Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Rebecca Fergusonról

|

A Dűne és a Mission: Impossible sztárja kalandos úton jutott el a hollywoodi szuperprodukciókig.

Hirdetés

Rebecca Ferguson a szemünk előtt vált érett, remek színésznővé. Míg a 2010-es évek elején főleg tévéfilmekben, kisebb költségvetésű produkciókban tűnt fel, manapság már a legnagyobb rendezőkkel, a legfontosabb projekteken dolgozhat. 

Tom Cruise mellett sem vallott szégyent Ilsa Faustként, Paula Hawkins A lány a vonaton című bestsellerének adaptációjában Emily Blunt oldalán szerepelt, visszatért svéd gyökereihez a Hóemberrel, de a legemlékezetesebb alakítása minden bizonnyal a Dűnében volt. Aki olvasta Frank Herbert művét, tudja, hogy Lady Jessica az egész történet legösszetettebb karaktere, Ferguson pedig remekül oldotta meg a feladatot. 

Hirdetés

Jöjjön most tíz olyan érdekesség a ma 40 éves színésznőről, amelyek eddig talán elkerülték a figyelmedet!

Svédországban született

Egy rövid megjegyzéssel már tettünk említést a svéd gyökerekfől, ám ezt fontos újra kihangsúlyozni. A színésznő Stockholm híres városrészében, a Vassatan negyedben látta meg a napvilágot, édesapja svéd, édesanyja pedig angol volt (aki a városi legenda szerint még az ABBA-nak is segített a Waterloo lefordításában). Ferguson szülei a kezdetektől komolyan vették a kétnyelvű nevelést, kislányukat angol nyelvű iskolába járatták, így a kis Rebecca nagyon hamar készségszinten beszélte mindkét nyelvet. 

Kedvelte a kosztümös drámákat

A kettős identitás nemcsak nyelvileg, hanem kulturálisan is fontos volt a családnak, épp ezért Ferguson hamar megismerkedett a BBC kosztümös sorozataival. Ezeket a produkciókat mind ismerjük: nagyon szép emberek beszélgetnek bennük előkelő brit akcentussal, ódon helyszíneken. A színésznőt gyerekként lenyűgözte ez a világ, olyannyira, hogy eldöntötte, ő is részt akar venni egy ilyenben. Ez pedig össze is jött neki, hiszen szerepet kapott A fehér királyné című sorozatban. 

Gyerekként sok mindent kipróbált

Ahogy a legtöbb művészeti érdeklődésű gyerek, úgy Rebecca Ferguson is sok területen próbálta ki magát. Táncolt és modelkedett is, utóbbiban ráadásul kifejezetten sikeres (reklámokban és magazinokban szerepelt) volt, annak ellenére, hogy elmondása szerint sosem szerette igazán. Végül azonban a fáradozásait siker koronázta, hiszen egy modellcastingon figyeltek fel rá első televíziós szerepe kapcsán. 

Civil munkát is végzett

Bár az akkor még csak 16 éves színésznő megkapta Anna Gripenheim szerepét a hét évig futó svéd szériában, a Nya tiderben, ez még közel sem biztosított számára anyagi biztonságot. Bár később több másik televíziós projektbe, vizsgafilmbe is bekerült, ezek nem voltak nagy haszonnal kecsegtető állások, így Rebecca Ferguson a 2000-es évek elején olyan munkát végzett, mint bármelyik pályakezdő: éttermekben, hotelekben dolgozott. 

Tom Cruise maga választotta ki Ilsa szerepére

Említettük már A fehér királyné című sorozatot, ami nagyon fontos volt a svéd színésznő amerikai karrierje szempontjából. Fergusont Golden Globe-ra jelölték miatta, az Elle magazin egy újonnan feltűnő sztárrol cikkezett, de ennél is fontosabb, hogy Tom Cruise is látta a szériát, és lenyűgözte kollégája játéka, épp ezért választotta őt partneréül. A 40 éves sztár saját bevallása szerint is nagyon izgult a Cruise-zal való találkozás előtt, de végül annyira spontán volt az első megbeszélés, hogy minden gátlását le tudta vetkőzni. 

Maga végezte a kaszkadőrmutatványait

Nem csak Tom Cruise játszott a biztonságával a Mission: Impossible-filmekben. Rebecca Ferguson saját elmondása szerint figyelte, ahogy partnere felkészül a jelenetekre, kielemez minden részletet, és eldöntötte, hogy ő sem fogja kímélni magát: "meg akartam nézni, hogy meddig tudom kitolni a határaimat. "

Egyszer segített egy utastársán

Ez a kockázatvállalás egy alkalommal a civil életében is segítette a színésznőt. Egy repülőúton az egyik utastársa rosszul lett, Ferguson pedig nem késlekedett: "A nőnek valamilyen rohama volt, én pedig mondtam neki, hogy feküdjön le és tartsa fel a lábait, illetve, hogy víz helyett igyon narancslevet, mert ilyenkor a C-vitamin sokat számít. Sok Vészhelyzetet néztem, ez is segíthetett!"

Nem bánja, ha felismerik az utcán 

Sok olyan sztárt ismerünk, aki annak ellenére, hogy milliók nézik a filmjeit, privátban nagyon nehezen viseli, ha felismerik. Mai cikkünk alanya azonban nem ilyen: elmondása szerint semmi problémája azzal, ha a rajongók odamennek hozzá az utcán, sőt élvezi is ezeket a szituációkat. 

Szeret fotózni 

A svéd művész a színészet mellett is szereti kiélni kreatív energiáit. Imád fotózni, látványos képein pedig rendre megörökíteni a mindennapjait, a munkáit vagy a városokat, ahol járt. A Dűne forgatása idején Budapestről is posztolt. 

Nem szereti a mobilját

Természetesen a filmgyártás egyik új sztárja használja a modern technika vívmányait, ugyanakkor szkeptikus is velük szemben. "Túl egyszerű így, minden egy karnyújtásnyira van tőlünk. Nagyon könnyen aprózódik a figyelmünk, én pedig nem szeretem, ha egyszerre ezer dolog jár a fejemben."

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.