Hirdetés

Megmagyarázták a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei előzetesének legnagyobb rejtélyét

|

Avagy nem egy titokról rántották le a leplet Rowlingék.

Hirdetés

Amin persze lehet rugózni, hogy mennyire jó dolog a marketingben ellőni, viszont a történetről (ellentétben az első résszel) még mindig nem sokat tudunk, azon kívül persze, hogy a jófiúk igyekeznek kézre keríteni a Johnny Depp által megformált Gellert Grindelwaldot. A legnagyobb pofont azonban rögtön az előzetes elején kaptuk, amelyből kiderült, hogy Voldemort későbbi hűséges kígyója, Nagini valójában ember volt.

Hirdetés

Ezzel pedig egy régóta keringő pletykát erősítettek meg, amire eleinte csak legyintettek jópáran, mondván hogyan lehetne a Claudia Kim által megformált szemrevaló hölgyeményből a 80 évvel későbbi, hatalma teljében lévő Voldemort hűséges házi kedvence. A most megjelent karakterleírások, valamint J.K. Rowling magyarázata  a történet egy némely SPOILERT rejtenek magukban, szóval csak óvatosan.

Göthe Salmander (Eddie Redmayne)

A briliáns és különc magizoológussal - aki közreműködött a sötét varázsló, Gellert Grindelwald elfogásában - nagyot fordult a világ, hiszen könyvéből, a Legendás állatok és megfigyelésükből időközben igazi bestseller lett és nem várt hírnevet hozott  számára. Göthe azonban még mindig jobban kedveli, ha azt teheti, amit egész életében: a mágikus lényeket tanulmányozni, megmenteni és gondozni. Ennek tetejébe egykori mentora és jóbarátja, Albus Dumbledore egy titokzatos küldetéssel bízza meg, amely végén egy teljesen másfajta és veszélyes bestia, maga Grindelwald várja.

Tina Goldstein (Katherine Waterstone)

A kissé merev auror ugyan vissza lett helyezve státuszába a MACUSA-nál a New York-i incidenst követően, nem sokáig ülhetett  babérjain. Egy rejtélyes nyomot követve Párizsba utazik, mivel tisztában van vele, hogy Credence Barbone túlélte a MACUSA támadását, ugyanakkor óvakodnia kell az obskurálótól, hiszen továbbra is jelentős fenyegetést jelent a varázsvilágra. És ugyan minden tudását beveti, hogy közelebb kerüljön a fiúhoz, rá kell jönnie, hogy Credence-re nem csupán ő vadászik. 

Queenie Goldstein (Alison Sudol)

A szabad szellemű boszorkányra és egyben legilimentorra, aki beleszeretett a magnix (avagy mugli) Jacob Kowalsky-ba nehéz idők járnak. Mivel a varázslóközösség törvényileg tiltja kapcsolatukat Jacobbal, ez fájdalmas törést okozott a testvérével való kapcsolatában. Hogy Jacobbal együtt lehessenek a mágiát használva Angliába költöztek, ahol a törvények lényegesen megengedőbbek. Ugyanakkor szerelmüket számos veszély fenyegeti, ami csak még inkább kétségbeesetté és sebezhetővé teszi Queenie-t.

Jacob Kowalsky (Dan Fogler)

A magnix Jacob, aki odáig van a sütésért és Queenie Goldsteinért (és nem feltétlenül ugyanebben a sorrendben) tisztában van vele, hogy a varázsvilág tiltja a kapcsolatukat Queenie-vel, mégis osztozik abban a vágyban, hogy együtt legyenek. Ennek ellenére finoman fogalmazva sem repes az örömtől, amikor Angliában találja magát és nem emlékszik arra, hogyan került oda és rájön, hogy Queenie (lévén a boszorkány könnyedén olvas az elméjében) manipulálta az emlékeit. Éppen ezért örömmel csatlakozik barátjához, Göthe Salmanderhez, már csak azért is, mert az ő segítségével bukkanhat Queenie nyomára.  

Albus Dumbledore (Jude Law)

A Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Iskola jelenlegi Sötét Varázslatok Kivédése tanára (nem, nem Átváltoztatástan!!!) egyben Göthe Salmander egykori tanára, mentora és jóbarátja, akinek mindezek ellenére sincs problémája azzal, hogy a magizoológust a saját céljaira használja. Erre pedig szüksége is van, hiszen miután hírét veszi, hogy Grindelwald megszökött a fogságából, tudatában van annak is, hogy a sötét varázsló nem fog időt vesztegetni az ügye előremozdítására, a muglik leigázására.  Ugyanakkor nem lebecsülendő befolyása és ereje ellenére is képtelen magát bevetni Grindelwald ellen éppen ezért kell támaszkodnia egykori pártfogoltjára, hogy megakadályozzák a sötét varázslót tervei végrehajtásában. 

Gellert Grindelwald (Johnny Depp)

Az erőteljes és karizmatikus sötét varázsló, Gellert Grindelwald szentül hiszi, hogy a varázslóknak uralkodniuk kell a varázstalan emberek fölött. Európában már hatalmas mértékű pusztítást végzett, mielőtt a MACUSA elfogta volna New Yorkban, nem kis részt Göthe Salmandernek hála. Most, hogy megszökött új főhadiszállását Párizsban rendezi be és ügyéhez egyre több támogatót szerez terveihez, de csak kevesen ismerik annak minden részletét.

Credence Barbone (Ezra Miller)

A fiatalember már azt hitte, hogy ő is a varázstalanok közé tartozik, viszont nem csupán az derült ki, hogy Obskuráló (vagyis a varázserejét elfojtó gyerek), hanem egy rendkívül erős, az eddigi egyetlen, aki túlélte a gyerekkort. Credence a New York-i események után Párizsba utazik, hogy rátaláljon az igazi anyjára. Credence egészen addig egyedül találja magát, amíg meg nem ment egy Maledictust, akiben barátra lel. Noha Credence már teljesen ura az Obskurosának, erejénél fogva még mindig rendkívüli veszélyt jelent arra, aki a közelében tartózkodik.

Nagini (Claudia Kim)

A Maledictus megjelenésében egy gyönyörű, fiatal nő, azonban egy vérátoknak köszönhetően hatalmas kígyóvá képes átváltozni, amit a híres varázslócirkusz, az Arcanus porondmestere, Skener ennek megfelelően ki is használ. Nagini itt ismerkedik meg Credence-szel, akinek a társává válik, hogy rájöjjön kicsoda is a fiú.

Leta Lestrange (Zoe Kravitz)

Leta régi iskolai jóbarátja Göthe Salmandernek, akivel a barátságnál valamivel szorosabb kapcsolat volt köztük, már csak abból kifolyólag is, hogy a Roxfortban mindketten kívülállók voltak. Jelenleg a brit Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik Torquil Travers, a Varázs Bajelhárítási Hivatal vezetőjének asszisztenseként. Mindemellett Göthe bátyjának, Theseusnak a jegyese, ami közte és a magizoológus között további bonyodalmakat okoz. 

Theseus Salmander (Callum Turner)

Göthében és bátyjában nem igazán sok a közös vonás. Theseus sokkalta inkább példamutatóbb, mint szeleburdi öccse, és mint ünnepelt háborús hős, jelenleg a Mágiaügyi Minisztérium aurorjainak a főparancsnoka, mindemellett Leta Lestrange vőlegénye. A fiatalember pedig gyakran kerül válaszút elé öccse iránt érzett szeretete, valamint hűsége a a Mágiaügyi Minisztérium, a munkája között. 

Yusuf Kama (William Nadylam)

Az elegáns megjelenésű francia-afrikai varázsló, aki azt állítja, hogy ő az utolsó aranyvérű férfi a családjában. Jó ideje Credence nyomában lohol és végül Párizsban akad a nyomára, de hogy mindez hová vezet, azt még nem tudni. 

Nicolas Flamel (Brontis Jodorowsky)

A közel 600 éves varázsló és Párizsban élő alkimista, aki elkészítette a legendás Bölcsek Kövét és úgy hírlik halhatatlan. Albus Dumbledore jóbarátja, aki már számít Göthéék érkezésére, hiszen tudja, hogy Dumbleore küldetéssel bízta meg az ifjú tudóst. 

Rowling a Twitteren azt is elárulta Naginivel kapcsolatban, hogy a Maledictus nem olyan, mint a vérfarkas harapás, ami nemtől független, ugyanis ez a vérátok kizárólag anyáról lányára öröklődik és hogy az átoktól függ, hogy az illető milyen lénnyé is változik. És noha sok titokról lerántották a leplet már most, a legtöbb a filmre (és még hátra lévő 3 folytatására) marad, amelyek közül a Grindelwald bűntettei november 16-ától lesz látható a mozikban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.