Hirdetés

Öt jelölt, akit szívesen látnánk az Oscar házigazdájaként

|

Elmélkedtünk kicsit, hogy a február 24-én esedékes, 91. Oscar-gálán kit szeretnénk a házigazda szerepében látni. Na meg persze, hogy kik jöhetnek egyáltalán szóba az Akadémiánál...

Hirdetés

Miután december elején bejelentették Kevin Hartot a 2019-es, 91. Oscar-díj átadó ünnepség házigazdájaként, a humorista/színész Hart két nappal később vissza is utasította a pozíciót a múltbéli tweetjei kapcsán újra előkerülő felháborodásra reagálva.

Immáron 2019. januárjára fordult a naptár és az Akadémia továbbra sem jelölte ki Hart utódját. Ilyen késői bejelentésre a 2006-os Oscar óta (melynek élére John Stewartot nevezték ki) nem került sor.

Ezen felbuzdulva tanakodtunk a szerkesztőkkel, hogy mi kiket látnánk szívesen az Oscar-gála idei arcaként. Még mielőtt azonban az általunk összeállított listára ugranánk, előtte pár gondolatot érdemes tisztázni, hogy kikben érdemes egyáltalán gondolkodni nekünk és az Akadémiának egyaránt.

Hirdetés

Ő nem jó, ő se jó, ő túl öreg, ő túl szókimondó...

Sajnos az utóbbi évek során az Oscar népszerűsége - már ami a showműsort illeti -  egyre inkább alább hagyott. A 2018-as, legutóbbi díjátadó például hosszú idők óta a legalacsonyabb nézőszámmal bírt. Alább mellékelve a Deadline által közzétett statisztika, hogy adott évben hány millió néző (csúcsérték) tekintette meg a showt (valamint az adott év győzteseit és házigazdáit is feleleveníthetitek).

A gála legtöbbször elnyújtott, unalmas és ingerszegény, reklámokkal teletűzdelve. Ráadásul az utóbbi évek során egyre hangosabb az este a különböző politikai megnyilvánulásoktól és valljuk be: a világszerte több millió néző nem egészen az USA belpolitikai kiakadásaira és fricskáira kíváncsi, mikor a filmipar- és művészet egyik legfontosabb eseményét próbálja hajnalok hajnalán figyelemmel követni.

A pont az "i"-re pedig az rakja fel, hogy Kevin Hart ügye kapcsán bárki is lesz felkérve, pontosan tudja: bizony nem rá gondoltak elsőként. Így pedig lehet kevésbé fogja elfogadni az egyébként is hálátlan, borzasztó sok munkával járó feladatot.

Felmerül a kérdés, hogy vajon milyen házigazdára lenne szüksége az Akadémiának, hogy fellendítsék kicsit a nézettséget?

- Hangos, nyílt politikai kommentektől mentes és társadalmilag is elfogadott.

- Fiatalos, akihez az ifjabb generáció is tud kapcsolódni.

- Apróság, de tudja kezelni, hogy őt kérték fel Hart helyére. Akár az egója (hogy ő csak a második lett), akár a személyes kapcsolata a színésszel (lásd pl. Dwayne "The Rock" Johnson, aki gyanúsan nem vállalná el a posztot a barátját érő problémák miatt).

- Közel sem apróság, de az is számít, hogy a házigazdát ne lehessen az ABC (a csatorna, amely a műsor közvetítéséért felel) egy konkurens csatornájával erősen összefüggésbe hozni. Jimmy Kimmel esetén ezzel nem akadt probléma (az ő talkshow-ja az ABC-n honos), azonban a többi híres talkshow király (Conan O'Brien, John Oliver, James Corden, Jimmy Fallon) kapcsán ez már egy létező konfliktusforrás.

- És persze ne is legyen teljesen leterhelt vagy elfoglalt akár más díjkiosztók kapcsán (lásd Sandra Oh és Andy Samberg a Golden Globe díjátadóját fogják napokon belül koordinálni), akár az élet más területén - avagy Hugh Jackman például sajnos a frissen bejelentett, saját turnéja mellett gyakorlatilag esélytelen, hogy egy Oscart bevállaljon.

- (Zárójelben említjük a nyilvánvalót: nem árt, ha az illető hajlandó is elvállalni a feladatot és nem zárkózik el teljesen előle, ugyanis ilyenre is láttunk már példát. Jimmy Kimmel pl. kijelentette, hogy két alkalom elég volt a szerepből, de például a Golden Globe-ról ismerős zseniális duó, Tina Fey és Amy Poehler se vállalná a felkérést.)

Nos, ezek alapján nem véletlen, hogy egyelőre nincs meg az új jelölt, hiszen Akadémia legyen a talpán, aki ezen feltételek mentén megfelelő jelöltet tud találni. A továbbiakban mi is megpróbálkoztunk a feladattal és összeszedtük számotokra a szerintünk működőképes házigazdákat.

Neil Patrick Harris

A listát rögtön egy korábbi Oscar házigazdával, a korábban Barney-ként és mostanában Olaf grófként ismeretes NPH-val kezdenénk. Habár Neil kijelentette 2015-ben, hogy egy ideig nem szeretné újra magára ölteni a házigazda szerepét, szerintünk van még benne potenciál a korábbi showman szerepei alapján (a Tony Awards élén, 2013-ban például egészen elképesztőt alkotott). A titok nyitja, hogy adjon az Akadémia szerencsétlennek több szabad kezet és akkor talán nem lesz annyira "vizezett" az a műsor ahhoz képest, amit a színész ki tud magából hozni.

Donald Glover

A korábbi SNL-es Glover a Balfékek (Community) c. sorozatban szerzett óriási rajongótábort. Azóta az Atlanta című sorozatban tevékenykedik aktívan, megfordult a Pókember: Hazatérésben is, valamint persze rapperként Childish Gambino művésznéven is elhíresült, különösen az idei "This is America" kőkemény klipjével. Habár a szóban forgó sláger eléggé erősen politikai átitatású, Glover megjelenései alapján úgy gondoljuk, hogy ő nem járatná teljes, vagy akár fél gőzön sem a politizálást egy ilyen gála keretein belül. Ezt a Donaldot druszájával ellentétben egyébként odahaza kifejezetten kedvelik, a kérdés csak az, vajon a sűrű programjába és életébe beleférne egy Oscar is?

Jason Bateman és Will Arnett

Az ítélet: család (Arrested Development) kapcsán megismert komikus duó a való életben is két jó barát, úgyhogy a kémia csúcsra lenne járatva a két színész között. Bateman idén az Éjszakai játékban és az Ozarkban, míg Arnett Bojack Horseman-ként és korábban Lego Batman-ként hozta a formáját. Legutóbb az évtized legelején, 2010-ben és '11-ben került sor páros házigazdák felkérésére (Steve Martin-Alec Baldwin, valamint Anne Hathaway és James Franco), stílusosan lehetne akár velük zárni is a 2010-es évtizedet.

Ryan Reynolds

Valószínűleg nem igazán kell bemutatni Deadpool Kapitányt, vagy csak simán DP-t. Ryan Reynoldsszal iszonyatosan nagyot tudna húzni az Akadémia, hiszen óriási népszerűségre tett szert az "úriember" az elmúlt évek során és gyanúsan nem kevés új nézőt tudna a képernyők elő szegezni. A közösségi média felületeken sorra mutatja be, miért is lett tökéletes választás a nagyszájú zsoldos szerepére és ő talán egy humoros, egészen szókimondó műsort tudna tető alá hozni. Ráadásul jó pár másik celebet is meg tudna mozgatni egy-egy vendégszereplésre, legyen szó Hugh Jackmanről vagy Jake Gyllenhaal-ról a múltkori pulóveres húzásuk után, de akár feleségét, a bájos Blake Lively-t és a reflektorfényt mindig kereső Anna Kendricket is képes lenne a színpadra csábítani. 

Az SNL formátum

A lista legvégére érve kicsit csalunk. Kevin Hart távozása után ugyanis felreppentek a híresztelések, miszerint az Akadémia elhagyhatja az eddigi megközelítést és változtat a formulán, a Saturday Night Live felépítését mintául véve. Vagyis nem egy (vagy esetleg két) házigazda koordinálná az este programját, hanem több.

Szerintünk ez simán tudna működni. Gyakorlatilag egy-egy ismertebb figura kapna egy saját szegmenst, ahol igazából "bármit" (már ami az Akadémiának belefér) csinálhat. Egy humoros, élőszereplős előadást, egy videóbevágást, zenés-táncos produkciót, pár percnyi önálló stand-upot... igazából tényleg bármit. Nincs az egyemberes poszttal járó megannyi teher, felelősség és munka, cserébe rengeteg híres hollywoodi szereplő megkaphatja a saját kis 15 perc hírnevét.

Ráadásul így a néző is jól jár, hiszen ha valaki például rühelli Ryan Reynoldsot, nem kell aggódnia, úgyis csak épp most látja a képernyőn és a következő díj előtt lehet, hogy a saját kis kedvence, Anna Kendrick (nem vagyok elfogult, esküszöm) fogja ellopni a show-t, szó szerint.

Ti mit gondoltok? Kit látnátok szívesen az idei Oscar házigazdájaként?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.