Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Cillian Murphyről

|

A komplex negatív karakterek koronázatlan királya.

Hirdetés

Ma ünnepli 45. születésnapját sokunk kedvenc ír származású színésze, Cillian Murphy, aki nem csak Christopher Nolan kabalaszínészeként, megtört matrózként, vagy a Peaky Blinders félelmetes bandavezéreként képes hatalmas meglepetéseket okozni az érte rajongó tömegeknek. Születésnapja alkalmából lássuk hát azt a tíz érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál a negatív szereplők koronázatlan királyáról.

1. Eredetileg nem Madárijesztő szerepét szerette volna megcsípni a Batman: Kezdődikben

Cillian Murphy Dr. Jonathan Crane-je Christopher Nolan sötét lovag trilógiájának megkerülhetetlen figurája, azonban a színész a casting során eredetileg nem az őrült pszichiáter, hanem a köpenyes igazságosztó szerepére pályázott. Murphy habár végül nem kapta meg az általa kiszemelt karaktert, ám tesztfelvételei olyannyira meggyőzték Nolant, hogy a direktor maga kardoskodott a stúdió fejeseinél arról, hogy neki igenis szüksége van Murphy-re a filmjében, csak éppenséggel nem a jófiúk oldalán. 

2. Fiatalabb korában egy rockbandában zenélt

Hollywood tele van olyan művészekkel, akik a színészi teljesítményük mellett a zeneiparban is bőven megállnák a helyüket, ez alól pedig Murphy sem kivétel. Fiatalabb korában ugyanis gitárosként lehetősége nyílt testvérével karöltve a Mr. Green Genes névre hallgató rockbanda tagjaként belekóstolnia a zenei karrierben rejlő lehetőségekbe. A szüleik viszont úgy gondolták, talán nem a legjobb ötlet, ha mindkét gyermekük épp ugyanabban az iparban szeretné kiteljesíteni önmagát.

3. Rendkívül titokzatos, ha a magánéletéről van szó

A siker, az ismertség és a csillogás ellenére Murphy nem kifejezetten rajong az ezekkel járó celebstátuszért. Amennyire csak lehet, igyekszik elkerülni a felesleges reflektorfényt, interjúi során pedig kiemelten ügyel arra, hogy még véletlenül se fecsegjen ki semmit a magánéletével kapcsolatban. Hétköznapi felfogását és szerénységét ékesen bizonyítja, hogy általában biztonsági emberek nélkül utazik, ugyanis ki nem állhatja, ha túl nagy felhajtást kerítenek a puszta jelenlétének.

4. Távol tartja magát a közösségi médiától

A titokzatoskodás egyik mellékes hozadéka, hogy Murphy egyik közösségi média felületen sincs jelen, így a rajongói kénytelenek beérni azokkal a hivatalos posztokkal, melyek valamilyen módon kapcsolódnak a színész éppen aktuális sorozat- vagy filmszerepéhez.

5. Tom Shelby valóban az élete részét képezi

Sok más method actingot használó kollégájához hasonlóan Cillian Murphy is rendkívül komolyan veszi a karaktereibe fektetett megannyi munkaórát, aminek hatására néha egészen nehéz külön választani Murphy-t és a Peaky Blinders-ben általa alakított Tommy Shelby-t. Tommy karaktere szinte állandó készenlétben van a rá háruló felelősségek miatt, emiatt pedig rendszerint sosem alszik, ennek a közel sem veszélytelen életmódnak pedig olykor van némi kihatása Murphy magánéletére is. Elmondása szerint előfordult, hogy több napnyi Tommy bőrében töltött forgatás után hazavitte a munkát, vagyis a kelleténél kicsit gorombább volt a feleségével, hiszen nem könnyű egyik pillanatról a másikra csak úgy szögre akasztani egy ennyire komplex karakter köpenyét.  

6. A gyermekei egyelőre még nem láthatták az apjukat munka közben

Két kisfiú büszke édesapjaként és egy szerető feleséggel az oldalán Murphynek a szakmai sikerek mellett a magánéletére sem lehet túl sok panasza. A két ifjú trónörökös azonban korukból adódóan, bár tisztában vannak édesapjuk foglalkozásával, élesben egy jó darabig még biztosan nem vehetik szemügyre annak alakításait, elvégre Murphy legtöbb alakítása nem feltétlen lenne jó hatással a fiatalok lelki világára.

7. Imádja a civil életben felmerülő hétköznapi teendőket

Murphy egy korábban adott interjújában úgy fogalmazott, számára a házimunka sokakkal ellentétben egyáltalán nem a stressz egyik forrása, sőt kifejezetten élvezi, ha ilyen mindennapos teendőkkel van lehetősége elütni az idejét. Ennek következtében Murphy egyetlen személyi asszisztenst vagy menedzsert sem alkalmaz maga körül.

8. Belekóstolt a jogászi karrierbe, amely végül igen hamar véget ért

Mielőtt belevágott volna a zenei, illetve későbbi színészi karrierjébe Murphy eltökélte, hogy neki márpedig a jog kacifántos világában van a helye. Jogászi tanulmányait viszont egészen hamar maga mögött hagyta, mikor felismerte, hogy ő egyáltalán nem érdeklődik a száraz jogszabályok és hideg tárgyaló termekben lezajló valódi drámák iránt.

9. Hatalmas odaadást tanúsít a minőségi zenehallgatás iránt

A zene iránti elkötelezett rajongását mi sem bizonyíthatná jobban, minthogy emberi ésszel már-már felfoghatatlan mennyiségű pénzt ölt bele a lehető legtökéletesebb zenei hangzás elérésének kulcsát jelentő különböző hangrendszerekbe. Szavai szerint bár sosem bánta meg, hogy maga mögött hagyta a rockbandát, azonban tisztában volt vele, hogy a színészkarrierje miatt sosem lett igazán a csapat teljes értékű tagja.

10. A Peaky Blinderses szerepe kedvéért hagyott fel vegán életmódjával

Talán kevéssé ismert tény, de Murphy közel 15 éven keresztül vegán életmódot folytatott, vagyis az étrendjéből teljesen száműzte a hús fogyasztást és a további állati eredetű élelmiszereket. A Tom Shelby szerepére való felkészülés miatt azonban kénytelen volt felhagyni korábbi étkezési szokásaival, elvégre az ehhez szükséges erőnléti edzés megkövetelte, hogy ismételten beillessze a különböző húsokat a számára előírt diétájába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.