Hirdetés

A könyv, mint festővászon

|

Egy amerikai képzőművész megunta, hogy műveit papírra fesse, így egy teljesen új megoldással rukkolt elő, ugyanis műveit könyvek gerincére és borítóira készíti.

Hirdetés

 

 

Mike Stilkey képzőművész eddig is szívesen festett papírra és lemezborítókra. Ám most egy teljesen rendhagyó módon próbálja megörökíteni műveit, ugyanis egymásra pakolt könyvek gerincére és borítóira kezdett el festeni, ezzel megalkotva a „könyv-szobor-festmény” fogalmát. A melankolikus, meseszerű alkotások a német expresszionisták stílusát idézik. Stilkey alkotásait tinták, színes ceruzák, festékek és lakkok segítségével hozza létre. Az eddigi legnagyobb alkotása egy három falat átívelő installáció volt, mely 5000 könyv felhasználásával készült és idén nyáron a houstoni Rice Galériában volt megtekinthető.

A művész további képei megtekinthetők a hivatalos honlapján: ITT

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.