Hirdetés

Top 10 - E3-as játékok, amik filmes szempontból is érdekesek

|

Lezajlott az év legnagyobb játékos expója, az E3, ahol számos videojátékot jelentettek be és mutattak meg, többek között olyanokat is, amik valamilyen módon kapcsolódnak a filmekhez, sorozatokhoz. Összegyűjtöttük a legérdekesebbeket.

Hirdetés

A játékipar sava-borsa minden évben összegyűlik Los Angelesben (és egyszer Kölnben is, a gamescom kapcsán), hogy megmutassák egymásnak, a sajtónak és a játékosoknak, hogy miken dolgoznak éppen. A világ szeme ilyenkor az expóra szegeződik, hiszen a konferenciák során izgalmas bejelentések és látványos videók szórakoztatják az érdeklődőket, azaz kiderül, hogy a következő év során mikre költjük majd a nehezen megkeresett pénzünket a mozijegyeken kívül. Az E3 2019 felhozatalában pedig bőven akadnak olyan projektek, amik azok számára is érdekesek lehetnek, akik nem nagy gamerek, viszont a filmeket és sorozatokat szeretik. 

Hirdetés

Marvel's Avengers

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Google Stadia
Megjelenés: 2020. május 15.
Filmes/sorozatos kapocs: Bosszúállók, Marvel

A Bosszúállók nem csupán a mozik vásznain zúznak együtt, a Marvel teljes támogatásával ugyanis videojátékként is folytatják a karrierjüket, méghozzá a Square Enix kiadásában, a Tomb Raider játékokat is jegyző Crystal Dynamics és Eidos Montréal fejlesztésében. Az ígéretes akció-kalandban felbukkan Thor (Travis Willingham), Vasember (Nolan North), Hulk (Troy Baker), Amerika Kapitány (Jeff Schine) és Fekete Özvegy (Laura Bailey) is, azonban nem a filmszínészekről mintázták a karakterek külsejét. A sztori akkor veszi kezdetét, amikor megnyílik a Bosszúállók nyugati parti bázisa, azonban az ünneplésnek tragédia lesz a vége. Játszhatjuk majd egyedül és kooperatívan (akár négyen együtt) is, a megjelenés után pedig újabb területeket és hősöket kapunk majd teljesen ingyen. 


Cyberpunk 2077

Platformok: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2020. április 16. 
Filmes/sorozatos kapocs: Sci-fi, Keanu Reeves

A The Witcher 3: Wild Hunt fejlesztőinek újdonsága minden sci-fi rajongó álma lehet, hiszen egy hatalmas futurisztikus várost barangolhatunk be szabadon, teljesíthetünk küldetéseket a saját szájízünk szerint és hozhatunk meg olyan döntéseket, amiknek komoly következményeik vannak. A főhős, a végletekig testreszabható V egy törvényen kívüli hacker és zsoldos, akit irányítva meg kell szereznünk egy különleges kibernetikus implantátumot, amely örök életet biztosíthat. Jól hangzik, ugye? A hab azon a bizonyos tortán nem más lesz, minthogy a történetben fontos szerepet kap Keanu Reeves karaktere is, aki mindenkit elvarázsolt az E3-as, "lélegzetelállító" szereplésével. 


Star Wars: Jedi Fallen Order

Platformok: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2019. november 15.
Filmes/sorozatos kapocs: Star Wars, Cameron Monaghan

Az Electronic Arts és a Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends) játékában közvetlenül A Sith-ek bosszúja eseményei után járunk, amikor Palpatine elredente a 66-os parancs végrehajtását és kiirtották a Jedik nagyrészét. Főhősünk egy padawan, bizonyos Cal Kestis (akit a Gotham sorozatból is ismert Cameron Monaghan formál meg), akinek egy olyan világban kell boldogulnia, ahol a Birodalom inkvizítorai folyamatosan vadásznak az életben maradt Jedikre. A GameStar előzetesében részletesen is olvashattok a projektről, a videóval pedig belenézhettek a játékba is.


Elden Ring

Platformok: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: N.A.
Filmes/sorozatos kapocs: Fantasy, George R.R. Martin

Ki tudna ellentmondani egy játékra, amit a Souls-játékok atyja (Hidetaka Miyazaki) és A tűz és jég dala írója (George R.R. Martin) közösen hoznak össze a játékosok számára? A FromSoftware (Dark Souls-széria, Sekiro: Shadows Die Twice) eddigi legambíciózusabb alkotása egy dark fantasy témájú akció-szerepjáték lesz, egy veszélyekkel teli nyílt világban kalandozhatunk majd változatos fegyvereket forgatva és természetesen nem maradhatnak ki a kihívást jelentő bossharcok sem. Az Elden Ring véres és kegyetlen lesz, tökéletesen illeszkedni fog a stúdió felhozatalába. 


LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
Megjelenés: 2020
Filmes/sorozatos kapocs: Star Wars, LEGO

Egy újabb LEGO-videojáték, amely az eddigi legteljesebb LEGO Star Wars élményt kínálja, ugyanis magába foglalja mind a kilenc filmet, a Baljós árnyaktól egészen a Skywalker koráig. A kollekció teljes szinkrontámogatást kap majd, így azok is adhatnak neki egy esélyt, akiket korábban zavart a néma, legósított Csillagok háborúja (mint pl. a LEGO Star Wars: The Video Game esetében).  


Final Fantasy VII Remake

Platformok: PS4
Megjelenés: 2020. március 3.
Filmes/sorozatos kapocs: Final Fantasy

A Final Fantasy-sorozat egyik legendás epizódja, az eredetileg 1997-ben megjelent Final Fantasy VII teljes ráncfelvarrást kap a Square Enix gondozásában. A kultikus hetedik rész küllemében és tartalmában is megújul, hogy minden eddiginél minőségibb körítésben élhessük át a sokak által kedvelt Cloud Strife, egy volt zsoldos fordulatos és izgalmakkal teli sztoriját, amelyet valós idejű harcokkal és japán szerepjátékos elemekkel vérteztek fel. Aki látott már olyan filmeket a szériából, mint a Kingsglaive: Final Fantasy XV, az jól tudja, hogy milyen minőségű átvezetőkre számíthat.



Blair Witch

Platformok: PC, Xbox One
Megjelenés: 2019. augusztus 30.
Filmes/sorozatos kapocs: Ideglelés (The Blair Witch Project)


Emlékeztek még az 1999-es, talált kamerás horrorra, az Ideglelésre, avagy eredeti nevén a The Blair Witch Projectre? Az eredeti sztori három diák történetét mutatta be, akik elvesztek a Maryland-beli Black Hills-nél, azonban akkora siker lett a sztori, hogy később filmekkel, könyvekkel és videojátékokkal bővült a franchise. Most újjáéled a kísérteties történet, ugyanis készül a Blair Witch játék, amelynek főszerepében egy zűrös múltú, Ellis névre hallgató rendőr áll, aki egy eltűnt gyerek után kutat 1996-ban, a Burkittsville melletti Black Hills Forestben. Csakhogy ami egy szimpla nyomozásnak indult, az hamar átcsap végeláthatatlan rémálomba - a Layers of Fear fejlesztőcsapata gondoskodik róla, hogy kitörjön minket a frász. 


Dragon Ball Z: Kakarot

Platformok: PC, PS4, Xbox One
Megjelenés: 2020 eleje
Filmes/sorozatos kapocs: Dragon Ball

A Bandai Namco folytatja a Dragon Ball franchise videojátékos feldolgozását, így a Xenoverse játékok és a Dragon Ball FighterZ után újabb epizóddal bővül a széria: a CyberConnect 2 fejlesztésében készülő Dragon Ball Z: Kakarot egy külső nézetes akció-szerepjáték lesz, amelyben természetesen felbukkannak az ikonikus karakterek, a minőségre pedig a franchise művésze, Akira Toriyama neve a grancia, aki besegít a projektnél. Ha a címből nem derült volna ki, a játék Gokura fókuszál, de a fősztori mellett rengeteg érdekes melléksztorit, elfoglaltságot és easter egget is kapunk, amik kifejezetten a rajongóknak szólnak. 


The Lord of the Rings: Adventure Card Game

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
Megjelenés: 2019. augusztus 8.
Filmes/sorozatos kapocs: A Gyűrűk Ura

A Gyűrűk Ura kártyajáték segítségével Középfölde legnagyobb zsugásává válhatunk: a digitális társasjátékban bábuk és kockák helyett egy általunk összeállított paklival próbáljuk meg legyűrni magát Sauront, ráadásul ezt teljesen egyedül és kooperatívan is megtehetjük. A korábban még The Lord of the Rings: Living Card Game névre hallgató projekt egy ideje már elérhető korai hozzáféréssel, a GameStaron megjelent róla egy részletes előzetest, amelyből mindent megtudhattok a játékmenetről és arról, hogy milyen módon győzhető le a mordori gonosz. 


Telling Lies

Platformok: PC
Megjelenés: 2019
Filmes/sorozatos kapocs: Logan Marshall-Green, Alexandra Shipp, Kerry Bishé, Angela Sarafyan

A Her Story című interaktív és díjnyertes játék alkotója bejelentette új projektjét, amely négy olyan hétköznapi emberről szól, akiket összeköt egyetlen hatalmas hazugság. A nyomozós thriller játékmenete során különféle felvételeket fogunk nézni a szereplőkről és az lesz a feladatunk, hogy kibogozzuk a rejtélyt. A projektben valódi színészek személyesítik meg az egyes karaktereket, így többek között fontos szerepet kap Logan Marshall-Green (Prometheus, Upgrade), Alexandra Shipp (X-Men: Apokalipszis, Kszi, Simon), Kerry Bishé (Az Argo-akció) és Angela Sarafyan (Westworld) is.


+1 Conan Chop-Chop

Platformok: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
Megjelenés: 2019. szeptember 3
Filmes/sorozatos kapocs: Conan, a barbár

A Castle Crasherre hajazó mókás, veszélyes és egyben cuki roguelike készül a Conan Chop-Chop képében, amelyben a Conan univerzum kifordított változatát ismerhetjük meg a Conan Exiles-t is gondozó Funcom gondozásában, a cél pedig az, hogy a haverokkal az oldalunkon küldetéseket teljesítsünk, szörnyű ellenfeleket aprítsunk és mindenekelőtt jól érezzük magunkat. Már csak egy olyan videót szeretnénk, amiben Arnold Schwarzenegger ezzel játszik két forgatás között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.