Hirdetés

X-Men panel: Welcome to the 80s

|

Hirdetés

A Comic-Con igazi geekmennyország volt az elmúlt napokban és a Marvel idei távol maradásával nagyobb fény vetülhetett a DC-re, akik durrantottak is kettőt a Batman Superman ellen, valamint a Suicide Squad előzetesével. De azért a Fox is derekasan helytállt az elkövetkezendő években érkező adaptációival, mint az X-Men: Apokalipszis, a Deadpool, Farkas utolsó megmozdulása, a revampolt Fantasztikus Négyes, valamint a Gambit. A panel igazán jelentős részét - főleg a stáb lélekszáma miatt - a mutáns mozi szereplői tették ki. A szériához még egyszer (utoljára?) visszatér a sorozatot és ezzel együtt a szuperhősfilmek új hullámát útjára indító Bryan Singer a rendezői székben, és folytatja Az elsőkkel majd Az eljövendő múlt napjaival megkezdett útvonalat, melyben 1983-ba vezeti a szereplőket, köztük a fiatal Küklopszot (Tye Sheridan  - Joe) és Jean Greyt (Sophie Turner - Trónok harca), de a klasszikus X-Men csapat megalakulása az új idővonal miatt biztosan másképpen fog zajlani, más tagokból fog állni, hiszen tiszteletét teszi majd Angyal és Árnyék fiatalkori megfelelője is. De hogy mi is történt a panelen? Némi nemű múltidézés mindenképpen, hiszen a showt egy nosztalgikus videó nyitotta meg a széria fontosabb epizódjaiból (amiből érdekes módon Az ellenállás vége kimaradt). A videó tartalmazott egy érdekességet még az első epizód szereplőválogatásából, amiben nem kizárólag Hugh Jackman meghallgatását láthatta a nagyérdemű, hanem azt is, amint a rendező Bryan Singer felajánlotta neki a szerepet, ami megváltoztatta mind a színész, mind pedig széria életét. Majd a színpadra lépett maga Jackman. Rendkívül hálás a rajongóknak, majd elmondja, hogy Logan a képregényekben ugyan párszor elhalálozott, de a filmekben még mindig életben van. Aztán a színpadra invitálja Singert, aki elmondja, hogy sosem látta még ezt a felvételt, amin neki adja a szerepet. De azt felidézi, hogy mit mondott azután:

Mindegy, hogy a film gáz lesz vagy sem, te mindig Farkas maradsz.
https://www.youtube.com/watch?v=mlAulib08E4 Ezt követően Singer felhívja a színpadra az X-Men: Apokalipszis szereplőit, valamint Simon Kinberg forgatókönyvírót. Valami logisztikai hiba folytán Jackmannek már nem maradt hely, ezért Jennifer Lawrence ölébe ül. Majd tovább is áll, de mielőtt távozna, Singer elárulja, hogy Jackman eddig minden X-Men filmben szerepelt, egészen az Apokalipszisig. Singer burkoltan célozgat rá, hogy Akart az új részben egy cameot a színésznek, de az vonakodott elfogadni azt. Aztán Jackman távozását követően rátértek az Apokalipszis részletezésére:
  • Az Apokalipszis kereken 10 évvel Az eljövendő múlt napjai után játszódik 1983-ban, egy teljesen más világban. A mutánsokat mostanra már teljesen elfogadták az új idővonal tanúsága szerint.
  • James McAvoy megkönnyebbült, hogy végre a kopasz professzort játszhatja és már Az elsők óta várta, hogy eljöjjön ez a pillanat. (A miheztartás végett: a közismerten hatalmas Patrick Stewart rajongó McAvoy anno annyira belelkesült, hogy idolja fiatalkori mását játszhatja, hogy leborotválta a haját, mire szóltak neki, hogy szükségtelen.)
  • Lawrence elmondása szerint karaktere sokkalta inkább Raven, mint Mystique (előbbi a karakter polgári neve), és nem akar annak a világnak az arca lenni, ami szerinte már nem létezik.
  • Michael Fassbender is érdekes dolgokat mesélt Magnetoról. Az egykori mutánsvezér mostanra már egy hétköznapi figura. Többnyire normális életet él, a köpenyét pedig szögre akasztotta a gonosz terveivel együtt.
  • A címszereplő mutánst alakító Oscar Isaac is mesélt Apokalipszisről. Szerinte a világunk nem olyan, mint lennie kéne. Isten elaludt, majd felébredt és amit látott, nem tetszett neki. Úgy véli Apokalipszis legnagyobb tulajdonsága a meggyőző ereje.  Egy olyan vezető, aki kihasználja mások gyengeségeit.
  • Az Angyalt megformáló Ben Hardy szavai is sokat mondóak, hiszen minden dühöt, keserűséget, amit valaha is megtapasztalt egy karakterbe kellett összpontosítania.
A végén a műsorvezető megkért minden jelenlévő színészt az X-Men, a Deadpool. a Farkas, a Fantasztikus Négyes stábjából, hogy álljanak össze egy közös fotóra. Itt a képregények atyja, Stan Lee bejelentkezett, hogy majd ellövi a képet, de Gambitot megformáló Channing Tatumnak volt egy jobb ötlete... és egy botja. [caption id="attachment_57059" align="alignnone" width="1200"]
Így készült a Comic-Con selfie...
Így készült a Comic-Con selfie...[/caption] [caption id="attachment_57058" align="alignnone" width="960"]
...És ez a végeredmény.
...És ez a végeredmény.[/caption]
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.