Hirdetés

39. Tokaji Írótábor

|

"A magyar irodalom élete és állapota – Kihívások és válaszok"-címet kapja az idei rendezvény.

Hirdetés

Augusztus 10 és 12 között rendezik meg az immáron sokadjára megrendezett tanácskozást. Az esemény helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium, annak kollégiuma és kertje, valamint a Paulai Ede színház. A hagyomány szerint sor kerül alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozására, de nem marad ki a sorból a minőségi borok kóstolása sem - mondta Mezey Katalin költő, az írótábort rendező alapítvány kuratóriumának elnöke.
Az idei rendezvényen előtérbe helyezik az anyanyelvi kultúrát, benne a klasszikus és kortárs magyar irodalmat érintő kihívásokat. A felgyorsult integráció és globalizáció miatt választották ezt a témát.
Mezey Katalin elmondta: " újra kell gondolni az írói alkotómunkának, az új művek megjelenésének és terjesztésének feltételeit, az irodalomtörténeti kutatások kereteit, a minőségi közgyűjtemények (könyvtárak, emlékhelyek) működését, valamint az ezekhez szükséges költségvetési források kérdését."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.