Hirdetés

Pilot: Lucifer

|

Hirdetés

Adhattam volna azt is címnek, hogy ördögien zseniális lett a Lucifer, mert a pilot hozta mindazt, amit már a trailerből is ki lehetett szűrni, csak még rá is tudott tenni egy lapáttal az előzetes hangulatára. Tom Ellis személyében a sorozat megtalálta a tökéletes színészt, aki életre kelti a kirótt sorsába beleunó, és az embereket rendre kifigurázó bukott angyalt, Lucifert, és egy rész után még nem illik ilyet mondani, de jóformán egymaga elviszi a hátán a szériát. A Lucifer már a legelső jelenetsorával magához ragadja a nézőt, ahogy a címszereplő megvesztegeti az őt igazoltató rendőrt. Maga Lucifer cselekedete szinte mindennapos, legalábbis tévéképernyőn mindenképp, azonban ahogy azt Tom Ellis kivitelezi az mégis egyedi és hatásos, és rádöbbent minket, hogy akármennyire is „helytelen” az, amit látunk, valójában teljesen racionális cselekedet – mindkét fél részéről.

Lucifer-TV-Show-Trailer
Az utóbbi években számtalan sorozatban felbukkant Lucifer karaktere, mint a legősibb gonosz, de saját sorozatában végre megismerjük az egész történetet az ő szemszögéből. Ő az a gyermek, akire apja büntetésképpen rábízta a Pokol irányítását és ellenőrzését, azonban idővel még a bűnös lelkek megkínzásába is bele lehet unni. Lucifer dobbant a Pokolból és hol másutt, mint Los Angelesben, az Angyalok Városában talál menedéket, ahol felhőtlen örömökben van része: jó kocsi, bulik, pia, szex, tehát minden, ami kell. Egyedül a pénzt veti meg, jobban mondva azt, ahogy ahhoz az emberek viszonyulnak. Amikor viszont egy közeli női ismerősével együtt lelövik, Luciferen eluralkodik valami, ami addig nem jellemezte őt: elkezd törődni az elhunyt nő sorsával. Felkerekedik, hogy kiderítse a gyilkos, pontosabban a megbízó kilétét, miközben a rendőrség is elkezd nyomozni az ügyben. Ekkor toppan be Lucifer életébe a Lauren German által alakított Chloe Dancer rendőrnő, akivel már a legelső találkozásukkor létrejön a kémia a képernyőn.
Lucifer
Chloe lesz az egyetlen emberi lény, aki képes ellenállni Lucifer bájának, miután legféltettebben őrzött titkait még magának az ördögnek sem árulja el. Talán azért, mert nincsenek is neki, vagy mert tényleg különleges, aki még Lucifernek is nemet tud mondani? Ezekre a kérdésekre valószínűleg az első évad során válaszokat kapunk, melyet a pilot tökéletesen felvezetett.
DC’s-Lucifer-TV-Show-Casts-Lauren-German-as-Female-Lead
Lucifer nagyszájú őszintesége és boci szemeivel hadba vonuló meggyőzési taktikája rátelepszik a pilotra, azonban Tom Ellisnek sikerült megtalálnia az egészséges egyensúlyt, és hagyott másokat is kibontakozni. Azt nem mondanám, hogy ez idővel nem válhat unalmassá, de Ellis Luciferje mindenképp felüdülés és újdonság az eddigi változatokhoz képest. Csak a pilotban volt legalább három olyan jelenete, melyet be lehetne küldeni a hét idézete rovatba. Azt is jó látni, hogy Lauren Germannel milyen jó párost alkotnak, ami mindenképp üdvözítő a jövőre nézve. Kapcsolatuk elmélyülése Lucifert is elindítja egy olyan úton, ami nemcsak őt, hanem angyal testvéreit, köztük a Denzel Washington hasonmás, D.B. Woodside által alakított Amenadielt is megrémiszti. Hiszen mi történik a pokolban ragadt démonokkal, ha Lucifer végleg hátat fordít nekik? https://www.youtube.com/watch?v=X4bF_quwNtw A színészek mellett még a zeneválasztást is ki kell emelni, hiszen az elején megszólaló „Ain’t no rest for the wicked” című nóta szintén megkönnyíti a ráhangolódást egy olyan sorozatra, melyben az ördöggel kellene szimpatizálni. És akármennyire istenkáromlás, de szimpatizálni is fogunk vele. Csupán amiatt bánkódhatunk, hogy a Fox csatorna csak jövőre indítja útjára a Lucifert, ami 2016 első felének egyik legjobban várt sorozata lett a pilot alapján.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.