Hirdetés

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - Ilyen lesz a szinkron

|

Hamarosan begördül a nyár legvagányabb(nak) ígérkező mozija, a Suicide Squad - Öngyilkos osztag, amelyhez egyedi magyar változat dukál.

Hirdetés

A Suicide Squad még úgyis hatalmas elvárások elé néz, hogy a Batman Superman ellen kissé lehűtötte a kedélyeket, így a nézőkben a stílusos előzetesek ellenére is maradhatott némi fenntartás. A cool faktoron viszont éppúgy javíthat, mint ronthat a szinkron, de a nem szokványos hangleosztás rendszerint valami egyedit szokott eredményezni, és reméljük, hogy most is így lesz.

Hirdetés

Deadshot (Will Smith) - Kálid Artúr: kezdjük rögtön az elválaszthatatlannal. Kálid Artúr már több mint egy évtizede szólaltatja meg a szebb napokat látott szupersztárt, akit azelőtt a tragikusan fiatalon elhunyt Reisenbüchler Sándor szerettetett meg a hazai nézőkkel. Szóval itt nem lesz probléma.

Amanda Waller (Viola Davis) - Kocsis Mariann: ahogy a fekete férfiaknál bátran bevethető Kálid Artúr, vagy Galambos Péter (lásd lentebb), úgy a nőknél Kocsis Mariann biztos választás. Persze nem lett volna rossz, ha a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?-hoz hasonlóan az Oscar-jelölt színésznő itt is megkapja Bognár Gyöngyvért, azért ne legyünk telhetetlenek.

Harley Quinn (Margot Robbie) - Peller Mariann: az előzetesekben ugyan Nemes-Takách Kata szólaltatta meg Joker, a filmvásznon első ízben feltűnő őrült csaját és a színésznő legnagyobb honi sikerében, A Wall Street farkasában Zsigmond Tamara szinkronizálta, Nikodém Zsigmondnak mégis arra a Peller Mariannra esett a választása, aki már a Focus - A látszat csal-ban és legutóbb a Tarzan legendájában is tolmácsolta. A kérdés, hogy egy ilyen őrült karakterhez is ennyire illeni fog-e?

Jared Leto (Joker) - Gáspár András: kétségtelenül ezen a szerepen múlik a legtöbb a karakter kultikus mivolta miatt. A Sinkó László-Jack Nicholson párost mind a mai napig a szinkron legjobbjai között tartjuk számon (de a rajzfilmekből a Mark Hamillt megszólaltató Kassai Károly teljesítménye előtt is leborulunk), ellenben Heath Ledger még Stohl András számára is nagy falatnak bizonyult, de azzal a szinkronnal akadnak más gondok is. Mindenesetre Gáspár András egy nagyon izgalmas és érdekes választás, hiszen az elmúlt években inkább rajzfilm szinkronjaival - különösen egy harcművész panda magyarításával - tűnt ki, de az Amerikai pite-filmek Stiflerjeként nem idegenek tőle az őrült, teljesen elborult karakterek.

Bumeráng (Jai Courtney) - Anger Zsolt: egy újabb rendhagyó párosítás. Courtney rendre rossz kabalának minősül egy film esetében és ezt szinte mindig megfejeli minősíthetetlen játékával is, de az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy Bumeráng kapitányt még ő sem szúrhatja el. Courtney-t korábban Király Attila magyarította több ízben is (az első két A lázadóban, valamint annak a Die Hardnak nevezett valamiben), de a tavalyi Terminátorban például Szabó Máté hangján szólalt meg. Most azt az Anger Zsoltot kapta, aki úgy fest egy kicsit kiszakadt az Aranyélet forgatásáról, így enyhíthette azok fájdalmát, akik a Trónok harcában pont az említett honi sorozat miatt nem vele hallhatják Jamie Lannistert egy jó ideje, nem is beszélve Jason Sudeikisről az Anyák napjában. És mivel Anger az egyik legjobb színészünk kamerán innen és mikrofonon túl, ezért itt se lesz vele gond.

Gyilkos Krok (Adewale Akinnuoye-Agbaje) - Galambos Péter: A Lost egykori Mr. Eko-ja mozis karrierjében is megfordult pár neves hang, a legtöbbször Faragó András (A Bourne-rejtély) tolmácsolta. Most a sminkből és CGI-ból ki sem látszó aktor Galambos Pétert kapta, aki a 2014-es Annie-ben már megszólaltatta a színészt, de a nagydarab melákok esetében Ross Geller mindig biztos választásnak bizonyul.

Diablo (Jay Hernandez) - Papp Dániel: ismét egy jól bevált párosról van szó, hiszen a Motel sztárját - aki ki sem látszik ezúttal a tetovált sminkből - ugyanaz a Papp Dániel szinkronizálja, aki Eli Roth két említett opuszában, vagy a World Trade Centerben.

Enchantress (Cara Delevingne) - Tarr Judit: a modellkedésről a színészetre lassan átgaloppozó vastag szemöldökű szépségnél még evidens módon nem honosodott meg hang, de Tarr Judit egyszerre fiatalos, mégis érett hangja egyelőre telitalálatnak bizonyul.

Rick Flag (Joel Kinnaman) - Zöld Csaba: a svéd színész eddigi mozis felbukkanásainál a színészek egymásnak adogatták a stafétát a mikrofon mögött. Most Bozsó Péter A legsötétebb óra), Welker Gábor (A 44. gyermek) és Fehér Tibor (Robotzsaru) után A magányos lovast és a Star Wars: Az ébredő Erő Kylo Renjét tolmácsoló Zöld Csaba van soron.

Magyar szöveg: Tóth Tamás
Hangmérnök: Jacsó Bence
Rendezőasszisztens és vágó: Simkóné Varga Erzsébet
Gyártásvezető: Kablay Luca
Szinkronrendező: Nikodém Zsigmond

A szinkron a Mafilm Audio Kft. műtermében készült.

Forgalmazza: az Intercom

Forrás: dvdnews.blog.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.