Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Kate Winsletről

|

A gyönyörű színésznő világszerte legalább 300 magazin címlapján szerepelt már.

Hirdetés

Szülei és testvére szintén színészek, Kate Winslet pedig 33 évesen már a hatodik Oscar-jelölését gyűjtötte be, pedig a Mennyei teremtmények után volt olyan kritikus, aki úgy vélte, soha nem lesz híres filmcsillag. Róla gyűjtöttünk most össze érdekességeket 45. születésnapja alkalmából.

Hirdetés

Diadalmaskodott

Az akkor még kevésbé ismert Winsletnek olyanokkal kellett megküzdenie Rose DeWitt Bukater szerepéért a Titanicban, mint Gwenyth Paltrow, Nicole Kidman, Madonna és Cameron Diaz. A rendező, James Cameron őszintén hitt a kezdő színésznőben, amiért Winslet annyira hálás volt, hogy miután megkapta a szerepet, küldött Cameronnak egy rózsákból készült csokrot megbecsülése jeléül.

Nem kell a Photoshop

Miután 2003-ban a British GQ nagymértékben megváltoztatta Winslet képeit, a színésznő keményen bírálta azt a gyakorlatot, hogy a médiában egészségtelen testképet reklámoznak. Elmondta, hogy valójában ő nem szeretne úgy kinézni, mint amilyennek a magazin beállította, és hogy az egyetlen dolog, amiért csodásan néz ki a publikum előtt, hogy két órán keresztül ült a sminkesnél és a fodrásznál.

Szinte családtag

Míg a világ egy jelentős hányada szerelmes Leonardo DiCaprióba, addig Winslet meglehetősen furán élte meg, mikor közel kerültek egymáshoz a Titanic forgatásának kedvéért. Úgy érezte magát, mintha a saját testvérével kellene csókolóznia.

Kate, az asszisztens

A 2005-ös A ruhakészítő című film forgatásakor Winslet szinte a jelmeztervező, Margot Wilson árnyékává vált. Wilsont kérték meg, hogy készítse el Winslet karakterének ruhatárát, de a színésznő annyira elkötelezett volt, hogy maga is megtanult varrni, és gyakorlatilag Wilson asszisztense volt az egész gyártási procedúra alatt.

Csizmára fel!

Meglehetősen nagy lábon él: a színésznő körülbelül 170 cm magas, ehhez képest 43-as a cipőmérete. Nem szívesen hord magassarkút, állítása szerint sokkal magabiztosabbnak érzi magát csizmában, ami a kedvenc viselete.

Nehéz zavarba hozni

Winslet mintegy 15 filmben vetkőzött meztelenre. Nagyon magabiztosnak érzi magát a bőrében, és ha a karakter megköveteli, szívesen megszabadul a ruháitól, a lényeg, hogy játéka és a figura autentikus legyen. Szerinte fontos, hogy az ember kívül helyezze magát a szerepéből, hogy elkülönítse a testét és magát a karaktertől, ezért nehéz zavarba hozni.

Több mint 20 éve

Ettől függetlenül zavarja, hogy továbbra is a Titanicban látott meztelen jelenetével "üldözik", és a rajongók még mindig a Jack Dawson által készített rajz másolatára kérnek autogramot. Soha nem hajlandó aláírni.

Nem kér Amerikából

Winslet szerint nincs az a pénz, amiért elköltözne Angliából, nem akar Los Angelesben élni. Sikerétől függetlenül még mindig a londoni tömegközlekedést használja.

Clementine

Minden filmjét összevetve a nagyköltségvetésű produkcióktól kezdve a független filmeken át a kevésbé ismert darabjaiig azt gondolja, legjobb játékát az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben hozta. Clementine Kruczynski megformálásáért felkerült a Premiere magazin minden idők 100 legjobb alakítását rangsoroló listájára.

Senki ne unatkozzon

A fürdőszobában tartja az Oscar-díját - amit A felolvasóért kapott 2009-ben -, hogy az emberek köszönőbeszédeket fogalmazhassanak meg, míg a dolgukat végzik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.