Hirdetés

4% jut a könyveknek…

|

Az Országos Szécshényi Könyvtár új felmérésében az emberek különböző szabadidős tevékenységre fordított idejét vizsgálták, a százalékos eredmények pedig nem valami szívderítőek…

Hirdetés

A kutatás szerint a tizenöt év feletti magyar emberek szabadidejüknek mindössze 4%-át fordítják olvasásra. A legnépszerűbb időtöltésnek a tévénézések bizonyult: hazánkban egy átlagember kikapcsolódásra szánt idejének 46%-t a jó öreg színes dobozra fordítja. Dobogón végzett még a rádióhallgatás a maga 24%-ával, valamint az internetezés 15%-kal.

A felmérésben az olvasáshoz hasonlóan gyenge eredményeket ért el a sportolás valamint az éttermekbe, kávézókba és szórakozóhelyekre való járás: ezek a tevékenységek mindössze 2%-át teszik ki egy magyar ember szabadidejének. A kutatók szerint ezek az eredmények „szegényes szabadidőfantáziáról tanúskodnak”.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.