Hirdetés

X-Men Top 10 – A legjobb jelenetek

|

Az X-Men: Apokalipszis kapcsán összeszedtük a mutáns univerzum legjobb, legemlékezetesebb jeleneteit.

Hirdetés

Az X-Men franchise egy jelentős mérföldkőhöz jutott a most bemutatott Apokalipszissel, hiszen lezárja Az elsők által megkezdett trilógiát és az új idővonalnak hála további új lehetőségek nyíltak meg. Ennek kapcsán összeszedtük a széria 10 legmaradandóbb jelenetét, mert 8 - de ha Deadpoolt is idevesszük, akkor 9 - film alatt jócskán akadt belőlük.

Hirdetés

10. Múzeumi tárlat - X-Men - A kívülállók

Az X-ek, immár Logannel kiegészülve megpróbálják megakadályozni Magneto tervét, azonban szembetalálják magukat mutáns testvéreikkel. A szériában számos jobb akciójelenet van, de egyik sem bír ennyi mögöttes tartalommal, hiszen itt nem csak test feszül testnek, hanem egyben nézőpontok ütköztetése is történik: tudunk-e békében egymás mellett élni, vagy vesszenek a gyengék mielőtt a történelem megismétli önmagát?

Legjobb momentum: ahogy az ál-Logan az igazival harcolva a levegőben egy pörgő rúgás közepette átváltozik Mystique-é.

Legjobb szöveg: "Tudod mi történik egy varanggyal, ha belecsap a villám? Pont ugyanaz, mint minden mással."

9. Acélos ütközés - Deadpool

Kisebb kakukktojás, de hát az újdonsült kedvenc, a szabad szájú Deadpool is az X-univerzum tagja, aki eme jelenetben éppen bosszút kíván állni az őt elcsúfító mosogatószeren, azonban az X-ek, Kolosszus és Negaszonikus Tini Torpedó keresztülhúzzák a számításait.

Legjobb momentum: a Gyalog Galopp előtt tisztelgő egyoldalú pofozkodást Deadpool és Kolosszus között.

Legjobb szöveg: "Minden dínó félt a T-Rextől."

8. Házőrzés - X-Men 2

William Stryker és katonái rajtaütnek a mutánsiskolán és csinos kis tisztogatást rendeznek, azonban a pont hazatérő Logan nem kis mészárlást végez a soraikban. Kevés jelenet adja vissza akár csak megközelítőleg Logan bestiális természetét, valamint hogy Hugh Jackman mennyire telitalálat volt a szerepre.

Legjobb momentum: Logan leveti magát a karzatról a katonák közé, majd gyönyörű harci balettet végez közöttük.

Legjobb szöveg: "- Menjetek! Én boldogulok. - De mi nem."

7. Minden fejben dől el - X-Men: Az elsők

Akár a kiképzés montázs is idekerülhetett volna, ahogy az ifjú Xavier megtanítja a mutánsok első generációját - köztük Magnetot is - arra, hogy miként használják az erejüket. Azonban a film talán mégis legjobban sikerült jelenete, ahogy Erik szembenéz teremtőjével és a maradék emberségét is elveszíti.

Legjobb momentum: ahogy a náci érem áthatol a dermedt Sebastian Shaw koponyáján, miközben ezzel párhuzamosan láthatjuk, amint az őt elmekontrollal sakkban tartó Charles ordít a fájdalomtól.

Legjobb szöveg: "Most elszámolok 3-ig, és mozgatom az érmét."

6. Időkeret - X-Men: Az eljövendő múlt napjai

Charles, Logan és Hank éppen próbálnák megakadályozni Mystique-t a Bolivar Trusk elleni merényletben, amikor Magneto bedob egy stadiont a meccsbe (szó szerint) és az Őrrobotok felett is átveszi az irányítást. Eközben a jövőben az Őrrobotok halálos offenzívát indítanak a még megmaradt X-ek ellen, akiknek addig kell feltartaniuk őket, amíg Logan sikerrel nem jár.

Legjobb momentum: Magneto stadionhajigálása sem rossz, de talán az jelzi a legjobban a jelenetet, ahogy a jövőben az egy oldalon harcoló Ciklon kétségbeesetten néz Magnetora, aki egyetlen menekülési lehetőségüket, az X-Jetet felemeli és támadóiknak hajítja.

Legjobb szöveg: "- Segíthetek? - Nem. Nem tud."

5. Áthidaló megoldások - X-Men: Az ellenállás vége

Az eredeti trilógiának lehet, hogy a leggyengébb, de a leglátványosabb darabja is egyben a Singertől a stafétabotot átvevő Brett Ratner alkotása. A film legemblematikusabb jelenete viszont kétségtelenül az, amikor Magneto, átköltözteti San Francisco emblematikus építményét, a Golden Gate-hidat egy laza mozdulattal, hogy seregével átjusson az Alcatrazba, ahol a mutánslét ellenszerét őrzik.

Legjobb momentum: amikor a kocsiban rekedt család az attrakció után magára zárja az ajtót.

Legjobb szöveg: "Charles mindig is hidakat akart verni."

4. Coming Out - X-Men 2.

Mivel az eredeti képregényekre jótékony hatással voltak az akkori polgárjogi mozgalmak, ezért értelemszerűen a mutánsok a mindennapi rasszizmus, vagy homofóbia elszenvedőinek a metaforái. Singer értelmezésében különösen az utóbbi dominál és ennek talán legerősebb és legérzelmesebb jelenete, ahogy Jégember kénytelen bevallani a családjának, hogy ő "más", akik ezt nem a legjobban fogadják.

Legjobb momentum: Bobby öccse a vallomás után kihívja bátyjára és barátaira a rendőrséget.

Legjobb szöveg: "Bobby! Nem lehetnél újra normális?"

3. A brazíliai fiúk - X-Men: Az elsők

Az ifjú Magneto nácikra vadászik Brazíliában, csakhogy eljuthasson élete megrontójához, a rajta a haláltáborban kísérletező és őt szörnyeteggé formáló Sebastian Shaw-hoz. Betérvén a kocsmába volt náci tisztekkel találkozik, és ha már ott van, pár korty sör mellett meg is torolja rajtuk a sérelmeit.

Legjobb momentum: amikor Erik a "Vér és becsület" feliratú késsel a kezében felajánlja a háborús bűnösnek, hogy a kettő közül melyiket vegye el előbb.

Legjobb szöveg: "Én vagyok Frankenstein szörnyetege. És a teremtőmet keresem"

2. Konyhakészség - X-Men: Az eljövendő múlt napjai

A jelenet, amellyel Higanyszál egy csapásra belopta magát mindenki szívébe és erre talán még az Apokalipszisben is sikerült rákontráznia egy hasonló szcénával. Vizuálisan bravúrosan kivitelezett jelenet (Bravó, Mr. Singer!), amely mindemellett piszkosul vicces.

Legjobb momentum: Higanyszál belekóstol a levesbe.

Legjobb szöveg: "Képzeld! Anyám régen ismert egy ilyen csávót."

1.Ajtóstól a (Fehér) Háznak - X-Men 2.

Mi más is végezhetett volna az első helyen, mint az X-Men 2 nyitánya, amely egyben az egyik legcoolabb mutáns, Árnyék - polgári nevén Kurt Wagner - belépője is a képregényadaptációk történelmébe, miközben a háttérben szól Mozart Requiemje. Singer hihetetlenül ötletesen vezényelte le a nyitó szekvenciát, amely okkal számít mind a mai napig hivatkozási pontnak a rajongók körében.

Legjobb momentum: az Ovális Irodában a biztonságiak elintézése, egyetlen snittben.

Legjobb szöveg: "Többen vannak."

És nálatok mi a sorrend? Ti mely jelenetekért vagytok oda? Fejtsétek ki odalent kommentben!   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.