Hirdetés

VÉLEMÉNY: Ha szereted a Gossip Girlt, akkor az új sorozatot kerüld el

|

Agyatlan, fejhangon picsogó milliomos tinilányok, végeláthatatlan flancolás, Louis Vuitton táskadobálás - avagy 2021 legrémesebb HBO sorozata, kizárólag mazochistáknak.

Hirdetés

Azt hiszem, sosem láttam még ennyire rettenetes sorozatot. Talán jeges vizes borogatással és füldugóval kellemesebb lett volna, ha közben olvashatok is, és elmehetek kirándulni, amíg véget ér. Pedig esküszöm, lelkesen álltam neki, hiszen láttam a 9 évvel ezelőtti Pletykafészek című sorozatot, és az abszolút nem volt rossz. Na de ez... sokkolóan felszínes, semmitmondó, klisékkel teli és annyit nyafognak benne a milliomos nők, hogy az ember megfekszik, mintha K.O.-t kapna egy ringben.

Hirdetés

No, de lássuk a történetet! Gazdag, pökhendi diákok járnak egy New York-i magániskolába. Azt hiszik, hogy övék a világ, mert ők annyira jó nők/pasik (pedig nagyon nem azok), és annyira befolyásosak (apuci révén), hogy ők szellentik a passzátszelet is - nyilván a kedvező irányba. Genyóznak a tanárokkal, a szegényekkel, voltaképp mindenkivel, aki nem olyan tehetős, mint ők. Eddig dögunalom az egész, bár a tanárok jó fejek, végre megcsillan egy kis ész a szereplők között.

A forgatókönyv sekélyes, a párbeszédekről csak remélni meri az ember, hogy ennyire nem hülyék a mai (amerikai) fiatalok, bármennyire is gazdagok, a részinformációkat pedig a készítők a néző szájába rágják, mintha ő is csekély értelmi képességekkel rendelkezne. 

Üde színfolt a történetben az "új lány", Zoya Lott (Whitney Peak) érkezése az iskolába, akiről kiderül, hogy valójában az arrogáns szupersztár, Julien Calloway (Jordan Alexander) eltitkolt, csóró (lélekkel, ésszel és értékrenddel rendelkező) féltestvére. Innentől az 1999-es Kegyetlen játékok játszmázása kezdődik el: a rendes kislányt szívatják az agyatlan gazdagok, a féltestvérek pedig egymás ellen fordulnak. Mindenki mindenkivel szexel, de erotika- és érzelemmentesen. (Ezt sem sikerült lenyúlni az eredeti Pletykafészektől). De nem számít, a lényeg úgyis csak az, hogy ki mennyi követőt szerez pucsítással, rongyrázással és csücsörítéssel az instán.

A gazdag influenszerek sértetlennek érzik magukat. Nem félnek, mert annyira ostobák és önhittek, hogy el sem tudják képzelni, hogy valaki, akinek történetesen működik az agya, bizony, ha elegendő leleplező posztot dob ki róluk a pórnépnek, örökre lemoshatja őket a színről. Az új pletykafészek pedig igenis véget akar vetni a nyafogós milliomos libák pünkösdi királyságának, hiszen mindenki látja, érdemtelenül uralkodnak, és nincs helyük az evolúciós lánc legalján sem, nemhogy a tetején.

Blair Waldorf és Serena van der Woodsen nagyon jók voltak az eredeti sorozatban, vélhetően ez adta az ötletet a készítőknek, hogy lenyúzzanak a témáról még egy bőrt, de nem jött össze nekik. A jelenlegi szereplők/karakterek ugyanis a régiek nyomába sem érnek, és ezen nem segítenek az erotikusnak szánt, de roppant béna szexjelenetek, a bárgyú poénok és a színtelen forgatókönyv sem.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Más sorozatokban, így például a Dinasztiákban is beleshettünk a leggazdagabbak luxuséletébe, de ott valamiért a legerkölcstelenebb szereplőt is szeretni lehetett, mert olyan jók voltak a párbeszédek, annyira ütöttek a poénok, a gaztettek, a szexjelenetek és a sokkoló fordulatok. Minden karakter, legyen az hetero vagy meleg, erkölcsös vagy erkölcstelen, gazdag vagy szegény, tökéletesen szerethető vagy legalábbis értékelhető volt. Ezzel szemben az Új pletykafészekben a tanárnő és a jó kislány kivételével színtelen és szagtalan minden szereplő.

Jordan Alexander csatlósai a legbutábbak, őket nézni sem lehet, annyira bárgyúak és olyan sekélyes minden egyes megnyilvánulásuk. Azt hiszem, jobb lett volna, ha csupán díszletként állnak a márkás ruháikban a háttérben, mint két cserepes növény, és egyszer sem szólalnak meg.

A Robin Hoodos fricska, miszerint SPOILER a gazdagok által lenézett fiatal tanárnő Kate Keller (Tavi Gevinson) az új pletykafészek, aki bosszút áll a léhűtő újgazdag növendékeken SPOILER VÉGE, végül is nem rossz, de azért a mai világban, lássuk be, a tanárokat a telefonfüggő tinik hamar lenyomják a neten... de mindegy is, nem ezen múlik a sorozat Zs-kategóriás mivolta. A külföldi kritikusok szerint sok mondanivalója van a sorozatnak - én ezek közül egyet sem találtam

A sorozatban felvonultatott roppant divatos ruhák sem tetszettek, a Zarát azóta sem látom gagyinak, és bocs, de nem tetszett a véres zászlóként lobogtatott Louis Vuitton táska sem. A sorozatnak állítólag berendelték a második évadát is. Hurrá! Ja, nem. Meneküljön, ki, merre lát!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.