Hirdetés

Pilot: Blindspot

|

Hirdetés

Annyi öröm azért volt abban, hogy a Válaszcsapás (Strike Back) véget ért, hogy a két ex-főszereplő még véletlenül sem akart visszavonulni, így most más sorozatban, illetve szerepben is kipróbálhatják magukat. Elsőként Sullivan Stapleton sorozata, a Blindspot, került ki, szóval nincs rangsorolás, így alakult. Ahhoz képest, hogy ez a sorozat nem valami folytatás, vagy spin-off, vagy valami hasonló, elég nagy figyelemet kap(ott), mert magával hordozza egy komolyabb high concept sorozat lehetőséget, abból meg úgy is hiány van. Valószínűleg már mindenkinek a fülén jönnek ki a teljesen ugyanolyan nyomozós sztorik, amik közül csak néhány tud igazán kiemelkedni. A baj csak az, hogy itt sem beszélhetünk a szó szoros értelmében vett high conceptről, ezt már az első részből meg lehet mondani.

A történet, ahogy már összes előzetes bemutatta, egy táskáról (vagyis annak tartalmáról) szól, amit a Time Square közepén találnak, és mivel gazdátlan, kiürítik a teret és riadóztatják a lovasságot, hogy ugyan tessék már megnézni, hátha egy bomba. Nem az, hanem egy nő (Jamie Alexander - Thor), aki történetesen a fülétől a talpáig tele van tetoválva. Senki nem tudja merre áll a feje, mert ilyet még nem láttak, de szerencsére az egyik nagyobb tetoválás egy FBI ügynök neve, szóval meg is van kit kell hívni. Továbbra se tud senki semmit, mert a nő nem emlékszik a múltjára. Az FBI el van veszve, az utolsó porcikáig megvizsgálják szerencsétlen nőt, hogy aztán csak egyetlen lehetséges úton induljanak el: a friss tetoválásokon. Minden egyes ábra/minta egy darabja a kirakósnak, és ezeknek az összerkása fogja adni a Blindspot fő vonalát. Tehát igen, megint nyomozni fognak minden részben.
blind2
Az epizód teljesen arra épít, hogy nem tudunk semmit, a karakterek sem, csak kapkodják a fejüket, hogy most akkor mi van. Ennek a közepén éppen egy élő személy van, aki teljes kétségbeesésben próbálja átvészelni, hogy mindenki ide-oda rángatja, és tűkkel szúrkodják, meg lefotózzák minden részét. Nem tudja a nevét, hogy honnan jött, hogy egyáltalán ki is ő, az FBI ügynök, Kurt Waller pedig nem nagy segítség. Waller egyelőre mintha csak dísznek lenne a történetben annyira nem tudunk meg róla se semmit, rá egyszerűen már nem maradt idő. Ez a helyzet a többi melékkarakterrel is, úgy ott vannak és kész. Egyedül a pszichológus (Ukweli Roach - Streetdance) kap nagyobb szerepet, de ő pont azt mutatja be, amitől ez a foglalkozás halál laza tud lenni. https://www.youtube.com/watch?v=inw-a5ylfSQ A hangulat az, ami teljesen rendben van, szépen lassan építik fel a rejtélyt, próbálják valahogy kibogozni a szálakat, és mi, a nézők is eljutunk oda, hogy érdekel a megoldás, ami kis darabokban, de érkezik is. Nehéz lenne most megmondani, hogy mitől fog kiemelkedni a többi krimi közül, nagyon egyszerű, de kellemes kikapcsolódás nyújt egy már amúgy is zsúfolt műfajban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.