Hirdetés

Pilot: Mr. Corman

|

Joseph Gordon-Levitt számára rettentően frusztráló az élet. És nekünk ezt kell nézni?

Hirdetés

Számomra Joseph Gordon-Levitt egy igazán különleges csillaga a filmgyártásnak, hiszen nem csak egy tehetséges színészről van szó, aki a rendezés és a forgatókönyvírás terén is megmutatta, hogy saját vízióját milyen ügyesen viszi vászonra (ami önmagában is hatalmas dolog!), de a témaválasztása és annak megközelítése is rettentően emberközeli. Mint a Don Jon esetében, ami azon kevés alkotások közé tartozik, ami a férfiakat érintő pornóproblémával, illetve a férfiasságra vonatkozó ambivalens elvárásokkal foglalkozott olyan közönségbarát módon, amivel rengetegen tudtak azonosulni. Újabb projektjénél, a Mr. Cormannél is hasonló érzésem van, de egy két részes pilot alapján még nehéz végkövetkeztetést levonni.

Hirdetés

Főhősünk Josh Corman (Joseph Gordon-Levitt) nem szereti az unalmas, szürke hétköznapjait. Akkor se érzi jobban magát, ha megpróbál kirúgni a hámból. Zavarja a közérzete, de rögtön rosszul érzi magát attól is, ha tenni próbál ellene. Mintha élete zsákutcába futott volna. Szenved, szorong, de nem igazán tudja pontosan mitől, inkább egy általános állapot, mintsem hogy konkrét oka legyen. Senki sem érti meg, de nem is nagyon akarják, hiszen Corman sem igazán érti és... na ha most kicsit belezavarodtatok, akkor körülbelül sikerült átadnom, milyen érzést is kelt ez a sorozat.

A Mr. Corman egy földhöz ragadt dramedy, egy frusztrált átlagember hétköznapi szituációiról, azok hétköznapi, de mégis vicces aspektusaival. Pont az apró problémák súlytalansága miatt vicces és egyben rettentően szomorú főhősünk élete, és pont emiatt annyira átérezhető. Mikor nem a nagy tragédiák, hanem a banális dolgok összessége nyomja rá a bélyegét az életre. Ami kimondva pont olyan nevetséges, hogy nehéz róla érdemben beszélni, és pont azért tragikus, mert nevetségesnek érződik és nehéz róla beszélni.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Filmnyelvi szempontból kapott egy kis fűszerezést a sorozat, néha álomszerű, színes jelenetek illusztrálják a főhős belső világát, máskor az egyre növekvő szorongását egy a Föld felé közelgő meteorit szimbolizálja. De ki tudja az elkövetkező részekben milyen effajta ötletek színesítik még a kép világát a szériának.

Egyelőre nehéz kiigazodni a Mr. Cormanen, hiszen a nagyon imponáló két rész után sem egyszerű megállapítanom, hogy jól érzékelem-e, miről szó a sorozat. Egy 21. századi jelenségről, a konfliktus-tragédiamentesség drámájáról, a fiatal felnőttség kapuzárási pánikjáról, vagy konkrétan egy mentális betegségről? Akárhogy is, én túlságosan is jól tudtam azonosulni a főhőssel és élethelyzetével, nagy kíváncsisággal várom, merre tart az évad és pontosan milyen témát és hogyan akar körbejárni Joseph Gordon-Levitt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.