Hirdetés

Kibeszélő: Verdák az utakon

|

15 év után újra együtt kalandozik a két jó barát: Villám McQueen és Matuka, ám most olyan misztikus és horrorisztikus helyekre jutnak el, amikről korábban álmodni sem mertek.

Hirdetés

Talán sosem volt olyan autó-főhős, akit a gyerekek annyira szerettek volna, mint a vagány tűzpiros Villám McQueen-t, aki folyton azt kiabálta, hogy "kicsáó", és amit bár senki sem értett, mindenki megtanult. No és ott volt Matuka, a rém infantilis hód-fogú, rozsdás külleme ellenére is bájos autómentő, akit nem lehetett nem szeretni, és a gyönyörűséges Sally, akinél szebbet a kicsik valószínűleg aligha láttak. Nos, ők - és a többi mellékszereplő ezúttal egy egész évadnyi, pontosan 9 epizódnyi mesével térnek vissza a Disney+ platformon. Az egyes részek rövidek, 10-12 percesek, így akár egyszerre is meg lehet nézni őket.

Hirdetés

A Pixar ezúttal is ügyesen tervezte meg a szériát, mivel minden egyes epizód olyan témát dolgoz fel, amit a gyerekek (általában) rajongva szeretnek: dínók, vámpírok, szellemek, angyalok, szörnyek és vikingek tűnnek fel, jellemzően a hozzájuk illő környezetben, és hogy-hogynem a két jó barát mindig galibát okoz, mindig bajba kerül, és törvényszerűen mindig menekülniük kell, ha nem akarják a rozsdatemetőben végezni.

A képi világ, mint mindig, úgy ezúttal is lenyűgöző, az autók közötti párbeszéd pedig ugyanolyan vicces és szeretni való, mint a korábbi animációs filmekben. A betétdal talán nem annyira fülbemászó, mint amilyen az első filmé volt, de lehet, hogy csak azért, mert oly sok évig az volt Villám McQueen dala... most azonban már időszerű volt egy új nótát írni.

A minisorozat író-rendezője Steve Purcell, aki Brian Fee-vel és Bobby Podestával együtt álmodta meg a kis piros autó további kalandjait. A történet a "Verdák 3" eseményei után játszódik, az események Kipufogófürdőből indulnak. Villám McQueen (Owen Wilson) és Matuka (Larry the Cable Guy) útnak indulnak, hogy találkozzanak Matuka nővérével (Dana Powell), akiről eddig még senki sem hallott, és akivel Matuka nincs is annyira jóban. Igen ám, de most esküvőre készül, és az felülír minden mást. A menyegző helyszíne azonban messze van, a két autónak országokat kell átszelnie, hogy odaérjenek, és akkor még nem is számoltak azzal, hogy mi minden vár rájuk majd ezen az úton.

Valójában minden epizód egy megálló, vagyis egy-egy színes kaland (ezeket nem feltétlenül kell sorrendben nézni), amelyben merőben új, sosem látott karakterek bukkannak fel, olykor egész megdöbbentő formában (szellem-autó, angyal-autó, szörny-autó, dínó-autó). Nem hétköznapi figurák ezek, de valószínűleg épp ezért lesz különösen varázsos minden új rész a gyerekeknek.

A sorozat a színes kalandok mellett valahol hiánypótló történet is, hiszen a fő mondanivalója: a barátság. Míg az első Verdák mozi az alázatról és az újrakezdésről, a második a kémkedésről, a harmadik rész az öregedés tényén való méltóságteljes túllépésről szól, addig itt a két emberként viselkedő és beszélő főhős részről részre megmutatja, hogy a barátság mindennél fontosabb. A vígjátékba csomagolt horror-, akció- és kalandfilm-elemek egy csipetnyi misztikummal fűszerezve egészen biztosan tökéletes szórakozást nyújtanak majd.

Érdekesség: az egyik epizód a Jurassic Parkot, míg a másik a Godzillát és a Mad Maxet idézi, vagy például az a rész, amelyben a duó az Overlook hotelben száll meg, egyfajta tisztelgés a "Ragyogás" című film előtt. Szórakoztató látni, hogy a régi nagy filmsikerek helyszíneit és karaktereit miként ültetik át a rendezők a mese(autók) világába, ám a prímet mégiscsak a Matuka és Villám közötti baráti kapcsolat viszi, akiket már 16 éve Larry és Wilson alakít. A gyerekek persze valószínűleg nem fogják érteni a filmes utalásokat és nem ismerik a színészeket sem, mindez inkább a szüleiknek lesz szórakoztató és izgalmas meglepetés. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Ez az a sorozat, amit nem csak a gyerekek, de a szülők, nagyszülők is imádni fognak, hiszen mesés a képi világ, rém vagányak a kalandok, viccesek a párbeszédek és még mondanivalót, apró tanításokat is kapunk minden egyes részben. Ez nem az a gyerekfilm, amit a szülők vizes borogatással a fejükön néznek, és ami közben igyekeznek alig észrevehetően elaludni, hanem sokkal inkább az, amit a csemetéjükkel együtt néznek, és amit ők is igazán szeretnek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.