Hirdetés

2,15 milliárdot ér a legdrágább könyv

|

Kedden egy londoni árverésen 2,15 milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el John James Audubon Amerika madarai (Birds of America) című könyve.

Hirdetés

(Illusztráció a könyvből)

Az 1827-ben kiadott könyv 435 kézzel színezett illusztrációt tartalmaz. John James Audubon igazi természetrajongó volt: a könyvben szereplő madarak mindegyikét egyenként kutatta fel természetes élőhelyén, majd életnagyságú képeket festett róluk. A Birds of America természettudományos és művészeti szempontból is párját ritkító alkotás.

Legutóbb tíz évvel ezelőtt került kalapács alá Birds of America-kötet - nem meglepő módon akkor is megdöntötte a legdrágább könyv rekordját a maga 8,8 millió dollárjával. A héten elárverezett példányért egy telefonon licitáló, inkognitóját megőrizni kívánó magángyűjtő 6,5 millió fontot, vagyis 2,15 milliárd forintot fizetett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.