Hirdetés

Szavazz: melyik a kedvenc Hulkod?

|

A hihetetlen Hulkot 15 éve, a Hulkot 20 éve mutatták be, ennek apropójából megkérdezzük tőletek, hogy melyik élőszereplős Hulkot részesítitek előnyben.

Hirdetés

A Stan Lee és Jack Kirby által megalkotott, és a képregényfüzetekben először 1962-ben felbukkant Hulkot és annak emberi formáját, Bruce Bannert az azóta eltelt évtizedek során számos módon ábrázolták, temérdek sztori foglalkozott a düh hatására zöld szörnyeteggé váló tudós kálváriájával. Az alapkoncepciót aztán különböző módokon meg is csavarták, így többek között volt olyan, amikor a lény a Bosszúállók ellenségévé vált, és olyan is, amikor segített nekik az embereket védelmezni. 

Hulk már a '60-as években szerepelt animációs sorozatban, majd a '70-es években már élőszereplős formában is felbukkant, amikor Bill Bixby alakította Bannert, Lou Ferrigno pedig a képregényes melákot. Ferrigno aztán még párszor eljátszotta a karaktert mindenféle trükk nélkül, pusztán a valódi izmait zöldre festve, de az Ang Lee által rendezett 2003-as mozis filmben már Eric Bana változott át, csak ő CGI segítségével. Lee rendezése már a 20. évfordulóját ünnepli, amiképpen a 2008-as A hihetetlen Hulk a tizenötödiket, amiben már Edward Norton váltotta Banát és bár Nortont később lecserélte a stúdió, ez a film mégis a Marvel Filmes Univerzumhoz tartozik. 

Hirdetés

A 2012-es Bosszúállókban már Mark Ruffalo képében láthattuk Hulkot, akivel együtt aztán sok mindent átéltek a Marvel Studios filmjeiben: eleinte a lény ön és közveszélyes volt, aztán volt olyan időszak, amikor nem akart előjönni és olyan is, amikor átvette az uralmat, de végül sikerült az egyesülés, így született meg az okos Hulk, akit a rajongók a Bosszúállók: Végjátékban is láthattak. Mivel a Marvel régebben eladta egyes karaktereinek megfilmesítési jogait, ezért Mark Ruffalo Hulkja sosem kaphatta meg az önálló alkotását, mindig más karakterrel kellett összeboronálniuk (elég csak a Thor: Ragnarökre vagy a She-Hulkra gondolni), és a bonyolult jogi háttér miatt nem vagyunk benne biztosak, hogy valaha is bemutatkozhat szólóban, mindenesetre bőven volt lehetősége kibontakozni, még ha sok esetben mostohául is bántak a sokkal többre hivatott karakterrel. 

A kérdés azonban adott: számodra melyik változat a legjobb Hulk?

Kommentben örömmel várjuk a bővebb véleményeteket, hogy miért választottátok azt, akit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.