Hirdetés

Tíz hűsítő film, amiktől garantáltan felfrissülsz a kánikulában

|

Ha már nem bírod a tikkasztó meleget és a ventillátor sem használ, akkor tudunk ajánlani 10 filmet, amelyek garantáltan segítenek a lehűlésben.

Hirdetés

Örülünk a jó időnek, de amikor a forróság a tetőfokára hág sokan kívánjuk azt, hogy bárcsak egy hidegebb éghajlaton tartózkodhatnánk. A szerencsésebbek vízparton vészelik át a meleget, de a többségnek legfeljebb egy-egy nyaralás erejéig adatik meg ez a felüdülés. Szóval, ha előbbit nem tehetjük meg nincs más hátra, mint egy hűvös szobába húzódni és elfoglalni magunkat mondjuk egy film megnézésével. De mi kerüljön a lejátszóba? Nos van néhány tippünk, amelyek segíthetnek a hűsölésben.

Hirdetés

Fehér pokol

A Liam Neeson főszereplésével készült Fehér pokol egy repülőszerencsétlenség túlélőiről szól, akik az alaszkai vadonban rekednek a fagypont alatti hideg és a vérszomjas farkasok markában. Az izgalmas akció-thrillerben az ember kerül párharcba a természettel. Vajon melyik kerül ki győztesként? A mínuszok mindenképp. 

A dolog

A John Carpenter kezei között készült 1982-es A dolog igazi örök klasszikus. Néhány norvég kutatóval való összeütközés után az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai befogadnak egy szánhúzó kutyát. A befogadott eb azonban szörnyű átalakuláson megy keresztül, a testébe ugyanis idegen organizmus költözött. Felderítő csapat indul a szomszédos norvég telepre, ahol a romok és halottak mellett az amerikaiak egy jégből kiásott űrhajóroncsra bukkannak. Nyilvánvalóvá válik, hogy amikor a járművet felszínre hozták, az utasa elszabadult és bármilyen alakot képes felölteni. Miközben beköszönt a rideg sarki tél, rettegés költözik az amerikai bázisra.

Ragyogás

Ki ne hallott volna már a Ragyogásról, amit az egyik legjobb Stephen King adaptációként tartanak számon? Stanley Kubrick hátborzongatóan izgalmas remekművében az ember a saját családtagjától való mélyen megbúvó félelme jelenik meg. Jack Nicholson élete egyik legjobb alakítását nyújtja, mint Jack Torrace, aki a családjával a téli holtszezon idejére egy, a világtól elzárt kísérteties hotelba költözik gondnoknak. A szálló természetfölötti hatásának hála Jack agyát szép lassan elborítja az őrület, ami a szerető apát vérszomjas, gyilkos indulatokkal teli szörnyeteggé változtatja.

Everest

Folytatásként kanyarodjunk egy viszonylag frissebb alkotáshoz, a 2015-ös Everesthez. A filmet a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az Everest két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, és életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harccá válik. Mindehhez olyan kiváló színészek biztosítanak alapot, mint Jake Gyllenhaal, Josh Brolin és Jason Clarke.

Fargo

A zseniális Fargo sorozatot az 1997-es azonos című film előzte meg, amit a Coen testvérek álmodtak meg a vászonra. Egy hóborította kisvárosban a helyi autókereskedő eredeti ötlettel akarja egyenesbe hozni zűrös pénzügyeit: két piti csirkefogóval elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki apósától. Az emberrablók azonban az átlagnál is ütődöttebbek, s csak úgy mellékesen agyoncsapják túszukat. A komikus alaphelyzet véres tragédiába fordul - s az egészet az áldott állapotban lévő helyi seriffnőnek kell felgöngyölítenie. A fekete komédia nagyszerűséget két elnyert Oscar-díj bizonyítja.

Snowpiercer - Túlélők viadala

2031, a Földön a klímaváltozás következtében egy újabb jégkorszak köszöntött be, a felszínen az életnek semmi nyoma. Azok a szerencsés emberek, akik túlélték a katasztrófát, a Snowpiercer nevű, önellátásra berendezkedett vonaton utaznak immár 17 éve. A Snowpiercer utasainak élete azonban merőben különbözik egymástól. A hátsó kocsikban lévők nyomorognak, gyanús eredetű proteintéglákon élnek, a vonat elején utazó előkelőségek pedig rettegésben tartják a nyomorgókat, és katonáik minden lázadásukat leverik. A hátul utazók vezére, Curtis (Chris Evans) két társa, Gilliam (John Hurt) és Edgar (Jamie Bell) segítségével alaposan megtervezik az újabb lázadást, és néhányan eljutnak a mozdonyig, ahol végre szembetalálják magukat az igazságtalan rendszer megálmodójával, Wilforddal (Ed Harris).

Aljas nyolcas

Quentin Tarantino legfrissebb filmje hemzseg mindazoktól az elemektől, amelyek kultusz szimbólummá emelték a rendező munkásságát. Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

Hanna - Gyilkos természet

Hanna látszólag semmiben sem különbözik a hozzá hasonló kamaszlányoktól. Ám a tini erős és kitartó, mint a legkeményebb zsoldosok. Nem véletlenül. Apja egykor az amerikai titkosszolgálat ügynöke volt. Eric Heller a világtól távol, a finn tundrán nevelte föl a lányát, akiből a tudását átadva profi harcost nevelt. Miután az apja felkészítette Hannát, egy faladattal visszaküldi őt a civilizációba. Miközben a lány különleges ügynökökkel és egy titokzatos nővel, Marissával találkozik, egyre többet tud meg a saját életéről és múltjáról. 

Star Wars: A Birodalom visszavág

A film, ami nem igényel bemutatást. A Birodalom visszavág kétséget kizáróan a Star Wars filmek legtökéletesebb darabja, ami nélkül egészen máshogy festene a mai popkultúra. A film a hó borította Hoth bolygón kezdődik, ahol felkelők maréknyi csapata a földalatti támaszpontjukon rejtőzködnek. A szondák azonban felfedik a rejtekhelyet, és hamarosan birodalmi lépegetők lepik el a bolygót. Han Solo, Chewbacca és Leia a megbízhatatlan Lando Calrissian segítségét kérik. Nem is sejtik, hogy a birodalom rettegett ura, Darth Vader már várja őket nem kis meglepetést tartogatva Han számára. Luke Skywalker a Dagobah rendszerben az utolsó és legnagyobb Jedit, Yodát keresi, hogy felkészülhessen a végső összecsapásra az Erő sötét oldalával. 

Számkivetett

Végezetül itt egy nem kifejezetten hideg film, de egy olyan, aminek helyszínén könnyebben viselnénk el a meleget. A Számivetett Chuck Nolandról (Tom Hanks), egy karrierje csúcsán álló topmenedzserről szól, akit az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset ér. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik.

Most rajtatok a sor: ti milyen filmekkel hűsölnétek a legszívesebben a kánikulában?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.