Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Eva Greenről

|

40. születésnapja alkalmából összeszedtünk tíz érdekességet minden idők 4. legjobb Bond-lányáról (az Entertainment Weekly szerint).

Hirdetés

A színházban való szereplés legalább annyira közel áll hozzá, mint a stúdióban való forgatás. Legújabb filmje, az Ígérem, hogy visszatérek (Proxima) című űrutazós sci-fi kedvező kritikákat és elég magas pontszámokat kapott. Itthon remélhetőleg szeptember 10-től láthatjuk, addig is itt van tíz érdekesség a sokoldalú színésznőről, aki ma töltötte be a 40-et. Isten éltesse sokáig!

Hirdetés

Minden kezdet nehéz?

2002-ben debütált, amikor Bernardo Bertolucci felkérte Isabelle szerepére az Álmodozókban, amiben rögtön teljesen meztelenül kellett játszania, és szexjelenetet is kapott. Green a The Guardiannek elmondta, hogy a szülei és az ügynöke könyörögtek, ne vállalja el a szerepet, mert féltek, ő is Maria Schneider sorsára fog jutni. (Schneidert Bertolucci az Utolsó tangó Párizsban forgatásán megalázó, kiszolgáltatott helyzetbe hozta, mivel a durva, szexuális jelenetek improvizatívak voltak, és a színésznő akkora traumaként élte meg a forgatást, hogy sokak szerint a kétségbeesett mozdulatai és könnyei valódiak voltak. Ez után a film után Schneidert beskatulyázták a rossz, zűrös nő szerepébe, és mindenki azt várta tőle, hogy vetkőzzön, a vásznon és a magánéletében is.)

Később Green arról nyilatkozott, Bertolucci mellett abszolút komfortosan érezte magát a meztelen jelenetek alatt is, de azért zavarba hozta, hogy a családja látta a filmet.

Van egy jelenet a filmben, amikor Green haja lángra lobban. Ez eredetileg nem volt a forgatókönyveben, de mikor megtörtént a baleset, a színésznő olyan természetesen reagált, hogy végül nem vágták ki.

Már pályája elején kitűnt

Az Álmodozókban nyújtott teljesítménye miatt válogatták be Ridley Scott filmjébe, a Mennyei királyságba. Hatszor volt meghallgatáson, és csupán pár héttel a forgatás kezdete előtt választották ki, de végül a jeruzsálemi királynő, Sybilla szerepét kapta.

Kihagyott ziccer

Kezdetben őt szerették volna az Antikrisztus főszerepére is. Lars von Trier szerint Green szívesen részt vett volna a filmben, de az ügynökei megtiltották neki. Két hónapon keresztül próbálták megtalálni helyette a megfelelő színésznőt, míg az angol-francia színésznő, Charlotte Gainsbourg rábólintott.

Sztereotípiák

Mikor megkérdezték tőle, mit tartanak az emberek a legmeglepőbbnek vele kapcsolatban, azt mondta:

"Szerintem azt, hogy nem hinnék rólam, de otthonülő típus vagyok. Nem szeretek klubokba járni vagy vad bulikba. Egy forgatási nap után inkább szeretek hazamenni és relaxálni a tűz mellett egy pohár borral és egy jó könyvvel. Tudom, unalmas.

Szokatlan hobbi

Kedveli az etimológiát, határozott érdeklődést mutat a taxidermia, a preparáció iránt, és koponyákat és rovarokat gyűjt. Oda van a művészetekért, sokat jár múzeumba, de tehetséges zenész is - fuvolára és zongorára is szerzett már zenét.

Nem vagyunk egyedül

A Londoni rémtörténetek című sorozatban való szereplése kapcsán 2014-ben a spirituális oldaláról mesélt, és hogy hisz a természetfelettiben:

"Vannak erők, igen. Nem vagyok vallásos, de hiszem, hogy van valami más."

Harcos amazon

Sokat készült a 300: A birodalom hajnala című filmben Artemisia szerepére. Három hónapon keresztül napi négy órán át edzett, főként Los Angeles-i kaszkadőrökkel. Megtanult lőni és karddal harcolni, míg a többiek forgattak.

Nem járhat mindenben az élen

2008-ban felkerült a hírhedt és félt Mr. Blackwell listájára, ahol a Legrosszabbul öltözött nők kategóriájában a hatodik helyet érdemelte ki. (Richard Blackwell újságíró, kritikus és divattervező volt, aki nem átallta kigúnyolni a legnagyobb sztárokat sem. 1960 óta minden évben elkészítette a listáját, ahol összegyűjtötte az aktuális év legrosszabbul öltözött hírességeit.)

Photoshop

A Sin City 2 karakterplakátjai közül Eva Greenét utólag cenzúrázni kellett. A retusálásra azért volt szükség, mert a lenge öltözete láttatni hagyta a mellbimbóit.

Fő a határozottság

Eredetileg szőke a haja, de tinédzser kora óta festi, szerinte jobban áll neki a vásznon. Valóban karakteresebb a sötét színnel az arca, látszik, hogy határozott elképzelése van a megjelenéséről és a vállalt szerepeiről is. Nem kedveli a szimplán "szép nő" funkcióját, ha ilyen ajánlatot kap, visszautasítja, vagy a rendezővel közösen átformálják a karaktert. Elmondta, egyszer szívesen bújna egy sorozatgyilkos bőrébe egy szerep erejéig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.