Hirdetés

"Rengeteget marháskodtunk" - a Kölcsönlakás színészeivel interjúztunk

|

Részt vettünk a Dobó Kata által rendezett Kölcsönlakás film sajtóbemutatóján és lehetőségünk volt pár szót váltani a szereplőkkel, így Klem Viktor, Haumann Máté, Oroszlán Szonja, Kopek Janka és Fehér Tibor is nyilatkozott nekünk.

Hirdetés

Csütörtökön tartották a Kölcsönlakás című film sajtóbemutatóját, amely talán Ray Cooney, angol vígjátékíró egyik legtöbbször feldolgozott műve. 2016 decemberében bemutatta a színdarabot a Játékszín is Lévay Viktóriával, Dobó Katával, Debreczeny Csabával és Lengyel Tamással a főszerepben. Kapitány Iván rendezése óriási siker lett, a premier óta folyamatos telt házzal fut. Ám arra nem számított senki, hogy a Lindát alakító Dobó Kata egyszer csak gondol egyet, és első rendezésének pont ezt az anyagot választja. A színésznő pályázatára egyből megkapta a Filmalap támogatását, így tavaly májusban már indulhatott is a hat hetes forgatás, ahol többek között Balla Esztert, Martinovics Dorinát, Kopek Jankát, Oroszlán Szonját, Haumann Mátét, Klem Viktort, Fehér Tibort és Szabó Simont instruálta.

Hirdetés

Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen a színművészekkel készített interjúk során mindenki kiemelte, hogy a rendezőként debütáló Dobó Kata és stábja milyen oldott légkört és profi körülményeket teremtett a forgatáson.

"Mindig jó olyan rendezővel dolgozni, aki korábban színész volt, mert pontosan tudja, hogy hogyan éljük meg a filmezés különböző szakaszait. Kata is tudta, hogy mi zajlik le bennünk, mert ő is ült már a másik oldalon. Egyébként mindig a casting a legnehezebb, mert ott még nem azt csinálod, amit a filmben fogsz majd ideális esetben játszani… igazából fogalmad sincs, hogy mit akarnak tőled, ezért csak valamit hozol, amit a legjobbnak gondolsz, és reméled, hogy meglátják azt benne, amit keresnek."

- mondta Oroszlán Szonja, aki mesélt nekünk arról is, hogy mennyire élvezte, hogy egy tőle eddig teljesen távol álló karaktert kellett alakítani a filmben. A színésznő az elmúlt években több időt töltött Amerikában, mint Magyarországon, de bízik benne, hogy a hazai rendezők a Kölcsönlakást látva elkezdenek másfajta szerepkörben is gondolkodni benne, mint amit az elmúlt húsz évben játszott, hiszen szívesen jön haza forgatni.

Kopek Jankának ez volt az első filmes munkája, a nekünk adott interjúban hangsúlyozta, hogy ennek ellenére végig nagyon biztonságban érezte magát a forgatáson. Amikor a karakteréről kérdeztük, elmondta, hogy általában idősebb női szerepeket szoktak rábízni, de most nagyon élvezte, hogy egy csitrit alakíthat a filmben.

"Vicces, mert korban ettől már messzebb vagyok, így aztán még inkább kihívás volt ezt játszani. Tök jó, hogy megtalált ez a feladat, mert most efelé is tudok gondolkodni magamról, megmutatták, hogy ezt is lehet, hiszen hittek benne, hogy meg tudom oldani."

A casting neki is jó élményként maradt meg, főleg a második kör, amikor már Szabó Simonnal együtt nézték meg őket:

"Megcsináltuk a jelenetet egyszer, amire mondta Kata, hogy ez tök jó, de próbáljam meg még több rajongással, hiszen Szabó Simon áll velem szemben, onnantól végig arra gondoltam, hogy jézusom, én most tényleg vele forgatok, és ez annyira viccesen sikerült az extra rajongással, hogy azt hiszem, ott győztem meg őket. Pár nappal később Kata hívott is, hogy sikerült" - mesélte a színésznő.

Fehér Tibor játssza a vonzó jógaoktatót a filmben, aki beveti az összes sármját, csak hogy levegye a lábáról Lindát (Martinovics Dorina), a boldogtalan házasságban élő bombanőt. A tavaly májusi munka neki is jó élményként marad meg:

"Engem nagyon elvarázsol a filmezés. Elképesztő volt, hogy a lakás élethű mását egy olyan nagy hangárban építették fel, ahol akár egy repülő is meg tudna fordulni. Örömmel emlékszem vissza a forgatásra, energiával teli, jó munka volt, remek csapattal, jó légkörben."

Haumann Máté játssza Balázst, a kicsit szerencsétlen, a gyermekvállalástól rettegő sikertelen kiadótulajdonost a filmben. Ő volt az egyik olyan színész, aki a forgatás előtt megnézte a Játékszínben a színdarabot.

"Megnyugtató volt nekem, mert látszott belőle, hogy olyan anyag, amivel nagyon jól lehet majd dolgozni. Az volt az első gondolatom, ahogy figyeltem a nézők reakcióit, hogy az egész nagyon jól működik."

- mesélte az interjúban a színművész, akit legközelebb az RTL Klub Mellékhatás című sorozatában láthatnak majd a nézők, de szerepel a Netflix The Witcher című nyolc részes szériájában is, amelyet Magyarországon forgatnak.

Klem Viktor is nagyon jól ismeri a színdarabot, hiszen játszik benne, ő alakítja a szerelmes jógaoktatót a Játékszínben.

"Teljesen más a film és az előadás textúrája, más a történet dinamikája is. A színdarab végig a lakásban játszódik, a film viszont lehetőséget adott arra, hogy behozzunk külső helyszíneket is."

- mesélte nekünk a vele készült interjúban. Amikor arról kérdeztük, hogy milyen volt a hangulat a forgatás alatt elmondta, hogy számára is nagyon élvezetes munka volt.

"Bevallom, rengeteget marháskodtunk, volt is róla szó, hogy csinálnak egy bakiparádét, aminek szerintem én lettem volna a főszereplője, annyi jelenetet nevettünk el. Jól éreztük magunkat a forgatáson, és ez általában látszódni is szokott a végeredményen, remélem, hogy itt is így lesz." - mondta.

Mi csak egyetérteni tudunk azzal, hogy látszik a filmen, hogy a színészek örömmel vettek részt a munkában, hiszen egy könnyed, szórakoztató moziélményt kaptunk a sajtóbemutatón, és bőven akadtak olyan pillanatok is, amikor hangos kacagásban törtünk ki egy-egy poén után. Gratulálunk Dobó Katának a rendezői debütálásához, és bízunk benne, hogy még sok ilyen munkát láthatunk tőle, mert hiánypótló alkotásnak éreztük a Kölcsönlakást, amit néztünk volna még tovább is…

Fotók: InterCom

A cikk partnerünknek, a Deszkavíziónak köszönhetően jöhetett létre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.