Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Jennifer Lawrence-ről

|

Hamarosan hozzánk is eljut a kritikusokat és nézőket is megosztó anyám! és ennek okán szeretnénk közelebbről is megismertetni veletek Jennifer Lawrence-t.

Hirdetés

Jennifer Lawrence-t senkinek nem kell bemutatni, hisz napjaink egyik legkeresettebb és legjobban fizetett színésznője, akit az Éhezők viadala óta rengeteget filmben láthattunk már, köztük olyan nagy sikerű szériákban is, mint az új X-Men trilógia. Mindemellett már jó régóta épül a "szomszéd lány" imidzse, kíméletlenül kimondja a véleményét és mindent, ami a szívét nyomja, ráadásul remek humorral rendelkezik és sok tabu témát elővesz, hisz szereti hangoztatni, hogy ő sem tökéletes. Rendíthetetlenül küzd a női egyenjogúságért, ráadásul lehengerlő, sajátos stílusa is sokat segített abban, hogy mindenki ismeri a nevét.

Hirdetés

Nézzük, hogy napjaink egyik legtehetségesebb színésznőjéről mit érdemes még tudni a fent említetteken kívül.

Család, család, család...

Lawrence a Kentucky államban található Luisville-ből származik, ahol családjának van egy lovasfarmja és itt szerette meg első póniját. Minden nyáron ápolónő volt a gyerektáborokban, amit anyja szervezett, ezért is sokáig gondolkozott, hogy az orvosi hivatást válassza magának. Két bátyja van, Ben és Blaine, akik megkeményítették a kicsi Jent. Blaine 19 éves volt, JLaw pedig csak tinédzser, amikor közösen New Yorkba költöztek, hogy mindketten könnyebben boldoguljanak és Jen nekikezdhessen építgetni a színészi karrierjét.

Little Sweet Jennifer 

JLaw soha nem volt a kis aranyos szőke hajú lány, már az oviban felhívták az óvónők a szülők figyelmét, hogy a gyerek túl durván játszik a többiekkel és a már akkor is kiütköző lázadó természete nehezen kezelhető volt. Felesleges energiáit később rengeteg sporttal kötötte le, volt ő pompomlány, softballozott, illetve a gyeplabda pályán sem volt elveszett. Azért így is sikerült gimiben megszereznie a "A legtöbbet beszélő" titulust.

Zseninek lenni jó dolog 

JLaw kifejezetten jó tanuló volt, túl sokat soha nem kellett a jegyei miatt aggódnia, viszont már ekkor nagyra törő tervei voltak. Szülei azonban nem engedték, hogy kövesse álmait és ideje korán színész legyen, ezért ragaszkodtak hozzá, hogy mindenképp fejezze be az iskolát. Ő ezt meg is tette két évvel korábban kifejezetten jó eredménnyel, ami sok egyetemre bejuttatta volna.

Nehéz kezdet 

Ennyi sikeres film után talán meglepő lehet, hogy a karrierje elég nehezen indult be, sőt, egy kevésbé kitartó ember talán fel is adta volna. Rögtön első komolyabb filmjét végül nem küldték moziba (Ház az utca végén), pedig a premiert is kitűzték, végül jókora csúszással jelent csak meg DVD-n. Korábban ő is jelentkezett Bella Swan szerepére az Alkonyatba és mindenki szerencséjére nem őt választották ki. Ugyanígy lecsúszott a Superbadről is, Emma Stone került be Seth Rogen mellé, illetve a Tetovált lány főszerepére sem őt tartották a megfelelő választásnak. Mindemellett még láthattuk az igen megosztó Mel Gibsonos Beaverben is, ami szintén nem volt a legjobb ajánlólevél.

Az áttörés

Ez a balszerencsés sorozat azonban elég hamar véget ért, hisz ironikus módon pont az Alkonyatnak köszönhetően elindult a YA könyvek adaptálásának trendje és végül ő lett Katniss Everdeen. Ez sem volt ám olyan könnyű döntés, mint azt sokan hinnék. A magabiztossága ingatagon lábakon állt a sorozatos kudarcok miatt, végül három napos őrlődés után édesanyja vette rá, hogy vágjon bele, amit meg is tett és egy világ ismerte meg a nevét. A forgatás sem ment zökkenőmentesen ugyanis egyszer véletlenül nekirohant egy falnak, ami után egy hétig nem hallott a fél fülére. A munkálatok ideje alatt mindenki jól érezte magát és sokat viccelődtek azon a készítők, hogy a fél filmet JLaw fizette, mert a forgatás során volt egy "káromkodó perselyük", amibe dobni kellett pénzt, ha valaki valami nagyon csúnyát mondott és a kisasszonynak bizony elég mocskos a szája, így viszonylag sűrűn hajigálta az érméket. Lawrence több visszaemlékezésben megemlíti, hogy a felkészülés sokkal keményebb volt, mint azt előre feltételezte, mert egy négyszeres olimpikon íjásszal dolgozott együtt, viszont vicces becenevet is kapott ez idő alatt: Katpiss Neverclean.

Az igazi siker

Mivel mindenki Az éhezők viadalában ismerte meg a nevét, sokan elfelejtik, hogy előtte már kapott egy Oscar jelölést a Winter's Bone - A hallgatás törvényéért, amiben meg kellett tanulnia verekedni, felemlíteni a faaprítási képességeit és tényleg kinyírt a forgatás során egy mókust. Természetesen ez csak a kezdet volt, Anne Hathaway helyére ugrott be az utolsó pillanatban a Napos oldalba (Silver Linings Playbook), ami végül Oscar-díjat ért neki. Természetesen Hathaway sem döntött rosszul, mert abban az évben végül mégis mind a ketten díjjal térhettek haza a gáláról. Sokszor említette már, hogy nem tud énekelni, a Hanging Tree viszont így is a 12. helyig jutott a Billboard százas listáján.

Sztárnak lenni nem egyszerű 

A siker hamar jött és nem volt mindig könnyű dolga a paparizzakkal, volt is pár összetűzése néhány igen makacs szakmabelivel. Egyszer egy népszerűbb pletykalap egy hosszabb cikket akart leadni róla, amiben a szerelmi életébe is alaposan belementek volna és megengedték neki, hogy kiválassza melyik munkatársával volt viszonya a forgatás alatt, Bradley Coopert választotta Samuel Claflin helyett. Szeret sokat viccelődni saját esetlenségén, főleg, hogy az egyenes menéssel, sík talajon is komolyabb gondjai vannak. Alapvetően jól viseli a hírnevet, ha épp nem egy budapesti bárban fut össze a rajongóival.

Szeret, nem szeret, szeret, nem szeret...

Ha már szerelmi élet, jelenleg épp a nála 21 évvel idősebb rendezővel, Darren Aronofskyval alkot egy párt, amiről mindenkinek megvan a maga véleménye, de hírbe hozták már őt több színésszel is. Aki kicsit is komolyan vehető volt közülük, az Nicholas Hoult, illetve Chris Martinnal kavart hosszabb ideig.

Kínos találkozások 

JLaw tényleg olyan, mint bármelyikünk, hisz ő is kiborul, ha egy olyan színésszel találkozhat, akire felnéz vagy rajong a munkásságáért. John Stamosszal olyan rosszul jött össze az első találkozása, hogy a színész visszakérdezett, hogy ugyan be van-e gombázva, mert nagyon furán viselkedett. Jeff Bridges és Peter Dinklage sem őrizhet nagyon kellemes emlékeket róla, mert annyira kiborult tőlük, hogy meg sem bírt szólalni, csak össze-vissza hadonászott és vigyorgott. Maryl Streeppel sem ment neki könnyen az Oscar gálán, viszont a tapasztalt színésznő nem jött zavarba, kisegítette és sok jó tanáccsal látta el Jennifert, később még azon az estén ugye viccelődött is, hogy ő viheti haza az Oscart és legyőzte verhetetlenek hitt kolléganőjét.

Ami nekik jár, nekünk is jár 

Hollywood sajnos még mindig nem az egyenjogúság mintaképe, de azért már legalább dolgoznak az ügyön, amiben JLaw is aktívan részt vesz. Miután az Amerikai botrány (American Hustle) sztárjairól kiderült mekkora fizut kaptak, azonnal egyértelművé vált, hogy a hasonló kaliberű férfi színészek sokkal többet vihettek haza, mint Lawrence vagy Amy Adams. Ezután meg is jelent tőle egy cikk a Lena Dunham által vezetett Lennyletter.com oldalán "Why do i make less than my Male co-stars?" címmel, amiben felhívja a figyelmet, hogy a nőket továbbra sem tartják egyenrangúnak a férfi főszereplőkkel. Saját bevallása szerint hülye volt, amiért nem alkudozott jobb gázsiért, de nem akart egy elkényeztettet, hisztis libának tűnni. A sztori tisztességes visszhangot keltett Hollywoodban és elindult a kezdeményezés az egyenlő(bb) fizetésékért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.