Hirdetés

Star Wars panel - Ezeket a droidokat kerestük

|

Hirdetés

A 2015-ös Comic-Con legjobban várt panelje egyértelműen a Star Wars előadása volt. A J.J. Abrams által elindított Star Wars antológia nyitánya, a Star Wars: Az ébredő Erő tömegeket vonzott a H csarnokba, hogy új információkat tudjanak meg a decemberben érkező filmről. A feszültség tapintható volt, mindenki azt várta, hogy a Lucas film elnöke, Kathleen Kennedy mit húz elő az ingujjából. A műsor és a kérdezz-felelek vezetője, a szintén Star Wars rajongó Chris Hardwick volt. A színpadra először a stúdió elnöke, Kathleen Kennedy lépett, mellé csatlakozott, a film rendezője J.J. Abrams és társírója, Lawrence Kasdan. Hardwick először Kennedy-t kérdezte a rajongókról, az elnök asszony köszönetet mondott a rajongótábornak és kiemelte, hogy a rajongók nélkül nem jöhetett volna létre ez az univerzum. A sort Abrams folytatta, aki elárulta, hogy elkészült a vágás és már az utómunkálatok „finomhangolás” fázisában járnak. Azt is kiemelte, hogy a stúdió nem siettette a megjelenést, így maradt idejük, hogy tökéletesítsék a filmet. Kasdan, aki soha nem járt még a Comic-Conon elmesélte, hogy milyen volt a munka George Lucas-szal és hogy mennyire örült, amikor 30 év után felkérték, hogy dolgozzon a filmen. Ezután Hardwick a megépített forgatási kellékekről kérdezett, Abrams elmesélte, hogy mindent nem tudnak megoldani CGI nélkül, de így is sikerült a film jelentős részében létező környezetben forgatni. A forgatási videóról is beszélt, amelyet az 5 millió dolláros adománygyűjtés után hozott nyilvánosságra, ebben láthattuk először Baba Jo-t, a mechanikus robotot, akit 5 ember irányít. Hogy igazolja létezését, felhívta Baba Jo-t a színpadra. Jo-t Neal Scanlon építette, amely egy a több száz, a film kedvéért épített lény közül. Abrams azt is elárulta, hogy a lények többsége csak a háttérben fog megjelenni, tényleges interakcióba nem fognak lépni a szereplőkkel. [caption id="attachment_56626" align="aligncenter" width="618"]

baba-joe-with-chris-hardwick-star-wars-paneljp
Baba Jo és Chris Hardwick a Star Wars Comic-Con paneljén.[/caption] Később John Boyega, Daisy Ridley és Oscar Isaac is csatlakoztak a panelhez. Ridley mesélt tapasztalatairól, elmondása szerint a fizikai tréning nagy segítség volt karaktere megformálásában. Az előzetesben is látható jelenetről is mesélt, amikor John Boyega társaságában egy valódi robbanás elől kellett futniuk a sivatagi hőségben.
star-wars-the-force-awakens-behind-the-scenes-screengrab-image-34-600x250
Oscar Isaac, a túlbuzgó színész Harrison Fordtól kért tanácsot, hogyan legyen jó pilóta. A napokban 73. születésnapját ünneplő színész, rövid válaszával így törte Isaac lelkesedését:
„Ő… kamu az egész, és amúgy sem így működne az űrben.”
Isaac még az is elmondta, hogy karaktere, Poe Dameron tovább viszi Luke és Han örökségét, mint vadászpilóta.
„Poe biztosan ott volt a Yavinon, amikor a medálceremónia volt és azt gondolta magában: ”Én ilyen akarok lenni.””
Először jelentek meg a sötét oldal karakterei a nyilvánosság előtt. Adam Driver (Kylo Ren) elég szűkszavúan beszélt karakteréről:
„Nem igazán beszélgettünk a forgatáson arról, hogy rossz vagy gonosz. Inkább az fontosabb, hogy mi a különbség a jó és a rossz között. Ha valaki azt gondolja, hogy jót cselekszik majdnem ugyan olyan rossz. Egy csapat ember, akik eldöntötték, hogy a moralitás szemszögéből indokoltak a cselekedeteik."
Captain Hux-ról Gleeson csak annyit mondott, hogy:
„Angol, szóval gonosz.”
Gwendoline Christie nagyon érdekesnek találta, hogy egy olyan női karaktert játszhat, akinél nem számít, hogyan néz ki. Az egyik utolsó meglepetésvendég Carrie Fisher volt, aki szerint majdnem olyan volt, mint régen, csak sokkal öregebbek lettek. Fisher után feltűnt Mark Hamill is, aki sok vicces történet mellett elmondta, hogy milyen nagyszerű érzés számára, hogy a világon mindenki a barátjának tekinti. Amikor a közönség megnyugodni látszott, Harrison Ford felsétált a színpadra hihetetlen tapsvihar közepette. Az egyik kérdező a lábáról érdeklődött, erre a színész viccesen kivágta magát. A későbbiekben elismerően beszélt a film stábjáról, dicsérte Abrams és Kasdan munkáját, és nagyon örült, hogy újra visszatérhetett. [caption id="attachment_56674" align="aligncenter" width="635"]
480308742
Carrie Fisher (Leia) Mark Hamill (Luke) és Harrison Ford (Han)[/caption] Abrams szerint a film nem áll készen arra, hogy új előzetest kapjon, de, hogy kárpótolják a rajongókat, összeraktak egy gyönyörű forgatási videót. Még egy utolsó ajándékkal meglepték a jelenlévőket, a teljes közönség belépőt kapott egy Star Wars koncertre, az egyetlen „hátulütője” a dolognak az volt, hogy sétálniuk kellett odáig. A sétát egyébként az a férfi vezette, aki 600 mérföldet sétált San Diegóig, hogy megemlékezzen elhunyt feleségéről. A H csarnok közönségének jelentős része élt a lehetőséggel, Kevin Smith pedig egy csaknem üres teremben tartotta meg paneljét. A Star Wars: Az ébredő Erő december 24-én kerül a magyar mozikba. https://www.youtube.com/watch?t=75&v=8fMx670jOnw
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.