Hirdetés

Pilot: Legends of Tomorrow

|

Hirdetés

Vége a várakozásnak, a Legends of Tomorrow hivatalosan is elrajtolt, ezzel pedig újabb taggal bővült a CW és a DC közös sorozat univerzuma, így a heti Flash és Arrow adagunk mellett megkaptuk a mellőzött szuperhősök és gonoszok szupercsapatba verbuválódásának történetét. Talán nemcsak az előbb említett "szülő" szériák fanyalgói vetethették fel joggal a kérdést, hogy egyáltalán szükség van-e erre az újabb bőrlenyúzásra, és bár korai két rész után bármily messzemenő következtetést kijelenteni, egyelőre bizakodóak lehetünk.

legends-of-tomorrow_0
A Legends of Tomorrow kapcsán már a szakmai stáb láttán is elvárt volt, hogy ne csak a csapat létszámában, de minden másban is többet nyújtson az elődjeinél. Az eddig megismert hőseink és antihőseink - Atom (Brandon Routh), White Canary (Caity Lotz), Hawkgirl (Ciara Renée), Hawkman (Falk Hentschel), Firestorm (Victor Garber, illetve Franz Drameh), valamint Captain Cold (Wentworth Miller) és Heat Wave (Dominic Purcell) - a jövőből érkezett Rip Hunter (Arthur Darvill) noszogatására és hitegetésére összeállnak, hogy szembeszálljanak az örökéletű Vandal Savage-dzsel (Casper Crump), aki Rip Hunter jelenében már leigázta az egész bolygót. Ha már a jövőben nem lehet megállítani, akkor talán a múltban sikerülhet, véli Rip Hunter, így visszamennek együtt az 1970-es évekbe, hogy csírájában elfojtsák Savage mesterkedéseit.
legends-of-tomorrow-hawkman-and-hawkgirl
Ahogy azt már más szupercsapattal operáló mozgóképes alkotásból megismertük, itt sem megy könnyen a csapat összecsiszolódása, főleg, hogy akadnak magukat nyíltan bűnözőnek valló egyedek, akikben eleinte ádáz opponenst látnak hőseink, és nem barátot. De mégis, ez az egymás közti civakodás és egymásnak való betartás az, ami a Legends of Tomorrow sikerének gerincét alkothatja, és alkotta is az első két részben.Wentworth Miller és Dominic Purcell sziporkáznak a szerepeikben - szerencsére Heat Wave is előtérbe került, miután a Flashben méltatlanul hanyagolva lett. Mellettük még Rip Hunter kiemelendő, aki hitelesen adja elő a hite- és családjavesztett különös figurát, aki a valós ambícióit mindig túl későn osztja meg a barátaival. Erre azonban nyilván szükség van a sztori és a konfliktusok katalizátoraként. A többiek egyelőre szürke mezsgyén mozognak, mintha ők sem tudnák, hogy valóban szükség van-e rájuk és erre a sorozatra, vagy sem. Caity Lotz munkásságán látszik a leginkább a fásultság és nemtörődömség, amit nem magyaráz meg a karakter halálból való visszatérése.
vandal
Kérdés, hogy egy ilyen népes csapatot egyáltalán meddig lehet, illetve meddig ildomos egyben tartani a tévéképernyőn. A második rész végén bekövetkezett váratlan fordulattal sikerülhet elhitetni a nézőkkel, hogy itt bizony akármi megtörténhet hőseinkkel, és eme bizonytalanság fenntartására szükség lesz, hogy érzékeltesse a sorozat az egész küldetés súlyát. A helyzet ugyanis az, hogy egyelőre Vandal Savage nem hozza azt a karizmatikus, erőt sugárzó főgonoszt, akit megismerhettünk a képregények hasábjain vagy a képregényes rajzfilmekben, rajzfilmsorozatokban. Sem megjelenésében, sem tetteiben nem tudott még olyat mutatni, ami indokolná a címszereplők összeverbuválását. Tekintve, hogy Savage szolgálna az első évad, meg úgy igazából az egész sorozat elsőszámú főellenségeként, ezen gyorsan változtatni kellene. Szerencsére erre minden esély adott, hiszen van bőven potenciál a karakterekben és a történetben, amit a 70-es évek légköre csak még hangulatosabbá tesz. Gyerekcipőben jár még a Legends of Tomorrow, de aki eddig is szerette és nyomon követte Barry Allen és Oliver Queen kalandjait, az ebben sem fog csalódni. A poénok ugyanúgy megvannak, és CW-s léte ellenére még a látványvilágra sem lehet panaszunk - a hősök zúzásánál tényleg anyait-apait beleadtak a készítők, nem lóg ki a lóláb. https://www.youtube.com/watch?v=_rgzmQ_vpSo Hogy lesz-e olyan klasszikus szuperhősös sorozat, mint a Flash vagy az Arrow, azt csak az idő mondja majd meg, mindenesetre egy jó alapanyag adott hozzá. Innentől már szó szerint hőseinken és gonoszainkon múlik minden, hogy képesek-e maradandót alkotni, és ha nem is a holnap legendáivá, de szuperhősös sorozattörténeti klasszikusokká válniuk.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.