Hirdetés

Magyarul is pusztító szóvicceket tol David Harbour Vérapója

|

Kiderült, hogy kinek a hangján szólal meg a Stranger Things sztárjának erőszakos Télapója, valamint a mellékszereplők.

Hirdetés

Tommy Wirkola megörvendeztette már néhány agyament koncepcióval (Boszorkányvadászok, Náci zombik 1-2) a filmrajongókat, a következő rendezéséből, a Vérapóból azonban akár még karácsonyi klasszikus is válhat. Minden adott ehhez: a történetben egy olyan kislánnyal húznak újat a bűnözők, ak rajta van a jó gyerekek listáján, ezért nem csak a pelyhes hull, hanem a rosszfiúk is. 

A Universal Pictures akcióban, vérben és poénban gazdagon lubickoló filmjét december 1-től láthatjuk majd a hazai mozikban a főszerepben David Harbourral (Stranger Things, Fekete Özvegy), akit olyan régi kedvencek erősítenek, mint John Leguizamo (Moulin Rouge, Spawn), Beverly D'Angelo (Családi vakáció, Hair) és Cam Gigandet (Alkonyat, A pap - Háború a vámpírok ellen).

Hirdetés

Az alábbi szinkronos előzetes már adott egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár azokra, akik az ünnepek előtt beülnek erre a szórakoztatónak ígérkező, ünnepi ámokfutásra, azonban most a Szinkronjunkie blog jóvoltából kiderült a magyar változat minden fontos részlete.

De mielőtt rátérnénk a főbb párosításokra, felhívnánk a figyelmet rá, hogy a magyar szövegért a rendszeresen fantáziadús, furfangos és minőségi dialógusokat szállító Speier Dávid felel, akinek a Trópusi viharban hallott legendás mondataiért örökre hálásak leszünk, így készítsétek fel a lelketeket rá, hogy a legelvetemültebb karácsonyi szóviccek csattannak majd el a mozi sötétjében - a fenti trailer ízelítőt ad abból, hogy mi vár rátok a szinkron során.  

David Harbour - Debreczeny Csaba

Az éppen a Gran Turismo filmet forgató színész számára még nem alakult ki konszenzus azzal kapcsolatban, hogy ki tekinthető egyértelműen a magyar hangjának, ugyanis bár a Stranger Things esetében a Jászai Mari-díjas Debreczeny Csaba tökéletes választásnak bizonyult hozzá a ha kell lágy, ha kell erőteljes orgánumával, azonban a filmek esetében hallhattuk már többek között Scherer Péter (A Quantum csendje), Bozsó Péter (Az utolsó műszak), Széles Tamás (Semmi hirtelen mozdulat), Király Attila (Fekete Özvegy), Kálid Artúr (Fekete mise) és Varga Rókus (Hellboy) tolmácsolásában is. A szinkronrendező választása Debreczeny Csabára esett, amelynek valószínűleg nagyon fognak örülni a Stranger Things-rajongók és azok is, akik a Tyler Rake: A kimenekítésben kedvelték ezt a párosítást. A fenti kedvcsináló alapján Báthory Orsolya jól döntött, Debreczeny és Harbour karácsonyi duója fergetegesnek ígérkezik. Abszolút nem bánnánk, ha ő lenne az állandó. 

John Leguizamo - Rajkai Zoltán

A több mint százhatvan IMDb-s kredittel egyértelműen veteránnak számító Leguizamo esetében már sokkal egyértelműbb a helyzet, noha itt is akadnak anomáliák. A színészt a legtöbbször, az ISZDb adatbázisa alapján összesen tizenhatszor Rajkai Zoltán szólaltatta meg (a sokoldalú színészt elsősorban Sam Rockwell, Mark Ruffalo és Bradley Cooper magyar hangjaként szokhattátok meg a mozikban), és ezen a Vérapó sem változtatott, Leguizamo ezúttal is megnyerte magának a budapesti Katona József Színház színművészét. A Jégkorszak franchise-ban Sidként azonban Geszti Péter helyettesítette Rajkait, sőt olyan is előfordult egy alkalommal, hogy Debreczeny Csaba ugrott be hozzá (a 2015-ös Lánytesók című vígjáték esetében). Szerencsére most nem történt semmilyen meglepő fordulat, Leguizamo a megszokott szinkronhanggal gonoszkodhat a betörők vezetőjeként.

Cam Gigandet - Szabó Máté

Az Alkonyat-filmek James-e bár folyamatosan forgat, azonban rendre elkerülik a nagy sikerek: az utóbbi években leginkább radar alatt maradt alkotások mellékszerepeiben láthattuk, de néha azért sikerült megvillantania csibészes képességeit, legyen szó a Denzel Washington nevével fémjelzett A hét mesterlövészről vagy a Brill sorozatról. Utóbbinál Moser Károly, előbbinél Dévai Balázs szinkronizálta őt, ám ebből még nem érdemes semmilyen következtetést levonni, hiszen így tett korábban például Varga Gábor (Árnyék hatás), Joó Gábor (Kontroll nélkül) és Kovács Lehel (Alkonyat) is. A Vérapó esetében egyikük sem állt a mikrofon elé, hanem az a Szabó Máté végezte el a munkát, aki korábban már háromszor működött közre a színész pályafutásában (A pap - Háború a vámpírok ellen, A szobatárs, Kerozin cowboyok), most pedig újra egymásra találtak. Szabó Máté egyébként egy zseni, aki bármilyen karaktert csípőből megold, így ezúttal sem lehet panasz rá. 

Beverly D' Angelo - Nyakó Júlia

A Hair, a Családi vakáció és az Amerikai história X című klasszikusokból is ismert színésznő november 15-én ünnepli a 71. születésnapját, éppen ezért olyan meglepő, hogy hét évtized alatt sem alakult ki nála egy állandó magyar hang. A legtöbbször talán az Emma Thompsonnál, Michelle Pfeiffernél, Kim Basingernél és Cate Blanchettnél megszokott Kovács Nórával találtak egymásra (mint az Amerikai história X és a Vakáció esetében is), ebben a filmben viszont egy talán kevésbé ismert hangot kapott. Nyakó Júlia még nem szinkronizálta D'Angelót, de a Cape Fearben Jessica Lange, a Micsoda csapat!-ban Geena Davis, A szerelem hullámhosszánban Rosie O'Donnell, a Tisztességtelen ajánlatban Demi Moore, a Feledésben Melissa Leo és nemrég a DC Szuperállatok Ligájában Natasha Lyonne kapcsán remek munkát végzett, szóval nincs okunk kételkedni benne. 

Jason (Alex Hassell) - Mészáros Béla
Linda (Alexis Louder) - Bánfalvi Eszter
Alva (Edi Patterson) - Pálfi Kata
Trudy (Leah Brady) - Clemann Sánta Zoé
Mézeskalács (André Eriksen) - Hannus Zoltán
Krampusz (Brendan Fletcher) - Takátsy Péter
Thorp parancsnok (Mike Dopud) - Törköly Levente
Bert (Alexander Elliot) - Katona Péter Dániel
Cukipálca (Mitra Suri) - Tompos Kátya
Fagyoska (Can Aydin) - Bányai Kelemen Barna
Girland (Phong Giang) - Hamvas Dániel
Csengő (Finn McCager Higgins) - Suhajda Dániel
Borsmenta (Rawleigh Clements-Willis) - Horváth-Töreki Gergely
Techie (Cha-Lee Yoon) - L. Nagy Attila
Pultos (Marina Stephenson Kerr) - Menszátor Magdolna
Plázamikulás (John B. Lowe) - Beratin Gábor
Al, a biztonsági őr (Ray Strachan) - Kapácsy Miklós

További magyar hangok: Czifra Krisztina, Fehér Péter, Fehérváry Márton, Fekete Linda, Hegedűs Miklós, Kurely László, Lovas Dániel, Németh Attila István

Főcím: Welker Gábor

Magyar szöveg: Speier Dávid
Felvevő hangmérnök: Farkas László
Vágó: Sári-Szemerédi Gabriella
Gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
Szinkronrendező: Báthory Orsolya
Produkciós vezető: Hagen Péter

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.