Hirdetés

Tíz film, ami érdekelhet 2018. szeptemberében

|

Az ősz beköszöntével is érdemes lesz bekukkantani a mozikba.

Hirdetés

Egyre hűvösebbek a nappalok, kezdődik az iskola, mindenki hazatér a nyaralásból, és a nyári filmtermés is kezd lecserélődni a szeptemberi felhozatalra, amiből ajánlunk is rögtön tízet, ami érdekelhet titeket most szeptemberben.

Hirdetés

Az apáca - szeptember 6.

A Démonok között univerzum újabb para filmmel gazdagszik, amiben egy apáca fogja riogatni a főszereplőinket, illetve a nézőket egyaránt. A Démonok között második részében már felbukkant a sápadt arcú rémség, aki szeptember elején kapja meg saját filmjét. A történet szerint egy fiatal apáca öngyilkosságot követ el egy Romániában található kolostorban, a Vatikán pedig egy eskütétel előtt álló noviciátust és egy kísértetjárta múlttal rendelkező papot küld ki, hogy nyomozzanak az ügyben.

Végállomás: esküvő - szeptember 6.

A John Wick szerepében a hollywoodi nagy nevek közé visszatérő Keanu Reeves és Winona Ryder egy romantikus, avagy inkább anti-romantikus vígjátékban két boldogtalan és kelletlen esküvői vendéget alakítanak, akik nagy zsörtölődésük közepette csak megtalálják a közös hangot és egy egész filmen keresztül élvezhetjük a két szereplő közötti verbális adok-kapok szituációkat.

Predator - A ragadozó - szeptember 13.

Az ősz kezdetével újra feltűnnek a félelmetes ragadozók a mozivásznon, a Vasember 3 és a Rendes fickók rendezőjének új filmjében a második Predator filmhez hasonlóan megint egy amerikai kisvárosban üti fel a fejét a veszedelem, és egy egész kommandósosztagnak kell szembenéznie a földönkívüliekkel. Shane Black elmondása szerint az eddigi legfélelmetesebb Predator filmmel lesz dolgunk, de két hét múlva ez úgyis kiderül.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) - szeptember 13.

Schwechtje Mihály első játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) olyan komoly és aktuális témákkal foglalkozik, mint az internetes zaklatás és az introvertált fiatalok izoláltsága. Főszereplőnk, Eszter egy tinédzser, aki a problémák elől a mangák világába menekül - a problémák azonban óhatatlanul utolérik, amikor volt angoltanárával egyre intimebb kapcsolatot kezd ápolni. Eszter alól pedig szépen kicsúszik a talaj és lassan összekuszálódik minden.

Johnny English újra lecsap - szeptember 20.

A híres brit komikus, Rowan Atkinson harmadjára tér vissza a botcsinálta kém, Johnny English szerepében hogy megmentse Angliát, és szembe szálljon annak rosszakaróival. A nyugdíjazásból visszahívott English egy olyan hacker nyomába ered, aki nyilvánosságra hozta az összes brit titkosügynök személyazonosságát. A küldetés sikeressége érdekében főhősünknek szembe kell néznie a modern technológia kihívásaival.

Csuklyások - BlacKkKlansman - szeptember 27.

Spike Lee legújabb filmje, a Csuklyások egy igazán abszurd, valóban megtörtént eseményt dolgoz fel, miszerint egy afro-amerikai bűnüldöző beépül a hírhedt Ku Klux Klánba. A sztori szerint Stallworth detektív felveszi a kapcsolatot a klán egy tagjával telefonon, majd beépülés céljából partnerét, Flip Zimmermant bízza meg, hogy játssza el őt, mint fehér embert. John David Washington (Denzel Washington fia) és Adam Driver alakítják a főszereplő párost.

Napszállta - szeptember 27.

Az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László legújabb filmje két óra erejéig visszarepít minket 1913 Budapestjébe. A békés idők utolsó napjai telnek a világháború kitörése előtt, egy elárvult lány néhai szülei legendás kalapszalonjában próbál munkát találni, de a tulajdonos Brill Oszkár valamilyen oknál fogva próbálja minél távolabb tartani üzletétől. Ezután testvére után kezd nyomozni, akinek létezéséről ezelőtt nem is tudott.

Peppermint: A bosszú angyala - szeptember 27.

A kultfilmé vált Elrabolva film rendezője újra egy egyszemélyes hadseregről készít akciófilmet, de ebben az esetben nem Liam Neeson dörmög mobilba és rúgja szét a rosszarcok fenekét, hanem Jennifer Garner bosszulja meg családját és leszámol az alvilági figurákkal, korrupt zsarukkal és körülbelül mindenkivel, aki szembeszáll vele igazságszolgáltató bosszúhadjáratában.

Apróláb - szeptember 27.

A jetik számára az emberek csak a legendák mesés lényei, akiket aprólábnak neveznek. Ám főhősünk egy nap meglátja eme szőrtelen kicsiny szerzetek közül az egyiket, de társai nem hisznek neki. Ezért felkerekedik, hogy felkutassa apróláb népét, és bebizonyítsa a létezésüket. Egy vicces kis animációs filmnek ígérkezik az Apróláb, amiben olyan színészek lesznek a főbb szereplők szinkronhangjai, mint Channing Tatum, Zendaya és Gina Rodriguez.

Volt egyszer egy téka - szeptember 27.

És végül szeptember végén egy hazai a VHS időszakot meghatározó art videotékákról szóló dokumentumfilm is befut, amit látva az idősek nosztalgiázhatnak, a fiatalok pedig megtudhatják, milyen is volt a filmkedvelők élete a DVD-k, az internet és a Netflix előtti időkben. A filmben olyan ismert figurák is megszólalnak, mint Rudolf Péter, Hajós András, Simon Kornél, Puskás Peti és sokan mások.

További premierek (a változtatás joga fenntartva):

Az utolsó pogány király (Redbad) - szeptember 6.
Tegnap - szeptember 6.
Egy kis szívesség (A Simple Favor) - szeptember 13.
Három nő (Three Faces) - szeptember 13.
Macskafogó - szeptember 13.
Briliáns válás (Brillantissime) - szeptember 20.
Keresés (Searching) - szeptember 20.
Horror Park (Hell Fest) - szeptember 27.
Paraziták a paradicsomban - szeptember 27.
Utoya, július 22. (Utoya 22. juli) - szeptember 27.
Victor Crowley - szeptember 27.

Ezek a kiemelt szeptemberi filmek, a teljes 2018-as premiernaptárunkat pedig itt találjátok. Van olyan alkotás a felhozatalban, amit mindenképp moziban fogtok megnézni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.