Hirdetés

Őrület, kéjvágy és a pénz szaga - Színészek, akik tönkretették a karrierjüket 1.rész

|

Szektavezérnek besegítő hárpia, gátlástalan szexuális ragadozó és egy pár kurta hónap alatt hihetetlen mélységekbe süllyedő sztár-aspiráns: egytől-egyig ékesen illusztrálják, hogy az ember legnagyobb ellensége önnön természete.

Hirdetés

A Dagiként ismert Roscoe Conkling Arbuckle joggal pályázhatott az USA egyik, ha nem egyenesen a legnépszerűbb komikusának kitüntető címére, mivel gegekben gazdag vígjátékait imádta a publikum. Emellett gondosan figyelt rá, hogy szakmai berkeken belül is minél több barátot szerezzen, és ritka kivételként nem érezte rangon alulinak vagy hosszabb távon veszélyesnek az újoncok mentorálását. Vagyis karrierje magasabban nem is szárnyalhatott volna, azonban 1921. szeptember 5-én élete kártyavárként omlott össze. Egy orgiának is beillő mulatságon ugyanis az egyik résztvevő, az alakításai miatt mérsékelten jegyzett, ellenben a társasági rendezvényeken igen aktív Virginia Rappe rosszul lett, és négy nappal később elhunyt.

Barátnője, Bambina Maude Delmont megesküdött rá, hogy a testes ikon erőszakolta meg a sokktól megbénulva zéró ellenállást kifejtő, meggyalázott szerencsétlent. Megjegyzendő, hogy ez az állítás egyes források szerint kizárólag azt a célt szolgálta, hogy krőzusi hallgatási pénzt zsaroljon ki a sztárból. De az a felröppenő pletykák alapján nem fizetett, és kisvártatva nem kevesebb, mint három esküdtszék tárgyalta a cifra históriát. Az utolsó végül kimondta a nehézsúlyú bohém ártatlanságát, ám ez ott és akkor senkit sem érdekelt. Arbuckle sosem mosta le magáról a szexuális aberráció szégyenbélyegét, és az egy esetleges erkölcsi válságtól rettegve nemsokára öncenzúrába menekülő stúdiófőnökökön túl egykori, a saját pecsenyéjüket sütögető cimborái is megtagadták. Így 1933. június 29-én bekövetkezett haláláig alkoholista páriaként tengette napjait, és mérhetetlen balszerencséjére nem sokkal azután lehelte ki a lelkét, hogy Hollywood hellyel-közzel megbocsátott neki.

Azt, hogy a pufók mókamesterben valóban egy vágyai kielégítéséért semmitől sem visszariadó szörnyeteg lakozott-e, örök rejtély marad. Az viszont tagadhatatlan, hogy jócskán akadnak olyanok, akik ostobaságukkal vagy bizarr viselkedésükkel teljesen körön kívülre kerültek.

Hirdetés

Hogy a balsorsú flótáshoz hasonlóan Danny Mastersont is fel fogja-e menteni a bíróság, az remek kérdés. De tartozunk annyival a tényeknek, hogy leszögezzük: az Azok a 70-es évek show Steven Hyde-jaként hódító ex-DJ a kiszivárgott információk tükrében legfeljebb Fortuna kegyében bízhat.

Első ízben 2017 márciusában jelentették fel szexuális zaklatásért, és később Cedric Bixler-Zavala is azzal állt elő, hogy a férfi két ízben is arra kényszerítette a nejét, hogy létesítsen vele intim kapcsolatot. A producerek azzal a lendülettel feketelistára tették a tessék-lássék magyarázkodó Mastersont, és teátrális külsőségek közepette szakították meg vele a kapcsolatot. Pláne, mert kisült, hogy a Szcientológia Egyház a közös hitért Masterson pártját fogó hívei éjjel-nappal inzultálták és megfigyelték a botrány kirobbantóit.

Egy sajátos elveket terjesztő kultusz Allison Mack hidegrázós históriájában is központi szerepet kap, mivel a Smallville szőkesége a Keith Raniere által alapított NXIVM kerítőjeként hányingerkeltő ocsmányságokhoz asszisztált. A karizmatikus szektavezér bizalmasaként az ő dolga volt, hogy engedelmes, fiatal lányokat hajtson fel és törjön be a miszticizmust az MLM-marketinggel keverő hálózat fejének.

Azaz lényegében a házi-Gestapo egyik vezetőjeként fizikai és lelki kínzásnak vetette alá áldozatait, hogy azok aztán rabszolgákként robotoljanak, egyben készségesen felajánlják testüket az önjelölt prófétának. Ám ő messze nem istenítette annyira felettesét, ahogy azt másoktól elvárta. Az elkerülhetetlen bukáskor a groteszk vallásparódia főpapjára vallott, és egy felettébb előnyös alkunak hála tizennégy hosszú esztendő helyett csak háromra ítélték, míg egykori mestere százhúsz év múlva szabadulhat.

Annak dacára, hogy a napvilágot 1982. június 21-én meglátó Jussie Smollett már 1992-ben próbát tett a szórakoztatóiparral, 1995-től egészen 2012-ig nem tűnt fel a mozivásznon vagy a tévéképernyőn. De ekkor egyből felkapták a nevét, mert előbb a The Skinny-ben brillírozott, és utána 2015-ben, az Empire Jamal Lyonjával felért a csúcsra. A bennfentesek biztosra vették, hogy a homoszexualitását nyíltan vállaló, tehetséges ifjú sikert sikerre fog halmozni az Álomgyár egyik emberjogi témákkal is foglalkozó kedvenceként.

Ezért mikor 2019. január 29-én azt nyilatkozta, hogy két, Donald Trump rezsimjével rokonszenvező támadó valamiféle vegyszert fröcskölt az arcába, és kötelet hurkolt a nyakába, a szakma egy emberként hördült fel. Ám hamar kiderült, hogy valójában a gátlástalan hazudozó bérelt fel két pribéket, hogy egy kicsit hagyják helyben, mivel abban bízott, hogy a politikailag kiélezett szituációban mártírrá avanzsálhat. Terve szerencsére kudarcba fulladt, és bár eddig szűk hat napot kellett leüljön öt hónapos büntetéséből, maradéktalanul megfizetett aljas, a tényleg bajba jutottak hitelességét is kikezdő ármánykodásáért. Persona non grataként igen alacsony a sansza, hogy valaha is ismét a húzónevek között fogják emlegetni.

Záróakkordként, cikkünk aligha lenne teljes Ezra Miller józan ésszel felfoghatatlan ügyei nélkül. A Legendás állatok franchise-zal berobbanó színész első ízben zöldfülűként vívta ki a hatóságok haragját - a 2012-es Egy különc srác feljegyzései forgatása alatt egy rutinszerű igazoltatáskor marihuánát találtak nála. Itt csodával határos módon megúszta, hogy drogbirtoklásért hűvösre tegyék, és névleges bírság kifizetésével le is tudhatta a kellemetlen kalandot.

Ezután csendes és nyugodt évek jöttek, de 2020-tól kezdődően egymást követték a bizarrabbnál bizarrabb incidensek. Elsőnek egy reykjavíki kocsmában fojtogatott egy nőt, majd 2022 márciusában és áprilisában Hawaii szigetén kevert galibát. Előbb egy karaoke-bár vendégeit inzultálta, mert bántotta a fülét a danolászásuk, majd egy másik klubban tört elő belőle a fenevad. Mikor felszólították, hogy privát rendezvényt tartanak, és menjen el, egy széket vágott az egyik ünneplőhöz, azonban a drámai végkifejlet ezúttal is elmaradt: az agresszor ötszáz dollár ellenében szabadon távozhatott.

A vihar csillapodtával pletykálni kezdték, hogy a Warner illetékesei azt fontolgatják, hogy bedobják a törülközőt, és lecserélik a Barry Allent megformáló, elszabadult hajóágyúként tomboló eszelőst. Hivatalosan viszont semmiféle lépés nem történt. Persze egyes, meg nem erősített információk szerint a stúdió nagykutyái megüzenték védencüknek, hogy ha nem változtat a viselkedésén, a Villámhoz méltó tempóban lesz kénytelen elkotródni oda, ahonnan jött.

Ám ha el is hangzott egy efféle ultimátum, az semmit sem használt: a sztárt 2022 júniusában meggyanúsították, hogy behálózta az első találkozásukkor kiskorú Tokata Iron Eyes-t. Ráadásul egy Massachusetts-ben élő asszony arról panaszkodott, hogy Miller a tizenkét éves gyermekét egy bölcs, kozmikus entitásnak véli, és nem hagy neki békét. Így egyszer cowboynak öltözve lovakat akart neki venni, máskor pedig felfegyverkezve és golyóálló mellényt viselve tapogatta a fiút. Ekkor mindenki azt hitte, hogy a furcsaságok fokozhatatlanok.

De a Rolling Stone oknyomozói arra jutottak, hogy a gyakorló elmebetegként viselkedő híresség füvet termeszt a farmján, illetve egy nővel és annak három gyermekével egyfajta narkóorgiás-puskaporszagú paradicsomot teremtett meg magának. Ergo az, hogy augusztus 7-én azzal vádolták, májusban betört egy lakásba, és onnan alkoholt lopott, senkit sem lepett meg. Hogy mit hoz számára a holnap, az a jövő zenéje. Ám tekintve, hogy pár kurta hónap során több gondot okozott, mint egyik-másik botrányhős egész életében, nem lenne meglepő, ha a nyolcadvonalba visszaszorulva tűnődne múltbeli hibáin az elkerülhetetlen összeomlásig.

Ezzel felsorolásunk első felének végére értünk: a második, befejező részben drámaian rossz döntésekre, az ostoba húzásokra és a köztörvényes bűncselekményekre fogunk fókuszálni!

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.