Hirdetés

Love, Death + Robots 2. évad - szerkesztőségi rangsor

|

Az első évadhoz hasonlóan ezúttal is rangsoroltuk az animált rövidfilmeket szerelemről, halálról és persze robotokról.

Hirdetés

A közkedvelt, 18 epizódot felvonultató első évad után hideg zuhanyként ért mindenkit, hogy a Love, Death + Robots egy szegényesebb, pusztán nyolc részből álló második évaddal érkezett. Persze két év kihagyás után ez is valami, ráadásul a 3. évadot már rögtön 2022-ben nézhetjük is. Az első évadhoz hasonlóan ez a nyolc epizód is hozott hideget és meleget egyaránt, viszont összességében elmondhatjuk, hogy sajnos némileg gyengébbre sikeredett a felhozatal az elődhöz képest. Természetesen itt is akad pár kimagasló, remek epizód, de ebbe a nyolc részbe több olyan középszerű kaland is került, ami inkább keserű szájízt hagyott a több, mint nyolcvan perces játékidő végére érve.

Hirdetés

A Puliwood szerkesztőkkel közösen kritika helyett ezúttal ismét arra vállalkoztunk, hogy a szerkesztőségben fellelhető barátságok számát tovább redukálva rangsoroljuk ezt a nyolc epizódot, mindegyikhez rövid gondolatot fűzve. Lássuk is a rangsort, a szerkesztők összvéleménye alapján a leggyengébb résztől haladva a győztesig.

8. Life Hutch/Üzemzavar

Ha valaki azt mondta volna nekünk a premier előtt, hogy egy Michael B. Jordan főszereplésű epizódot fogunk a lista legaljára rakni, valószínűleg kinevettük volna. Pedig sajnos ez történt, ráadásul eléggé látványos módon elmaradt az Üzemzavar címre hallgató epizód a társaihoz képest. Ugyanezt a motívumot láttuk gyakorlatilag a nyitányban is, de már a Black Mirror is ellőtte ezt évekkel korábban. A bevillanó űrcsata a látványon túl semmit nem adott hozzá érdemben a történethez és animált B. Jordan ide vagy oda, ez az epizód elmarad az LDR-es átlagminőségtől.

7. Automated Customer Service/Automatizált ügyfélszolgálat

Alapvetően egy aranyos, jópofa nyitány az évadhoz, egy-két izgi húzással, aminek a látványvilága egészen hasonlít az ominózus joghurtos részhez az első évadból… de ennyi. Az előző részhez képest nagy előnye, hogy ennek legalább volt valami íze és akadtak humoros mozzanatai, de a "gépek fellázadnak ellenünk" motívum mára már egy eléggé elcsépelt koncepció, amiben nehéz valami frisset alkotni - ennek az epizódnak se sikerült.

6. The Drowned Giant/A megfulladt óriás

Talán ez az a rész, amely leginkább a hangulatra, az atmoszférára épít. Van valami egészen érdekes és megfogó, nihilisztikus bája az évad záró epizódjának, de maga ez a filozofálgatós, narrációval megoldott koncepció egy Zima Kékben mérföldekkel érdekesebben és erősebben került megvalósításra, mint itt. Kicsit sokat is akart mondani, a halhatatlanság motívum pedig eddigre már az évadban kétszer is előkerült… de egy esős vasárnapi napon kifejezetten hangulatos csak úgy elmerengeni rajta.

5. Ice/Jég

Vizuálisan az egyik, ha nem a legizgalmasabb epizód, a vizuális stílusában talán az első évados Zima Kékhez lehet a leginkább hasonlítani - igen, valóban másodjára kerül elő a kis medencetakarító robot epikus története, nem is véletlenül. A Jég ügyesebben épít világot, mint pár másik epizód az évadban, épp annyi infót mesél el nekünk a háttérről, amennyit feltétlenül tudnunk kell. Két katarzis pillanat is köthető az epizódhoz, az egyik természetesen a futás a jégtáblán és a jégbálnák feltűnése (festményre vele tényleg, gyönyörű), a másik pedig a végső fordulat, mikor kiderül a turpisság a főszereplő fiú testvéréről. Szép epizód, tényleg.

4. All Through the House/Az egész házban

Az egyetlen klasszikus, "egy poénra" épülő rövidfilm, egy piszkosul jópofa és jó értelemben pofátlan csavarral a végén. Nehéz is igazából többet írni az epizódról, a poénon állt vagy bukott a sikere, de az tökéletesen csapódott le és kimaxolja az egyszerű, de nagyszerű fogalmát az epizód.

3. The Tall Grass/A magas fű

Pusztán egyetlen egy ponttal megelőzve a két testvér karácsonyi viszontagságait érkezett meg a dobogóra az epizód, aminek szintén inkább a hangulata és a festményszerű látványvilága az, ami idáig eljuttatta. A történetnél itt is érződik, hogy inkább csak egy felvezetés, némi hiányérzettel zárja be az ember a vonatutas és a masiniszta kalandját, viszont a vizuális aspektus és a megteremtett atmoszféra működik annyira, hogy végül feljutott a dobogóra.

2. Snow in the Desert (Snow a sivatagban)

Az ezüstérmet stílusosan az ezüsthajú fejvadász, Snow kalandja kaparinthatta meg egy olyan posztapokaliptikus világban, ahol a víz már szűkös erőforrásnak számít. A realisztikus vizuális ábrázolást használó epizód egy elég tág világot próbál felépíteni, ami egyébként félig-meddig sikerül is neki, noha itt érződik a leginkább, hogy ez simán lehetett volna film vagy sorozat is - ez a rövid igazából egy remek tech demó lehetne egy nagyobb volumenű, Snowra fókuszáló alkotáshoz. Brutális akciók és badass karakterek jellemzik az epizódot. Valamint persze a halhatatlanság témájának feszegetése - noha közel sem olyan mélyen, mint ahogy azt a soron következő, győztes epizód tette.

1. Pop Squad/Élettelen szemek

És megérkeztünk az évad "Sas hasadék" epizódjához, amely talán a legelgondolkodtatóbb és legjobban megírt rövid történet az összes közül. A némileg Szárnyas fejvadászt idéző világ építése remek, a főhős karaktere jelentős mértékben megváltozik a rész végére és a már említett halhatatlanság motívumát ez a rész járja a legjobban körül, alaposan bemutatva annak árnyoldalát és szörnyű árát is egyben. A Pop Squad hozza a Love, Death + Robots által képviselt top epizódok minőségét és komplexitását mind történetben, mind látványban, nem véletlenül nyert a szerkesztőség sorai között is utcahosszal.

Ti mit gondoltok a szerkesztőségi sorrendünkről? Mit raktunk túl magasra, mi került méltatlanul alacsony helyre? Kommentben írjátok meg a ti kedvenc epizódjaitokat és találkozzunk jövőre a 3. évadnál!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.