Hirdetés

The Flash - Így kezdett a 2. évad

|

Hirdetés

A szuperhősadaptációk már nem csak a vásznakat, hanem a TV képernyőket is ellepték, és ez a jövőben csak még inkább így lesz, Barry Allen azonban eme comic tsunamihoz mérten még így is villámgyorsan rabolta el a nézők szívét. Könnyed, mégis szerethető kalandjaiban megfelelő arányban vegyültek a humoros és drámai betétek, miközben nem csak az évadon átívelő szál volt végig érdekfeszítő és izgalmas, hanem a geek közönségre tett kikacsintások is, amihez egy országos csatornán futó műsorhoz képest meglepően decens látvány is társult. Egy ilyen szezonra pedig egy ehhez mérten nagyszerű évadfinálé tette fel a koronát, ami alapjában változtatta meg a sorozat status quo-ját, ami jelen esetben a "szokásos" sötétebb, drámaibb vonulatot követi, de nem annyira, hogy kedvenc Skarlát Gyorshajtónk ne lenne még mindig önmaga.

the-flash-season-2-gustin-martin
Gyakorlatilag az évad nyitánya már most Reverse Flash utolsó szavainak súlyát boncolgatja: mihez kezd Barry nélküle, ráadásul mindazok fényében, ami a zárlatban (és mint később kiderül azután) történt? Barry-t mardossa a bűntudat, éppen ezért igyekszik magát távol tartani mindenkitől, akit kicsit is szeret, nehogy veszélybe sodorja őket, azonban - ahogy erre az epizód végén egy szereplő is rávilágít - Flash már túlnőtt a civil életén, és Central Citynek szüksége van az ő hősére, aki pedig nem boldogul egyedül. Ezzel együtt a szingularitás utóhatásai is elkezdtek jelentkezni, miközben Harrison Wells szelleme is kísért, viszont nem éppen úgy, ahogy arra a szereplők vagy akár a nézők számítanának.
the-flash-season-2-image-martin-valdes
A showrunner Greg Berlantiék eddigi nyilatkozataikkal összhangban érezhetően más utat kívánnak bejárni az újabb szezonban: Flash karakterétől eddig sem állt távol az önmarcangolás, azonban ami megkülönböztette Olver Queen drámázásától (a humor mellett), azok a sokszor meglepő emberi pillanatok, amik leginkább a West családhoz voltak köthetők. Szerencsére a készítők most is tanúbizonyságát adják annak, hogy a túlzott becsületességétől szenvedő Barrynek miként szolgál erkölcsi iránytűjéül Joe, avagy megnyugtatásul - a mostanra már kifejezetten szerethető - Iris. Az pedig, hogy egy alapvetően ilyen patyolat tiszta jellemű karakter nem tud egysíkú, vagy unalmas lenni az továbbra is Grant Gustin (azóta már egy Saturn-díjjal jutalmazott) alakításának tudható be, valamint az eddig is őt körülvevő, szórakoztatóan változatos karaktereknek, akik közül jelenleg is Cisco felel a humorért, helyenként Dr. Steinnal kiegészülve, de az íróknak és Tom Cavanaghnak tovább sikerült árnyalniuk Harrison Wells amúgy is komplex jellemét, mindössze egy nyúlfarknyi jelenettel.
the-flash-season-2-photo-costume
Berlantiék érezhetően nyíltabb kártyákkal fognak idén játszani, ezt bizonyítja Jay Gerrick felbukkanása, a szokásos stáblistás jelenet (ideiglenes?) elhagyása, vagy Zoom és a párhuzamos dimenziók belebegtetése, amikből értelemszerűen egyelőre még csak utalások szintjén kaptunk. Viszont a karakterek új és ezzel együtt személyesebb alapokra való helyezése egy sötétebb évadot helyez kilátásba, ami viszont mégsem felejt el önmaga lenni: egy ízig-vérig geek-sorozatnak, nem kizárólag geekeknek, amelyet az első perctől az utolsóig öröm nézni. https://www.youtube.com/watch?v=uVOR9D8FRbQ
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.