Hirdetés

Polgárháború: ügyvédelve

|

Hirdetés

A héten kijött Amerika Kapitány: Polgárháború első előzetese nem csak a rajongókat és ezzel együtt olvasóinkat osztotta ketté, hanem szerkesztőségünket is, és ami egy egyszerű, könnyed beszélgetésnek indult, abból mindkét oldal részéről olyan kortes beszédek születtek, hogy a Marvel felvehetne népes ügyvédeinek sorába. Ezért úgy gondoltuk, hogy eme eszmecserét megosztjuk veletek és bevonunk titeket is. Ti kinek adtok igazat? A Vasembert védő Szadának, vagy a Kapitány értékrendje mellett kardoskodó Tom Powellnek? Ti ki mellett állnátok ki és ami fontos, miért? Milyen védőbeszéddel szállnátok be ebbe a felelősséget, eszmeiséget is firtató tárgyalásba?

Polgárháború ügyvédelve 01
Szada: Tony az sosem bántana senkit, a csúnya kormány, az a hibás! *mentsétek meg RDJ-t kampánybeszéd* TomPowell: Azért én emlékszem, amikor részegen és közveszélyesen neki rontott a barátjának teljes testpáncélban és civilek életét veszélyeztette. "Mi Amerika Kapitánnyal vagyunk kampánybeszéd" Sz: De az a jellemfejlődéséhez kellett. Amerika Kapitány meg még szűz. TP: Ellenfelem személyeskedéssel kívánja elfedni érvei hiányosságát. Nincs rá bizonyítékunk, hogy a Kapitány szűz lenne, de ha az is, az nem veszélyes a társadalomra, ellenben Mr. Stark korai nemi élete és annak veszélyei Charlie Sheenével vetekednek. Igen, igaz, hogy Mr. Stark elkezdett "jellemfejlődni", de ez csupán annyit jelent, hogy arrogáns helyett kevésbé arrogáns (valamint vicces helyett kevésbé vicces), és míg korábban egyet értett abban, hogy a kormány ne szóljon bele a szuperhősök tevékenységébe, mostanra beállt a csatasorba, ami feltételezi, hogy járt hozzá egy szaftos csekk is. A védelem befejezte a beszédét.
Polgárháború ügyvédelve 02
Sz: Tony Stark kisujjában is több a stílusosság, mellesleg Vasember mentette meg azzal a világot, hogy eltérítette a bombát saját magát is feláldozva, ami megölte volna Kapitányt is. A védelem pedig bekaphatja. TP: Emlékeztetném az ügyvéd urat, hogy a lazaság és stílusosság önmagában nem elég, valamint hogy Mr. Stark-nak hála katasztrófába torkollott egy autóverseny Monacóban, az idegen invázió központja az ő toronyháza volt, továbbá ő szabadította a világra Ultront, ami kis híján elpusztította az emberiséget. Sz: A lazaság mindenre elég! TP: Csak Mr. Stark védelmére nem. Sz: Ő annyira menő, hogy védelemre sincs szüksége, simán lefizeti az ügyvédet, a bírót, a takarítót, megveszi az épületet, a szomszédos házakat is és csókolom… TP. Ezt úgy hívják korrupció, és ha a kormány egy korrupt ember mögé áll, az őket legitimálja és csak igazolja, hogy Amerika Kapitányra és az eszméire még inkább szükség van. Sz: Amerika Kapitány a modern korban csak egy hurrikánban táncoló papírsárkány, az eszméinek java része manapság már nem állják meg a helyüket. Mellesleg egy bűnözőnek segít, aki ahelyett, hogy szembe nézne tettei következményével (hány ártatlan embert is ölt meg?), menekül, ami Kapitány értékrendszerét legitimálja (hiszen egy ártatlanokat gyilkoló bűnös mellé áll). Ezzel szemben Mr. Stark az igazságosság, az elszámoltatás oldalán áll, amit a hatályon lévő törvények előírnak, azaz jogosan cselekszik Bucky elfogásával. TP: Amennyiben a rendszer nem korrumpálódott volna a Hydra által, bizonyosan a Kapitány is törvény elé állítaná. Az ügyvéd úr azt állítja, hogy az alapvető szabadságjogok, az átláthatóság, a tisztesség idejétmúlt ideák, pedig ezek pont azok az eszmék, amelyeknek köszönhetően Mr. Stark-ot nem lincselte meg következmények nélkül a tömeg, miközben elfelejti azt, hogy a Tél Katonája katonai zsoldos volt, és katonai célpontokat, célszemélyeket likvidált, amikért katonai bíróság előtt kell felelnie. Mr. Stark ártatlan civilek életét veszélyeztette nagyravágyásában és istenkomplexusában, amellett, hogy Sokovia levegőbe emelésével a környezetben is helyrehozhatatlan károkat tett. Bucky Barnes nem volt tudatában tetteinek és azok súlyosságának, miközben Mr. Stark igen, ráadásul a civil áldozatok mértéke nem elhanyagolható mértékben Mr. Stark felé billen (talán emlékszik még arra a korai gúnynévre, hogy Halálkufár).
Polgárháború ügyvédelve 03
Sz: Sokovia levegőbe emeléséhez semmi köze, az Ultron volt, akit mellesleg azért hozott létre, hogy megvédje a Földet azoktól a támadásoktól, amiktől az egyszerű törvényszolgák képtelenek. Arról, hogy Ultron gonosz lett, kizárólag az emberiség tehet. Emlékeztetném az ügyvédurat, hogy Ultron végigpásztázta a világhálót és megállapította, hogy az emberiségnek pusztulnia kell, amihez Tony Starknak semmi köze sincs, maga az emberiség tehet róla. Mellesleg lehet, hogy Buckynak katonai bíróság előtt kellene felelnie, de még ezt sem vállalja, méghozzá Kapitány támogatásával, amivel vissza is kanyarodtunk ahhoz, hogy bűnrészessé vált. TP: Az ügyvéd úr látványosan szeretné tisztára mosni Mr. Stark-ot Ultron tetteinek a felelőssége alól. Emlékeztetném, hogy Mr. Stark - hiába vezérelte jó szándék - meggondolatlanul, és ami még fontosabb, bármilyen felhatalmazás vagy vélemény nélkül idegen technológiát használt, aminek Ultron lett az eredménye, a téves következtetéseivel együtt. Mr. Stark gyújtotta önhittségében a szikrát, majd többed magával ő kényszerült az erdőtűz eloltására. Mr. Barnes összezavarodott, nem veszélyes a társadalomra, csupán válaszokat keres, amik régebbre nyúlnak vissza, mint Mr. Stark nőügyei. A rendszer bizonyítottan instabil, Ross tábornok például önhatalmúlag kísérletezett embereken, aminek New Yorkban meg lett az eredménye és még mindig a hivatalában van. Továbbá nem tudni, hogy a Hydra maradványai milyen mélyre ásták be magukat, de tudjuk, hogy sejtszervezet lévén még mindig aktívak, így egy elfogulatlan és független ítélőszék felállítására sincs lehetőség, ami megint csak igazolja, hogy nem a Kapitány kényszerű törvényenkívüliségével van a probléma, hanem a rendszerrel. TP: Huhh, ez már tényleg Polgárháború. Inkább folytassák helyettünk az olvasók… https://www.youtube.com/watch?v=jLDsG4ejtKE
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.