Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered John Travolta filmjeit?

|

Hetvenedik gyertyáját fújja el ma a színész, kinek arca mögött valójában Nicolas Cage rejtőzik.

Hirdetés

1954. február 18-án, vagyis kereken 70 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot John Joseph Travolta, aki úgy táncolta végig eddigi életét, hogy nem egy kemény pofon küldte már padlóra őt mind pályafutásában, mind magánéletében.

Színészi karrierje voltaképpen egy véletlennek köszönhetően indult be: a Pomádé (Grease) producerei régóta keresték sikertelenül a tökéletes férfi főszereplőt a később kultikussá vált musicalhez, mígnem egy televíziós sorozatban meglátták az akkor még alig ismert John Travoltát. A robbanásszerűen bekövetkező siker ellenére a színész munkássága mindig is ingadozott a megunhatatlan remekművek (pl. Halál a hídon, Ponyvaregény, Ál/Arc), valamint a csúfos kritikai és anyagi bukást produkáló filmek között (ezt a sort a mai napig toronymagasan vezeti a Háború a Földön). Igencsak beszédes hát, hogy a hongkongi rendező, John Woo legjobb amerikai akciófilmjében, az 1997-es Ál/Arcban pont az a Nicolas Cage volt Travolta partnere, kinek pályája félelmetesen hasonló ívet járt be.

Hirdetés

Bármilyen rossz filmben tűnjön is fel azonban John Travolta, ő akkor is Hollywood táncos lábú ikonja marad, s ebben óriási szerepet játszott Quentin Tarantino, aki a halhatatlanok sorába emelte a színészt azzal, hogy ráosztotta Vincent Vega megmosolyogtatóan önreflexív karakterét a Ponyvaregényben.

A kerek születésnapot mi egy kvízzel készültünk megünnepelni, melynek 10 kérdése igyekszik górcső alá venni az ünnepelt filmográfiájának valamennyi csúcs- és mélypontját egyaránt. Isten éltesse John Travoltát, olvasóinknak pedig jó játékot kívánunk!

Mint mindig, most is várjuk kommentben, hogy kinek hány pontszámot sikerült szereznie!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.