Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Nikolaj Coster-Waldauról

|

Hogyan vett részt a saját filmje premierjén, ha nem bírja a horrort?

Hirdetés

A dán színészt legtöbben Jaime Lannisterként ismerik, pedig vígjátékon keresztül a horrorig sok mindenben megfordult már. Fontos számára, hogy társadalmi-szociális kérdésekben állást foglaljon, és nem leplezi el az érzéseit. 50. születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk róla tíz érdekességet.

Hirdetés

Fontos a környezetvédelem

Társult a Google-lel 2017-ben, hogy a Street View segítségével dokumentálják a globális felmelegedés hatását Grönlandon, és felhívják az emberek figyelmét a klímaváltozásra, és növeljék bennük a tudatosságot.

Felszólal másokért

Számos dán művész társaságában ő is aláírta azt a kiáltványt 2018-ban, ami zéró toleranciát hirdetett a szexizmus, a szexuális zaklatás és bántalmazás ellen a dán film- és színháziparban. Egy évvel korábban Kenyába látogatott, ahol kiemelte, nagyon fontos támogatni a nemek közötti egyenlőséget és felszámolni a szegénységet, hogy a nőknek és a gyerekeknek egy szebb jövőt biztosíthassunk.

A narrátor

A GivingTales egy gyerekek számára kifejlesztett applikáció, amire híres emberek mondanak fel meséket. Waldau előadásában A rendíthetetlen ólomkatonát hallgathatjuk meg.

Három nyelven beszél

Az anyanyelve dán, mégis tökéletesen sikerült elsajátítania a Trónok Harcában játszott karaktere, Jaime Lannister kedvéért a brit akcentust. Dániában született, viszont már hosszú ideje Londonban él, ez is segített neki a felkészülésben, de mellette intenzív színházi tréningen is részt vett. Beszél továbbá németül, de nem érzi magát magabiztosan, ha ezen a nyelven kell megszólalnia, ezért leginkább angolul ad interjút.

A keményfiú

Annak ellenére, hogy játszott a 2013-as Mama című horrorban Jessica Chastain oldalán, nem bírja a rettegést. Elmondása szerint túlságosan félős, hogy végignézzen egy ijesztő filmet.

Veszélyes szakma

A Trónok Harca egyik jelenetében Noah Taylorral kellett harcolni, aki Locke karakterét alakítja a sorozatban. Egy ponton Taylornak mellkason kellett rúgnia Waldau-t, aki hiába viselt védőfelszerelést, durván megsérült. Taylor elvétette a rúgást, és Waldau bordáját találta el, ami szerencsére nem tört el, de hosszú ideig nagy fájdalmakat okozott a színésznek.

"Egyszerűen csak mellément. Le merem fogadni, hogy végül ezt a felvételt használták, mert azt az őszinte reakciót, amit a felvételen látni, nem lehet megjátszani"

- mesélte Waldau.

Egy kis affér

A csajok bosszúja című vígjáték forgatása alatt Waldau és színészpartnere, Cameron Diaz elég sok közös fotót tett közzé az Instagramon. A filmben egy párt alakítanak - egy ideig -, és az egyik jelenetben egy padon ülve szelfiznek és csókolóznak. A rajongók egyből elkezdtek kombinálni, és felröppent a hír, hogy a két színész forgatáson kívül is találkozgat. Egy elvakult fan viszont nem tudta, hogy a készülő filmjükhöz kapcsolódnak a képek, ezért papírt ragadott, és megírta levélben Waldau feleségének, hogy megcsalja őt. A levél így szólt:

"Tudnod kell, hogy a férjed megcsal Cameron Diazzal. Nem szabad megbíznod abban a nőben!"

Szerencsére Waldau neje tudta, hogy miről van szó, és jót nevetett az üzeneten.

Shoppingolás bánat ellen

Egy rettenetesen sikerült meghallgatás után Waldau-nak kellett valami, amivel vigasztalódhat. Nagyon elcsüggedt, ezért terápiás vásárlásra indult a Lisa Kline nevű boltba.

"Hogy jobb kedvem legyen, elmentem vásárolni Los Angelesben, és 1500 dollárt költöttem ruhákra. Utána még rosszabbul éreztem magam. Abban a pillanatban, ahogy másnap kinyitott az üzlet, visszavittem mindent."

Az eladó nem igazán örült a dolognak, de szerencsére minden pénzét visszakapta.

Könnyek

Nemcsak félős, de igazán érzelmes is. Könnyen elsírja magát, de nem hiszi, hogy ez gond lenne.

"Rendszeresen sírok, általában a gyerekeimmel kapcsolatban vagyok érzelgős, de sokszor előfordul akkor is, ha valami megható műsort nézek, például A nagy házalakítást."

Irány a szabadba!

Imád terepkerékpározni. Nem bánja, ha hajnalban kell kelnie vagy szélsőséges időjárási viszonyok mellett kell tekernie.

"Otthon nőkkel vagyok körülvéve, és fontos számomra, hogy a férfi barátaimmal is ki tudjak kapcsolódni. Szükségem van a koszra, a hidegre, a sárra, a piszokra."

Sportos embernek tartja magát, szeret a szabad ég alatt lenni, és mindent élvez a horgászástól a lovaglásig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.