Hirdetés

Mr. & Mrs. Smith - ilyennek láttuk az 1-2. részt

|

Óvakodj a párodtól!

Hirdetés

Ma már kellemes nosztalgiával gondolunk vissza a 2005-ös Mr. és Mrs. Smith-re, amelyben Angelina Jolie és Brad Pitt gabalyodott egymásba. Egyetlen probléma volt: hogy egy akció során a másikat kellett volna megölniük. Ugyanakkor azt is érdemes feleleveníteni, hogy ez a dinamika nem először jelent meg a filmekben: a kémpáros, akik egymás előtt is tiltakoznak, rendkívül népszerű toposz, gondoljunk csak a 2010-es évek egyik legkiemelkedőbb sorozatára, a Foglalkozásuk: amerikaira. 

A Mr. és Mrs. Smith ugyan a cím alapján remake, de valójában csak az alapszituációt veszi át az említett filmtől, és még azon is csavar egyet.

Hirdetés

Főszereplőink ezúttal - legalábbis álneveik alapján - John (Donald Glover) és Jane (Maya Erskine), akik külön-külön jelentkeznek a titkos programba, ám egymás mellé osztják be őket. Így közös akciókban kell részt venniük, és a filmes logikát ismerve valószínűleg senkit nem lep meg, hogy idővel egymásra hangolódnak. 

A Mr. és Mrs. Smith első részeit két szempontból érdemes vizsgálni, elsőként abból a nézőpontból, hogy kémtörténetként miként funkcionál a széria. Azt nem lehet elvenni a készítőktől, hogy egy igen meglepő leszámolással kezdünk, amit az első pillanatokban nehéz is a történet egészéhez kötni. Ezt követően viszont a sorozat akcióvonulata nem domborodik ki igazán, a küldetések nem kreatívak, de könnyen elképzelhető, hogy a későbbi epizódokban ez meg fog változni. 

Párkapcsolati drámaként viszont már most is kifejezetten kompetens a Mr. és Mrs. Smith. John és Jane egymásra hangolódása remekül épül, látjuk a kezdeti bizonytalanságot és azt is, hogy szépen lassan kezdik megismerni egymást. Ez lehet a nagy beszélgetések sorozata, minden részben számíthatunk egy olyan remek jelenetre, mint amilyen a második epizódban a felnőtt rajzfilmek kapcsán hangzik el. Ehhez persze kell a két tökéletes főszereplő is: Donald Glover karizmája és Maya Erskine finomsága remekül egészíti ki egymást. 

Ráadásul mindehhez remek formanyelv is tartozik. Nem Donald Glover az egyetlen kapcsolat az Atlanta című sorozattal, a humor és a képi megjelenítés is hajaz a kultszériára. A Mrs. és Mrs Smith kellemesen elemelt, helyenként melankolikus színvilága tökéletesen áll a párkapcsolati dráma és a kémtörténet határán egyensúlyozó történetnek. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


A tempón hamarosan emelnie kell a készítőknek, azonban az tény, hogy az Amazon új sorozatában bőven megvan a potenciál. Erős hangulata van a szériának, aki rá tud hangolódni, nem fog csalódni.

  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.