Hirdetés

Top 10 - A Péntek 13 filmek legütősebb gyilkosságai

|

Jason Vorhees már több mint 40 éve irtja a gyanútlan táborozókat. Igaz, ebben az anyukája is a segítségére volt, de mi ennek csak örülni tudunk.

Hirdetés

A cikket a Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet 40. évfordulója kapcsán frissítettük fel.

Már több mint 40 éve indult útjára minden idők egyik legnagyobb (és egyik legtöbb folytatást megélt) horror franchise-a, a Péntek 13. A filmek színvonala bár erősen megkérdőjelezhető, ahhoz kétség sem fér, hogy a hokimaszkos mészáros, Jason Vorhees ikonikus figura. Az ő "munkásságának" állítunk emléket a számunkra legemlékezetesebb gyilkosságokkal a sorozatból.

Hirdetés

FIGYELEM! A CIKK 18+-OS, CSAK ENNEK TUDATÁBAN OLVASS TOVÁBB!

10. Elfelezve - Péntek 13. - IX. rész: Jason pokolra jut

A széria kilencedik része talán a legrosszabb mind közül, ráadásul itt Jason helyett az általa megszállt emberek gyilkolnak, majd előkerül egy mágikus tőr is... hagyjuk inkább. Az eredeti verzióba ez a gyilkosság megvágva került be, csak a vágatlan változatban "csodálhatjuk" meg teljes egészében. Adott a szokásos sátorban szexelő pár, melynek női tagja épp lovagló pózban készül a csúcsra érni. Ám érkezik barátunk egy kórboncnok testében, aki keresztül döfi, majd nemes egyszerűséggel kettévágja a lányt. Lehet, hogy a végeredmény borzalmas, de ez a jelenet vitathatatlanul betalál.

9. Szauna - Péntek 13. - VIII. rész: Jason Manhattanben

A nyolcadik részben Jason beveszi Manhattant, s ebből a filmből a legtöbbeknek a röhejesen vicces bokszolós jelenet ugorhat be. Szerintünk akad egy sokkal inkább badass, és nemkülönben bizarr haláleset is. Az ártatlan szaunázó fiatal letakart arccal élvezi a meleget, persze az idill nem tarthat sokáig. Érkezik Jason, felkap egy forró követ és konkrétan kilyukasztja a srác mellkasát. Azt ne kérdezzétek, hogy ettől miért kapnak lángra a belső szervei, de kit érdekel, ez így is elég brutális.

8. Ágyban, párnák közt - Péntek 13: II. rész

Ezek a fránya, hormonoktól fűtött fiatalok sosem tanulják meg, hogy a szexelő párokat előszeretettel küldi a másvilágra Jason bácsi? A második részben, még csak egy lyukas zsákkal a fején töri meg az erotikus pillanatot gyilkosunk, hogy két legyet üssön (vagyis szúrjon) egy csapásra. Így lesz a légyottból villámgyorsan légy holt (bocs).

7. Sült hús rendel - Péntek 13 (2009)

A 2009-es remake/reboot amilyen jól indult, olyan rossz vége lett, az viszont tény, hogy itt látható Jason egyik legkegyetlenebb gyilkossága. Természetesen egy sátras aktus beteljesülését akadályozza meg, s bár a pár férfitagjának medvecsapdás esete sem rossz, szegény lány jár rosszabbul. Egy fáról lelógatva a tábortűz fölött sül meg a hálózsákjába bugyolálva. Freddy Krueger biztos együtt tud érezni vele.

6. Dugóhúzó + machete kombó - Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet

Maga Marty McFly apja is Jason áldozatainak táborát erősíti, miután megcsodáltuk frenetikus tánctudását és elkísértük szobára az egyik lánnyal, mert ugyebár ez mindig kötelező. A gyanútlan Jimbo a konyhában matat, de balszerencséjére Jason épp borozni készül, s ennek örömére belevágja a srác kezébe a dugóhúzót és csak, hogy biztos legyen a gyilok, a bozótvágót is beleállítja a fejébe. Kill confirmed.

5. Gégemetszés - Péntek 13

Ironikus, hogy a legjobb Péntek 13 filmben nem maga Jason, hanem az anyja gyűjti a skalpokat, ez a gyilkossága pedig több szempontból is kultikus. Egyfelől Tom Savini maszkjai zseniálisak, másrészt a szárnyait bontogató Kevin Bacon díszeleg az áldozat szerepében. Aki nem látta a filmet, az is biztos találkozott a jelenettel. Nem véletlenül.

4. Beágyazva - Freddy vs. Jason

Jason és Freddy végre egymásnak esnek, amit nyilván a körülöttük élő emberek sínylenek meg. Mondani sem kell újabb ágyjelenet, de legalább már túl vagyunk az aktuson. A lány zuhanyzik, a srác (aki nem mellesleg igazi világi tahó) fekszik és bontana egy sört, vesztére. Önmagában is elég ütős, ahogy Jason felkoncolja, de az i-re a pontot az a bizonyos instant gerincműtét teszi fel, amit maszkos mamlaszunk az ágy összecsukásával ér el.

3. Kézen állva - Péntek 13. - III. rész: Véres kirándulás

A harmadik rész az egyik legváltozatosabb mind közül. Van itt a gagyitól kezdve a groteszkig minden, ráadásul az ikonikus maszkot is ebben a filmben szerzi meg Jason. A szóban forgó gyilok végtelenül egyszerű és gyors. Random áldozatunk kézen állva közlekedik, felnéz és már ketté is van vágva egy igen kényes helyen. Az egészet megkoronázza, ahogy a végeredményt alulról láthatjuk. Hatásos, brutális, ahogy kell.

2. Hálózsák - Péntek 13. - VII. rész: Friss vér

A Jason X hálózsákos jelenete ezt a gyilkosságot idézi meg, csak sokkal viccesebb módon, az igazi azonban mégiscsak a Friss vérben látható. A hetedik rész az egyik legvértelenebb darab, de kreativitásban igyekszik kárpótolni. A Jasont négy ízben alakító, s ezáltal a karakterrel egybeforrt Kane Hoddernek ez a személyes kedvenc ölése a sorozatból és meg is tudjuk érteni, hogy miért. Ahogy kivonszolja a hálózsákba bugyolált lányt a sátorból, majd nemes egyszerűséggel a fához vágja, abban minden benne van, amitől működik a szótlan gyilkológép karaktere.

1. Jégre teszlek - Jason X

Szerkesztőségünkben egyöntetűen ez a Jason gyilkosság áll az élen, nem is kérdés, hogy miért. Kit érdekel a technikai fejlettség, az űrhajó - a sokadszorra halott, majd feléledő horrorikon ott folytatja, ahol abbahagyta. Amint felébred, fogja a dokinénit, folyékony nitrogénbe mártja a fejét, hogy aztán összezúzza, mint egy porcelánbabát. Brutális, badass és számunkra vitán felül a legütősebb húzás Jason Vorheestól.

Ez lett volna a mi listánk, számotokra melyik a legütősebb Jason gyilkosság?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.