Hirdetés

A Harry Potter e-könyveket csak egy weblapon árulják majd

|

A könyvkereskedők csalódottak, ugyanis J. K. Rowling legendás regényfolyama csak egy weboldalon válik elérhetővé elektronikus formában.

Hirdetés

Ezt maga az írónő jelentette be június 23.-án Londonban. A Potter kötetek e-könyv változatát októbertől lehet beszerezni a Pottermore.com oldalról.
Jon Howells, a brit Waterstones könyvkereskedelmi hálózat szóvivője a következőképp reagált a bejelentésre: "Csalódottak vagyunk amiatt, hogy az elektronikus változat forgalmazásából kitiltják azokat a kereskedőket, akik a sorozat első kötetének megjelenése óta kulcsfontosságú szerepet töltöttek be a Harry Potter-jelenség kialakulásában."
Tom Turcan, a Pottermore.com felelős vezetője elmagyarázta, hogy miért csak a pottermore-on lehet majd hozzájutni a kötetekhez: "J. K. Rowling azért döntött így, mert azt szeretné, hogy a sorozat mindenki számára hozzáférhető legyen, ne csak azoknak, akik egy bizonyos e-könyvolvasó típussal rendelkeznek"
Az elektronikus változaton nem lesz digitális másolásvédelem (DRM), így mindenféle olvasón, táblagépen, PC-n és mobilon is megjeleníthető.
Balázs István, a magyar nyelvű Potter-könyveket megjelentető Animus kiadó igazgatója elmondta, hogy a Pottermore.com-on a magyar nyelvű e-könyvek is beszerezhetőek lesznek, amik után a kiadó jutalékot kap.
Állítólag Rowling a technikai fejlődés miatt akarta, hogy digitális formában is megjelenjenek legendás sorozatának a darabjai. E mellett arra is számít, hogy így még többen olvassák majd művét. Erre viszont várnia kell októberig, hiszen a Pottermore.com csak akkor indul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.