Hirdetés

"Vicces, okos és halad a korral" - interjúztunk a Tini titánok, harcra fel! alkotójával

|

Sikerült kifaggatnunk Peter Michail-t a Tini titánok hetedik évadának debütálása kapcsán.

Hirdetés

2013-ban indult útjának ez a 10 perces miniepizódokból álló szuperhősparódia rajzfilm, a Tini titánok, harcra fel! A rövidke történetekre épülő Tini titánok harsány, abszurd humorú, de gyermekbarát kalandjai kifejezetten negatív visszajelzéseket váltottak ki a sorozat indulásakor a Tini titán rajongókból, akik a 2003-tól 2006-ig készült, öt évadot megélt Tini titánok sorozaton nőttek fel, hiszen ez az új változat nemigen hasonlított arra a hasonlóan humoros, ámbár egyben komoly hangvételű sorozatra, amely nagy figyelmet fordított a harcjelenetekre és szereplőinek érzelmi világára is.

A Warner Mediának hála sikerült pár kérdésre elcsípnünk a sorozat egyik kreatív atyját, Peter Michail-t, és a Tini titánok, harcra fel! hetedik évadának debütálása kapcsán tettünk fel neki néhány kérdést.

Peter Rida Michail karrierje 20 éve kezdődött New Yorkban, dizájner és tervező grafikus pozíciókban dolgozott, majd 2012-ben csatlakozott a Tini titánok, harcra fel! alkotóihoz, mint rendező. 2018-ban rendezőként és producerként a Tini Titánok: A film munkálataiból is kivette a részét, hogy elkészülhessen a sorozat mozikban bemutatkozó filmváltozata.

Az interjú során a sorozat ambivalens megítélésére is rákérdeztünk, hiszen a Tini titánok, harcra fel! gyakran a negyedik falat ledöntő narratívájával saját megítélésére is reflektál, az ilyen metakommentár a két filmváltozatban hatványozottan erős, de sajnos ezekre a kérdéseinkre nem kaptunk választ. Az alábbiakra viszont igen:

Két év távlatából mit gondolsz a Tini Titánok: A filmről? Sikerült sikeren adaptálni ezt a tíz perces formulát egy egész estés mozifilmmé?

PM: Abszolút. Úgy érzem, sikerült a sorozat sava-borsát a vászonra vinni. Egy elképesztő élmény volt egy hihetetlenül tehetséges csapattal az oldalamon. Nagyon büszke vagyok a filmre.

Kevés animációs sorozat jut el a hetedik évadáig, még kevesebb kap saját filmet, amit még a mozikban is bemutatnak. Szerinted mik a sorozat legnagyobb erősségei, amik ilyen sikert hoztak a szériának?

PM: Rettentően boldogok vagyunk, hogy eljutottunk idáig. Úgy hiszem, a legnagyobb erősségünk maga a csapat. Nagyszerű emberekkel dolgozunk együtt, akik még nagyon tehetségesek is. Mindegyikük vicces, okos és inspiráló. Nagyon szerencsés vagyok, hogy mellettük dolgozhatok. És persze a stúdiók is támogatóak.

Miket kedvelsz leginkább a sorozatban?

PM: Először is, szeretem, hogy vicces, elképesztően okos, és halad a korral, aktuális. Emellett oktató jellegű is. A hetedik évadban olyan témákat érintünk, mint az alapvető matematika és adózás, ami elég király. Az utolsó dolog pedig egyszerűen az öt titán, akik cefetül viccesek, és a sorozat szórakoztató, a titánok pedig, ha mást nem is, legalább mosolyt csalnak a nézők arcára.

Miről fog szólni a 7. évad? Illetve milyen újdonságokra számíthatunk?

PM: A hetedik évad az univerzumunk bővítéséről fog szólni. Szeretnénk tágítani Jump City-t és a Tini titánok, harcra fel! világát, hogy a következő szezonokban megalkothassuk a saját kis Springfieldünket. Emellett behozunk új rosszfiúkat, illetve új, már eddig látott hősök is hallathatják a hangjukat (szó szerint), akiknek a múltban csak néma szerep jutott.

Szerinted kik a Tini titánok, harcra fel! közönsége?

PM: Rendkívül változatos a nézőközönség korosztálya. Nem csak gyerekeknek, de szülőknek is készül a sorozat. A sorozatot 30-40-50 éves alkotók készítik, szóval olyan részeket írunk, ami minket megnevettet. Egyik fő szempontunk, hogy megpróbáljuk az egész közönséget bevonni a poénokba, sosem próbálunk a gyerekek szintjén beszélni. A 8 évesek briliáns elmék, emiatt sem fogjuk elbutítani a dialógusokat, ellenkezőleg, arra használjuk a szövegkönyvet, hogy oktassuk őket. Szeretnénk, ha a gyerekek rákeresének a Google-ön szavakra, amiket nem ismernek, és a sorozat nézésével együtt tanulnának.

Mi a kedvenc epizódod?

PM: A kedvenc részem a Don't Press Play. Hatalmas De La Soul rajongó vagyok. A lehetőséggel, hogy összehozhattam ezt a két világot egy álom vált valóra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.