulunk értük. És ez még mindig csak a második rész! https://www.youtube.com/watch?v=aYwQTTeca9U
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.