Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Richard Maddenről

|

Észak ifjú királya.

Hirdetés

Az emberek többsége bár a mai napig a Trónok harcában látható szerepével köti őt össze, a skót származású Richard Madden azóta volt már a szerelmet kereső herceg, rettenthetetlen katona az első világháborúban, a profitot a szerelem elé helyező kegyetlen menedzser, és hamarosan szuperhősként is megmutatja, hogy milyen fából is faragták valójában. Így hát 35. születésnapja alkalmából lássuk azt a tíz érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál róla.

Hirdetés

1. Egy esetet leszámítva hétköznapi gyermekkora volt

1986. Június 19-én született a Skóciai Glasgow-ban található Elderslie nevű faluban, ahol mondhatjuk úgy, hogy gyerekként bőven rászolgált a bajkeverő jelzőre, mikor egyszer elcsente az apja légpisztolyát, mellyel sikeresen le is szakította az ujja egy kisebb részét.

2. Meglepő okból lépett végül a színészi pályára

Richard Maddenről ma már nehezen hiszi el az ember, hogy gyerekkorában mennyire félős és visszahúzódó egyéniség volt. Márpedig a Skóciából származó, akkoriban túlsúllyal, valamint szocializálódási problémákkal küzdő ifjú Maddennek azonban támadt egy remek ötlete, hogyan tudna túllépni eme gyengeségein.

"Az egyik gyerekkori barátom a Paisley-ben található ifjúsági színházban játszott, így hát felmerült bennem a gondolat, hogy lehet ez a megoldás a problémáimra. Miután én is elkezdtem oda járni, szinte rögtön felismertem, miképp végre találtam valamit, amit rendkívül szeretek és szenvedélyesen tudok űzni."

Az ekkor mindössze 11 éves Richardnak ezután nem is kellett sokat várnia arra, hogy felfigyeljenek rá, mivel még abban az évben megkapta legelső filmszerepét, a 2000-ben mozikba került Bűnrészességben.

3. Nem szereti, ha az emberek szexszimbólumként tekintenek rá

A csillogással és a hírnévvel bizony együtt jár, hogy a tömegek olykor akaratukon kívül elkezdik tárgyiasítani az adott színészt, azonban Madden számára nagyon kellemetlen.  

"Néha aggódok amiatt, hogy ez tényleg kihatással lesz a munkámra. Ha az emberek úgy kezdenek el gondolkodni rólam, hogy "Nézd, ott van az a jóképű srác", az tényleg aláaknázza a tényt, miszerint én egy színész vagyok, és tényleg mindet elkövetek annak érdekében, hogy jó is legyek ebben a szakmában."

4. Nem ütötte meg a főnyereményt a Trónok harcás szerepével

Madden számára a Trónok harcában játszani a világszintű ismertségen kívül közel sem járt akkora anyagi előnyökkel, mint azt elsőre hihetnénk. Ugyanis mikor aláírt Robb Stark szerepére, a színész mindössze 22 éves volt, így a producerek már csak a korából adódóan sem voltak rákényszerítve arra, hogy egy vaskosabb összeggel kecsegtető csekket ajánljanak fel neki.

5. A Google-ből tudta meg, milyen sors vár sorozatbeli karakterére

A Trónok harca forgatása közben Richard eldöntötte, hogy ha törik, ha szakad, de végigrágja magát az alapanyagul szolgáló regényeken, azzal a kitétellel, miszerint mindig csak az adott évadot feldolgozó kötetet veszi kezébe, nehogy idő előtt elspoilerezze magának Robb Stark sorsát. Mielőtt azonban lehetősége lett volna belekezdeni a harmadik könyvbe, rengeteg ember, még ha burkoltan is, de elkezdett célozgatni Maddennek arra, hogy Robb számára talán nem adatik majd meg a boldogan, amíg meg nem. Elmondása szerint, ennek köszönhetően követte el azt a végzetes hibát, hogy végül rákeresett a dologra a Google-ben.

6. A rajongókhoz hasonlóan ő sem viselte túl jól Robb Stark halálát

Az utolsó forgatási napok olyannyira megviselték a közel öt évig a sorozaton dolgozó Maddent, hogy a színész egyszerűen képtelen volt visszatartani a sírást a hazafelé tartó repülőútja során. A repülőn vele együtt utazó utasok viszont az együttérzés helyett, komolyan megrémültek a művérrel borított Madden látványától.

"Zokogtam, miközben mindenemet vér borította. Úgy néztem ki, mint aki éppen meggyilkolt valakit, pedig az igazság az volt, hogy engem gyilkoltak meg."

- fogalmazott a GQ magazinnak 2018-ban adott interjújában.

7. Örült neki, hogy viszonylag sokáig húzta a Trónok harcában

"Nehéz volt letenni a lantot, mivel a soha adásba nem került legelső pilot epizódtól számítva a halálomig bezárólag öt esztendő telt el. De öt évig szerepelni bármilyen sorozatban már önmagában nagyszerű lehetőség, hiszen rengeteget segített nekem a karrierem előrelendítésében és tapasztalatszerzésnek sem volt utolsó."

8. Tiszteletbeli doktorrá avatták

2019. július 4-én a skót királyi konzervatórium, ahol korábban a színészi tanulmányait folytatta, tiszteletbeli doktorrá avatta Richard Maddent, aki ettől a naptól fogva hivatalosan a dráma doktora.

9. Taron Egertonhoz hasonlatosan ő is közeli barátságot ápol Elton Johnnal

A 2019-es Rocketmanben Madden Elton John egykori menedzserét és legelső szerelmét alakította. Egy Jimmy Fallonnek adott interjújában elárulta, hogy a forgatás alatt neki is lehetősége nyílt jobban megismerni és egy nagyszerű barátságot kialakítani a zenésszel, akit rendkívül kedvesnek és egészen szégyenlős embernek írt le.

10. Színésztársa is szerepet játszott abban, hogy szerepelni akarjon a Rocketmanben

Már a szkript elolvasása után biztos volt benne, miszerint benne akar lenni a filmben, azonban a végső lökést színészkollégájának, Taron Egertonnak és az ő énektudásának köszönheti. Ez győzte meg ugyanis arról, miszerint ezt a szerepet bizony semmiképp nem passzolhatja el. A rendező Dexter Flecherrel való egyik találkozás során Madden Flechernek szegezte a kérdést, hogy Egerton tud-e énekelni, mire a rendező megengedte neki, hogy meghallgassa, amint Egerton előadja a "Rocket Man" című számot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.